Gå videre til innhold
Ford avslører sjåførene for Ford GT’s utholdenhetsløp

Pressemelding -

Ford avslører sjåførene for Ford GT’s utholdenhetsløp

Ford Chip Ganassi Racing avslørte i dag at Marino Franchitti, Stefan Mücke, Olivier Pla og Andy Priaulx skal kjøre nye Ford GT i årets utgave av FIA’s - verensmesterskap i utholdenhetsløp (WEC).

Ford skal delta med to biler i WEC og to i IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Hensikten er at de to lagene skal komme sammen i juni til det som uten tvil er det mest berømte utholdenhetsløpet av dem alle, 24-timersløpet på Le Mans - 50 år etter Fords historiske resultat hvor de tapetserte pallen med 1. 2. og 3. plass. FIA’s verdensmesterskap i utholdenhetsløp vil også arrangeres ytterligre tre steder i Europa; Silverstone (Storbritannia), Nürburgring (Tyskland) og Spa (Belgia).

- Bare ha det helt klart, vi kjører for å vinne, sier Dave Pericak, global direktør for Ford Performance. - For å kunne konkurrere på dette nivået trenger du den beste bilen, det beste teamet og de beste sjåførene, og vi har valgt Stefan, Olivier, Andy og Marino for å kjempe om seieren med de beste i verden.

Engelske Marino Franchitti er spesialist på utholdenhetsløp og har kjørt Le Mans ikke mindre enn fem ganger. Stefan Mücke fra Tyskland har flere WEC-seire på sin CV og vet hva som kreves for å kunne gå opp på seierspallen i Le Mans. Også franske Olivier Pla har førstehånds erfaring med den steinharde konkurransen i internasjonale utholdenhetsløp. Engelske Andy Priaulx har vunnet FIA World Touring Car Champion tre ganger, ett av verdens tøffeste utholdenhetsløp, 24-timersløpet på Nurburgring - og har stått på seirspallen på Le Mans.

WEC Ford Chip Ganassi Racing's leder, George Howard-Chappell, har allerede ledet et team til seier på Le Mans tre ganger.

- Det blir ikke mer krevende enn 24-timersløpet på Le Mans, men det er også det som gjør seieren så spesiell, sier Howard-Chappell. - Alt må være perfekt. I tillegg må du ha flaks for å være først over målstreken, sier han.

Tyske Mücke skal for øvrig snart sette seg i førersetet på en Ford GT, nærmere bestemt når starten går for 24-timersløpet på Daytona 8. januar.

Ford GT er ett av høydepunktene hva gjelder Ford-innovasjoner for aerodynamikk og lettvektkonstruksjon basert på karbonfiber. Kreftene kommer fra en Ford EcoBoost V6-motor med dobbelt turbo, den kraftigste EcoBoost-produksjonsmotoren noensinne.

Dette er førerne i WEC Ford Chip Ganassi-teamet:

Amerikanske Marino Franchitti er medlem av en familie der motorsport er en del av DNA-et. Blant annet har han vunnet 12-timersløpet på Sebring i 2014 - Fords første totalseier der siden 1969.

Stefan Mücke er en rutinert sjåfør. Tyskeren har deltatt i GTE Pro siden serien ble dannet i 2012, og kjenner alle sider av verdensmesterskapet i utholdenhetskjøring.

Olivier Plaer er en av sportsbilracings best bevarte hemmeligheter. Den stillfarende franskmannen er kjent for sin utrolige bilkontroll og vet hva som kreves for å vinne på dette nivået.

Andy Priaulx er tre ganger verdensmester i Touring Car-mesterskapet og har vunnet 24-timersløpet på Nürburgring, 12-timersløpet på Sebring og har stått på seierspallen på Le Mans.

Terminliste for World Endurance Championship (WEC)

  • 17. april: 6-timers Silverstone, Storbritannia
  • 7. mai: 6-timers på Spa, Belgia
  • 18/19 juni: Le Mans 24-timers, Frankrike
  • 24. juli: 6-timers på Nürburgring, Tyskland
  • 3. september: 6-timers i Mexico City, Mexico
  • 17. september: 6-timers Circuit of the Americas (Lone Star Le Mans), USA
  • 16. oktober: 6-timers på Fuji, Japan
  • 6. november: 6-timers i Shanghai, Kina
  • 19. november: 6-timers i Bahrain, Bahrain

# # #

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no