Gå videre til innhold
Ford vil stille klokken 50 år tilbake i tid for  Tour de France-seier – som på Le Mans
Ford vil stille klokken 50 år tilbake i tid for Tour de France-seier – som på Le Mans

Pressemelding -

Ford vil stille klokken 50 år tilbake i tid for Tour de France-seier – som på Le Mans

Ford hadde to historiske seire i Frankrike i 1966 – på Le Mans med GT40 Mark II, og som en del av laget som vant Tour de France.

Tidligere i juni gjentok Ford 1966-seieren på fire hjul med Ford Chip Ganassi Racing, som med Sébastien Bourdais, Joey Hand og Dirk Müller tok totalseieren i GT-klassen under 2016-utgaven av 24-timersløpet på Le Mans.

Nå, 50 år etter at Lucien Aimar - som en del av Ford France Hutchinson sykkelteam -vant Tour de France - håper Ford å være med på å gjenta bragden som Team Skys eksklusive leverandør av biler og varebiler, der Ford støtter elitesykkellaget anført av den doble vinneren Chris Froome.

I løpet av 21 etapper fordelt på 3.519 km vil de blå og sortlakkerte Ford Mondeo stasjonsvogner være i sentrum for Team Skys støtteapparat sammen med Mustang, Edge, S-MAX, Kuga og Transit varebil.

Team Sky, som har vunnet det legendariske sykkelløpet Tour de France tre ganger i løpet av de fire siste årene, bruker Fords biler til å sikre et effektivt løpsprogram i 2016.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Tøft testregime gjør Team Skys Ford Mondeo  følgebiler klar for sykkelløpet “Helvete i Nord"

Tøft testregime gjør Team Skys Ford Mondeo følgebiler klar for sykkelløpet “Helvete i Nord"

Syklistene kaller det “Helvete i Nord”, og sykkelrittet Paris-Roubaix er ett av de mest krevende og utmattende på terminlisten. Løpet går over nesten 260 km, inklusive lange strekninger fylt av åpne hull og 50 km brostein. Paris-Roubaix er ikke bare en prøvelse for de 200 rytterne – løpet er også en utfordring for følgebilene, inklusive Team Skys Ford Mondeoer under rittet i Nord-Frankrike.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no