Gå videre til innhold
LEGO-utgaven av Ford GT blir vist på Le Mans kommende helg

Pressemelding -

LEGO-utgaven av Ford GT blir vist på Le Mans kommende helg

Det tok tre uker, 40 000 brikker og mengder av tålmodighet å bygge LEGO’s versjon av Ford GT, som skal delta på 24-timersløpet på Le Mans kommende helg.

LEGO-versjonen har en tredjedel av størrelsen til den virkelig bilen og skal stilles ut på Circuit de la Sarthe i Frankrike - som en del av oppkjøringen til helgens Le Mans-løp - ved siden av den klassiske Ford GT40, som en påminnelse om at det er 50 år siden bilen gjorde sitt historiske 1-2-3-resultat på den legendariske banen.

LEGO Ford GT-løpsbilen har startnummer 66 og en rekke detaljer fra den virkelige bilen i full størrelse.

Ford GT på Le Mans

Ford skal delta med to biler i FIAs verdensmesterskap i utholdenhetsløp og to i IMSA WeatherTechs sportsbilmesterskap.

På Le Mans vil alle fire bilene konkurrere foran en forventet tilskuermengde på 200.000. De to WEC-bilene har startnummer 66 og 67 mens IMSA-bilene har nummer 68 og 69, som en markering av Fords seire i 24-timersløpene på Le Mans i 1966, 1967, 1968 og 1969.

Hva er 24-timersløpet på Le Mans?

24-timersløpet på Le Mans er verdens eldste utholdenhetsløp for sportsbiler, som har vært kjørt årlig siden 1923. Siden 2012 har 24-timersløpet på Le Mans vært en del av FIA World Endurance Championship og i år vil det være det tredje løpet i serien.

For flere bilder se; https://goo.gl/photos/2H7V9cgwgMBa7KCj6

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no