Følg Ford Motor Norge AS

Ford forbereder seg til å «gi bånn gass» i 24-timersløpet på Le Mans

Pressemelding   •   jun 06, 2016 20:29 CEST

Et lett regn fra grå skyer - som hang lavt over det franske landskapet - skapte tidlig skumring der de tre slanke racerbilene passerte mållinjen på rekke og rad, under 24-timersløpet på Le Mans i 1966.

Slik begynte den siste pressemeldingen Ford sendte ut fra Le Mans i 1966. Dette løpet ble tema for en bok av A. J. Baime med tittelen “Go Like Hell!” – ordene Bruce McLaren ropte til Chris Amon da de sikret seg sin berømte seier. 50 år etter den historiske 1‑2-3-seieren for Ford GT40 på verdens mest berømte utholdenhetsløp - for biler - er Ford tilbake på startstreken.

De fire Ford GT i regi av Ford Chip Ganassi Racing er nå igang med å gjøre seg kjent med hver millimeter av banen. Dette er første gang Ford GT vil kjøre 24-timersløpet på Le Mans, som starter 18. juni kl. 15.00.

- For 50 år siden, da ett av de mest legendariske øyeblikk i motorsportens historie fant sted, duellen mellom Ford og Ferrari på Le Mans-banen i 1966, sier Bill Ford, styreformann for Ford Motor Company. - Nok en gang vil oppmerksomheten til alle motorsportinteresserte være rettet mot dette legendariske løpet idet Ford vender tilbake for å måle krefter i verdens mest krevende utholdenhetsløp for biler.

Superbilen Ford GT er den mest avanserte produksjonsbilen Ford noensinne har bygget, med det nyeste innen lettvektkonstruksjon, aerodynamikk og EcoBoost- motorteknologi og et innovativt utstillingsvindu for Ford-varemerket.

Ford GT er bygget for å måle seg med konkurrenter fra Ferrari, Corvette, Porsche og Aston Martin i den ultimate kampen der hastighet, utholdenhet og effektivitet teller.

- Den nye Ford GT ble konstruert for å gjøre Ford konkurransedyktig i utholdenhetsløp for GT-biler, sier Raj Nair, leder for global produktutvikling i Ford Motor Company. - Vi er svært fornøyd med de fremskrittene vi har gjort så langt, inklusive seier på Laguna Seca og 2. plassen på Spa. - Vi ser frem til «å flytte lista» ytterligere noen hakk opp på Le Mans.

Ford skal delta med to biler i FIA’s WEC og to i IMSA WeatherTech sportsbilmesterskap. WEC-teamet har bare kjørt to løp, og ble nr. 2 på Spa Francorchamps i Belgia. Det ga 2. plass i denne mesterskapsklassen foran Le Mans. IMSA-teamet har kjørt fire løp, hvorav deres første seir på Laguna Seca i USA. Dette resultatet flyttet dem opp til 3. plass i IMSA-mesterskapet, både for sjåfører og team.

På Le Mans vil de to WEC-bilene ha startnummer 66 og 67 mens IMSA-bilene har nummer 68 og 69, som en markering av Fords seire på Le Mans i 1966, 1967, 1968 og 1969.

# # #

Ford Chip Ganassi Racings startfelt på Le Mans:

66 - Billy Johnson (USA), Stefan Mücke (GER), Olivier Pla (FRA)

67 - Marino Franchitti (GB), Andy Priaulx (GB), Harry Tincknell (GB)

68 - Sébastien Bourdais (FRA), Joey Hand (US), Dirk Müller (GER)

69 - Ryan Briscoe (AUS), Scott Dixon (NZ), Richard Westbrook (GB)

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.