Gå videre til innhold
Ford viser ny Fiesta ST200, ny Kuga  og Ford GT for gate og bane i Geneve

Pressemelding -

Ford viser ny Fiesta ST200, ny Kuga og Ford GT for gate og bane i Geneve

Flere bilder til saken kan lastes ned her: https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2016/02/29/ford-at-geneva-unveils-new-200-ps-fiesta-st200--new-kuga-suv-deb.html

Fords digitale pressemappe for bilutstillingen i Geneve finner du her:http://geneva2016.fordpresskits.com

Som en forsmak på den internasjonale bilutstillingen i Geneve, som åpner 1. mars, viser Ford i dag en ny Ford Fiesta ST200.

Nykommeren har 10% mer effekt (200 HK) og 20% mer dreiemoment (290 Nm) fra en spesialkalibrert 1.6-liters EcoBoost bensinmotor.

Den hittil råeste produksjonsutgaven av Fiesta vil med denne motoren akselerere fra 0 til 100 km/t på 6,7 sekunder kombinert med en toppfart på 226 km/t.

Produksjonen av Fiesta ST200 starter i juni med forventet kundelevering i løpet av sommeren.

- ST200 tar denne helt spesielle bilen til et nytt nivå for effekt og ytelser, sier Joe Bakaj, ansvarlig for produktutviklingen i Ford Europa.

I Geneve vil Ford også for første gang vise nye Ford Kuga – og gate- og baneversjonene av superbilen Ford GT.

Fiesta ST200

Fiesta ST200’s 1.6-liters EcoBoost-motor kan levere ytterligere 15 HK og 30 Nm dreiemoment i opptil 20 sekunder med et midlertidig overtrykk. En sluttutveksling på 4,06 mot 3,82 i Fiesta ST gir ytterligere akselerasjon for enda bedre kjørbarhet og økt kjøreglede.

Som Fiesta ST byr også ST200 på optimaliserte svingegenskaper med forbedret dynamisk kurvekontroll og 3-modus elektronisk stabilitetskontroll kombinert med forbedret bremsesystem med skivebremser på alle fire hjul.

Fiesta ST-modellen som ble lansert i 2013 utviklet 182 HK og 240 Nm dreiemoment fra en 16-liters EcoBoost-motor, som ga 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder. Denne modellen etablerte seg raskt som en av Europas ledende høyytelsesbiler i småbilklassen, og ble i løpet av sitt første år på veien tildelt mer enn 20 priser for sine egenskaper rundt om i verden. Ford har siden da solgt 30.000 Fiesta ST i Europa.

Ny Kuga med SYNC 3

En ny generasjon Ford Kuga stilles ut i Geneve etter å ha blitt vist med Fords nye SYNC 3 infotainment-system på Mobile World Congress i Barcelona.

SYNC 3 er mer intuitivt, enklere, raskere og med mer samtalepregede stemmekommandoer enn dagens versjon. I tillegg har SYNC 3 for første gang mulighet for betjening av en rekke funksjoner med finger- og håndbevegelser på samme måte som dagens smarttelefoner.

Nye Kuga har innovative førerassistanseteknologier og er konstruert for å gjøre kjøringen enklere, tryggere, mer underholdende og rimeligere. Virkemidlene er blant annet et ergonomisk og komfortabelt interiør og drivstoffeffektive drivlinjer – inklusive en ny 120-hesters TDCi dieselmotor på 1.5 liter som skal gi 5% bedre drivstoffeffektivitet sammenlignet med utgående 2.0-liters TDCi-motor med 120 HK. Nye Kuga byr også på et dristig og sportslig eksteriør.

Ford GT gate- og banebil

Ford har tidligere denne måneden presentert programmet for Ford GT’s deltagelse i FIA’s verdensmesterskap i utholdenhetskjøring, som blant annet inkluderer 24-timersløpet på Le Mans 18. og 19. juni.

Det betyr at Ford er tilbake på Le Mans 50 år etter det legendariske løpet da den originale Ford GT40 kjørte i mål som nr. 1, 2 og 3. Ford stiller i år med fire biler på Le Mans, som får startnummerne 66, 67, 68 og 69 - med referanse til de fire årene da Ford vant Le Mans mellom 1966 og 1969.

I tillegg til bilene som skal vises vil Ford presentere de fire Ford Chip Ganassi Racing-sjåførene som skal forsvare Fords farger i 2016; Stefan Muecke, Olivier Pla, Andy Priaulx og Dirk Mueller.

Superbilen Ford GT er teknologisk plattform for en aerodynamisk karbonfiberkonstruksjon som henter kreftene sine fra en 600 HK Ford EcoBoost-motor. Dette er den sterkeste motoren av denne typen som hittil er bygget. Kraftpakken er koplet til en 7-trinns girkasse med dobbelt clutch.

Ford GT vil være en av de mest eksklusive modellene Ford noensinne har tilbudt sine kunder, og produksjonsstart for biler beregnet på europeiske kunder finner sted mot slutten av inneværende år.

- Enten det er nye ST200, Focus RS eller den banebrytende superbilen Ford GT har vårt tilbud av Ford Performance-modeller aldri vært sterkere, sier Raj Nair, visepresident og sjefsingeniør for global produktutvikling.

# # #

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford med beste 1. kvartalsresultat siden 2010, med økt markedsandel og Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

Ford med beste 1. kvartalsresultat siden 2010, med økt markedsandel og Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

Ford i Europa må tilbake til 2010 for å finne et høyere totalsalg i 1. kvartal, til 2011 for bedre salg av personbiler og til 1993 for høyere salg av nyttekjøretøy. Ford kunne også registrere en fortsatt økende interesse for selskapets SUV-modeller, nyttekjøretøy, høyytelsesbiler og større biler av typen Mondeo, Galaxy og S-MAX i årets tre første måneder.

Fords bilsalg i Europa økte 7,5% i 1. halvår  - og er fortsatt største nyttekjøretøymerke

Fords bilsalg i Europa økte 7,5% i 1. halvår - og er fortsatt største nyttekjøretøymerke

Ford leverte i 1. halvår sitt beste resultat på salg av personbiler siden 2010 og beste nyttekjøretøysalg siden 1993 på sine 20 tradisjonelle europeiske markeder. Fords totale salg av kjøretøy i Euro 20 økte med 7,5% til 718.700 enheter i 1. halvår, som tilsvarer en markedsandel på 7,9%. På samtlige 50 europeiske markeder*** økte Fords kjøretøysalg med 7.1%, til 807.500 enheter i 1. halvår

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no