Gå videre til innhold
Ford utvider Ford Smart Mobilitet, og lanserer FordPass for Europa

Pressemelding -

Ford utvider Ford Smart Mobilitet, og lanserer FordPass for Europa

BARCELONA, 23. februar 2016 – Fords globale toppsjef, Mark Fields har bekreftet at Ford vil tredoble sine investeringer i selvkjørende teknologi som en utvidelse av Ford Smart Mobilitet. Han opplyste dette i en tale på Mobile World Congress i Barcelona, der han fokuserte på Fords overgang fra en tradisjonell bilprodusent til en bil- og mobilitetsleverandør gjennom Ford Smart Mobilitet – selskapets plan for konnektivitet, mobilitet, selvkjørende kjøretøyer og kundeopplevelser.

Fields bekreftet også i sin tale lanseringen av FordPass, selskapets nye plattform for Ford Smart Mobilitets-tjenester, som får sin debut i Europa i år.

- Når vi ser fremover er det åpenbart at vi står ved starten av en mobilitetsrevolusjon – fra bildeling til selvkjørende biler, og kundenes opplevelser av dette, fastslo Fields i sin tale. Teknologi og innovasjoner gir oss mulighet til å møte disse trendene og til å gjøre folks liv bedre ved å endre måten verden forflytter seg på.

Selvkjørende biler

Ford tredobler sine investeringer i sjåførassistanseteknologier, for å gjøre det enklere å kjøre i tett trafikk, og parkere - samtidig som det utvikles selvkjørende biler for framtiden. Denne økte investeringen gjør det mulig for Ford å utvikle førerassistanseteknologier som overlater mer av kjøreoppgavene til bilen, og yte mer komfort og sikkerhet til sjåføren.

Dette vil inkludere Køassistent og Aktiv parkeringsassistent, som Ford vil ha klart innen tre år i følge Fields.

Køassistent vil hjelpe sjåføren med å styre, bremse og akselerere i tett trafikk på motorveier. Ved å trykke på en knapp holdes kjøretøyet midt i kjørebanen og akselerer og bremser for å holde følge med trafikk lenger framme på veien. Aktiv parkeringsassistent hjelper sjåføren med å styre og kontrollere gir, gasspedal og bremser for manøvrering inne på en avgrenset parkeringsplass.

Ford har allerede lansert flere semi-selvkjørende teknologier - som Antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, et kamera- og radarbasert system som oppdager kjøretøy og personer lenger framme på veien, og Intelligent hastighetsbegrenser som kan hjelpe sjåføren med å unngå hastighetsoverskridelser.

Ford ønsker å levere selvkjørende funksjoner som ikke krever aktiv deltagelse av sjåføren og allerede nå er Ford den første bilprodusentren som tester fullstendig selvkjørende biler i vinterklima , og har nylig offentliggjort planer om å tredoble flåten av selvkjørende biler i sitt utviklingsprogram – den største innen bilindustrien.

FordPass - en ny kundeopplevelse

FordPass er en ny plattform for kundeorienterte tjenester, og består av fire elementer: Tilgang til mobilitetstjenester og partnere; kunnskapsrike FordGuides som alltid er på plass for å hjelpe medlemmer med å løse mobilitetsutfordringer; belønning av medlemmers lojalitet; og FordHubs, hvor forbrukerne kan oppleve nye innovasjoner.*

Gjennom FordPass vil eieren kunne administrere sitt kjøretøy, inkludert bestilling av verkstedtid. Gjennom samarbeidsavtaler Ford har annonsert, vil FordPass-medlemmer kunne oppnå betydelige fordeler:

  • Samarbeid med BP, McDonalds og 7-Eleven.
  • Tilgang til bildelingsselskaper av typen Flinkster i Tyskland, som disponerer over 4.000 kjøretøy som kan deles etter behov.
  • Parkopedia - en global database for parkeringsplasser - gjør det mulig for FordPass-medlemmer å søke etter parkeringsplass basert på lokalisering, pris, tilgjengelighet og brukeranmeldelser. I mange land vil Mobile City, en betalingsløsning for gateparkering, gjøre det mulig for sjåføren å betale parkeringsavgiften gjennom FordPass.

- Den nye plattformen vi vil lansere i Europa senere i år handler i hovedsak om å lytte til kundenes behov og tilby nye og bedre måter å forflytte seg på. Det handler også om bekvemmelighet, der vi kobler forbrukerne opp mot verden for å gjøre alt utrolig mye enklere, sa Fields.

Mobilitet - nye måter å komme seg rundt på

Som en del av Ford Smart Mobilitet arbeider selskapet med å utvide tilbudet av bildelings- og parkeringstjenester i europeiske byer.

I London, med pilotprosjektet GoPark, etablerer Ford et parkeringssystem der bilistene informeres om steder hvor de mest sannsynlig vil finne ledige parkeringsplasser. En gruppe beboere i bydelen Islington har gått med på at deres biler får påmontert utstyr som gir sanntids data om trafikk- og parkeringsmuligheter.

I Tyskland kan man dele biler gjennom Ford Carsharing. Ordningen er formet for å betjene små og mellomstore byer, med kunder som i 2015 kjørte over 1 million kilometere i løpet av året. Tjenesten administreres av den tyske Ford-organisasjonen og deres forhandlere, og har i øyeblikket 170 bildelingsstasjoner over hele Tyskland.

# # #

* FordHubs åpner i New York, London, Shanghai og San Francisco. Den første huben vil åpne senere i år i New Yorks Westfield World Trade Center 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no