Gå videre til innhold
Ford viser ny sportslig Kuga med SYNC 3

Pressemelding -

Ford viser ny sportslig Kuga med SYNC 3

For mer informasjon, bilder, videoer etc se vår digitale pressemappe: http://mwc2016.fordpresskits.com (går "live" 21.02.16 klokken 19.30).

--------------------------------------------

Ford avduket i dag en ny generasjon Kuga, en av Europas mest populære og sportslige SUV-modeller.

Nye Kuga vil tilby teknologier og nye funksjoner som gjør kjøringen enklere, tryggere og morsommere. Dette inkluderer den nye generasjonen av Fords infotainment-system SYNC 3, innovative sjåførassistanseteknologier, et ergonomisk og komfortabelt interiør og en ny 1.5-liters 120-hesters TDCi dieselmotor.

Nye Kuga vises for første gang på Mobile World Congress i Barcelona. Den blir tilgjengelig med Fords parkeringsassistanse, som hjelper sjåføren å lukeparkere eller parkere vinkelrett - for eksempel i trange parkeringshus - uten å bruke hendene. Den har også en forbedret versjon av Active City Stop kollisjonshindring og Fords adaptive frontlyssystem for optimal sikt. Andre nyttige teknologier er automatisk åpning av bakluken og Fords Intelligente firehjulstrekkystem (AWD).

- Den Nye Kuga-modellen har nyskapende utstyr og teknologier som vil bidra til at sjåføren vil være mer komfortabel og tryggere underveis, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos den norske Ford-importøren.          - Endringene gjør at Kuga får en frisk og moderne følelse samtidig som SYNC 3 med norsk stemmestyring gir sjåføren mulighet for sømløs kommunikasjon med bilen og tilkoblet utstyr på en måte som ville vært umulig for bare noen få år siden.

Ford lanserer nye Kuga, den større SUV-modellen Edge og den mindre SUV-modellen EcoSport i Norge i løpet av 2016. Ford forsterker dermed sitt SUV-program i pakt med prognosene om at SUV-salget i Europa vil øke til 27% av totalt solgte kjøretøy frem mot 2020.

Ford forventer for første gang å passere 200.000 solgte SUV’er i Europa i 2016 – en økning på mer enn 30% sammenliknet med 2015.

SYNC 3

Ford lanserer nå en ny generasjon infotainment-system - SYNC 3. Her kan sjåføren kontrollere sin tilkoblede smarttelefon, musikkanlegg, navigasjon og klima med stemmekommandoer.

SYNC 3 har en ny 8‑tommers berøringsskjerm og en ny prosessor som er 10 ganger raskere enn SYNC 2. Designet er også mer oversiktlig og mer intuitivt enn tidligere. Og for første gang vil SYNC 3 være tilgjengelig på norsk* - både teksten på skjermen og stemmekontrollen. I tillegg vil SYNC 3 kunne lese opp tekstmeldinger fra mobiltelefonen på norsk eller vise tekstmeldingen på 8-tommers berøringskjermen.

Ved å trykke inn en knapp og si “Jeg trenger en kopp kaffe", “Jeg trenger bensin” og “Jeg må parkere" kan sjåføren finne nærliggende kaféer, bensinstasjoner og parkeringshus, eller en jernbanestasjon, en flyplass eller et hotell, hvis det er behovet. SYNC 3 viser så veien til målet ved hjelp av navigasjonssystemet.

- SYNC 3 er utformet for å ligne på moderne smarttelefoner, med en intuitiv berøringsskjerm med sveipebevegelser og zoom-funksjon. SYNC 3 vil derfor gi kundene en opplevelse med bilens informasjonsskjerm som er meget lik den de kjenner fra sin smarttelefon. SYNC 3 forstår også mer samtalepregede stemmebeskjeder, er raskere og har et grafisk grensesnitt som er mer intuitivt og enklere å lese, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos den norske Ford-importøren.

Avansert teknologi for enklere parkering

Nye Kuga vil gjøre kjøring og parkering enklere, med avanserte sjåførassistanseteknologier. Parkeringsassistansen, som nesten 90% av Kuga-kundene i Norge har på bilen sin, vil nå også inkludere vinkelrett parkering. Trykk på en knapp og ultrasoniske sensorer på bilen vil kunne lete seg frem til parkeringsplasser både i form av lukeparkering, og vinkelrett oppsett som i parkeringshus, og styre bilen på plass mens sjåføren kun bruker gass- og bremsepedal. Andre sensorer hjelper også sjåføren når bilen skal kjøres ut fra en parkeringsplass.

Varsling av kryssende trafikk advarer sjåføren dersom det er fare for at en bil skal krysse bak egen bil når man skal rygge ut fra en parkeringsplass. Ved hjelp av radar overvåkes et område på opptil 40 meter og systemet avgir tre varselsignaler hvis det oppdages en bil som nærmer seg fra en av sidene.

Nye Kuga har også en forbedret versjon av Fords Active City Stop som hindrer sammenstøt i hastigheter opp til 50 km/t. Active City Stop bruker sensorer foran på bilen som ser etter hindringer foran på veien og klargjør bremsene dersom eget kjøretøy nærmer seg en hindring for hurtig. Hvis sjåføren ikke reagerer vil systemet reduserer dreiemomentet og automatisk aktivere bremsene for å unngå et sammenstøt.

Nyeste generasjon Ford MyKey gjør det mulig for bileieren å programmere en egen nøkkel - gjerne for yngre sjåfører – som kan hindre innkommende telefonsamtaler, begrense toppfarten, hindre deaktivering av sjåførassistanseteknologier og sikkerhetsfunksjoner, redusere musikkanleggets volum eller hindre at musikkanlegget brukes dersom de som er i bilen ikke bruker bilbelte.

Elegant Kuga

Nye Kuga er formgitt med Fords nyeste designspråk for å oppnå et dristig og sportslig utseende som den deler med EcoSport og nye Edge.

En spennende detalj er det elektriske tilhengerfestet som automatisk skjules når det ikke er i bruk, for ikke å forstyrre Kugas sportslige linjer.

Nytt utstyr gjør Kuga enda mer brukervennlig; Girshifthendler ved rattet gjør at man kan skifte gir uten å slippe rattet, elektronisk parkeringsbrems som er enkel å bruke og frigjør plass i midtkonsollen og en dørlåsindikator som viser om dørene er låste eller ulåste.

Kuga har også Automatisk bakluke, som kan åpnes eller lukkes ved å gjøre en sveipebevegelse under bakre støtfanger. Teknologien, som ble valgt av mer enn 2 av 3 Kuga-kunder i fjor, gir enkel tilgang til bagasjerommet når man kommer frem til bilen med hendene fulle av handleposer eller bagasje.

Kraftige og drivstoffeffektive motorer

Med en ny 120-hesters TDCi dieselmotor på 1.5 liter og forhjulsdrift tar Ford sikte på en reduksjon av drivstofforbruket på 5%, til 0,44 l/mil og 115 g/km CO2-utslipp** - samtidig som det utvikles samme effekt som på dagens 2.0 liter med forhjulstrekk.

Også en 2.0-liters TDCi-dieselmotor med 150 HK og 180 HK vil være tilgjengelig.

På bensinsiden kommer Kuga med en 1.5-liters EcoBoostmotor.

Forbedret sikt og sikkerhet

De nyeste Ford-teknologiene og den endrede karosserikonstruksjon sørger for at sjåføren ser bedre og at de som befinner seg i bilen er omgitt av mer sikkerhet.

Fords adaptive frontlyssystem er tilgjengelig for første gang på Kuga. Det optimaliserer automatisk sikten fra førersetet ved å justere vinkelen på lysstrålene fra de nye bi‑xenon-frontlysene avhengig av bilens hastighet, rattvinkel og avstanden til forankjørende bil.

Nye Kuga har også et motorpanser som gir en forbedret strukturell styrke samtidig som det gir mindre skader ved et sammenstøt med en fotgjenger.

Nye Kuga tilbyr også en rekke avanserte Ford-teknologier, inklusive:

Ford Intelligent firehjulstrekk (AWD) , som justerer mengden av dreiemoment som sendes til for- og bakaksel, noe som optimaliserer både kjøreegenskaper og veigrep, spesielt ved kjøring på glatt underlag.

Kurvekontroll, som hindrer tap av kontroll dersom bilen kjøres inn i en sving med for stor hastighet.

Dynamisk kurvekontroll, som forbedrer kjøreopplevelsen ved at den aktiverer en begrenset mengde bremsing til de indre hjulene for å øke veigrep og stabilitet i sving.

- Intelligent firehjulstrekk måler hvordan bilens hjul tar tak i underlaget og kan foreta justeringer på mindre enn 20 millisekunder – 20 ganger raskere enn det tar å blunke.

# # #

* Nye språk for SYNC 3 inkluderer norsk, svensk, dansk, tsjekkisk og polsk. De bygger på de europeiske språkene som allerede er tilgjengelig for SYNC: Hollandsk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk, russisk, spansk, tyrkisk og engelsk.

**Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og 692/2008. Standard testprosedyre som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Geir Haugaard

Geir Haugaard

Markedsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no