Gå videre til innhold
​Nye Ford Edge med spesifikasjoner for Europa vises i Frankfurt, og detaljert SUV og AWD vekstplan; flere nye SUV’er kommer til Europa.

Pressemelding -

​Nye Ford Edge med spesifikasjoner for Europa vises i Frankfurt, og detaljert SUV og AWD vekstplan; flere nye SUV’er kommer til Europa.

For mer informasjon, bilder etc. se den digitale pressemappen for den Internasjonale bilutstillingen i Frankfurt: http://iaa2015.fordpresskits.com/

Ford opplyste nylig at de har planer om å utvide produktutvalget og øke sin andel av de hurtigvoksende SUV-klassene i Europa sammen med en betydelig økning av AWD-modeller (firehjulstrekkere).

Det starter tidlig neste år med den store SUV-modellen Edge, som debuterer med europeiske spesifikasjoner på høstens internasjonale bilutstilling i Frankfurt. Deretter vil Ford lansere fem nye eller oppgraderte SUV- og crossover-modeller i Europa de påfølgende tre år.

Ford tar mål av seg til å selge 200.000 SUV’er i Europa innen 2016 – en økning på 200% sammenlignet med 2013. Totalt sett forventes SUV-salget i Europa å øke fra 20% av det samlede personbilsalget i 2014 til 27% innen 2020.

- Globalt sett har Ford hatt en tetposisjon hva gjelder SUV-salget i flere tiår, og vil nå levere et europeisk utvalg som tilbyr den elegansen, personbildynamikken og drivstoffeffektiviteten som har gjort SUV-modellene så populære i Europa, sier Jim Farley, styreformann og adm. direktør for Ford Europa. - Etterhvert som SUV-etterspørselen fortsetter å øke vil modellene som Ford tilbyr dekke alt fra robuste modeller - som også kan kjøres off-road - til sportslige modeller som er konstruert og designet for en mer urban livsstil

Ford åpner høstsesongen med flere spennende nyheter for SUV-entusiaster. Ford Kuga vil for første gang bli tilgjengelig med både for- og firehjulsdrift. Det betyr at prisen for den rimeligste høyutstyrsmodellen Titanium er kr. 310.000. Ford har også foretatt en oppgradering av sin populære Kuga. Blant andre nyheter på 2016-modellen av Kuga er standardisering av DAB-radio, og at kommunikasjonssystemet SYNC 2 med 8-tommers berøringsskjerm blir tilgjengelig. SYNC 2 er Fords kommunikasjonssystem med enkel stemmestyring av sentrale funksjoner og handsfree betjening av telefonen. Systemet inneholder også en nødhjelpsassistanse som er utviklet for automatisk å ringe opp lokal redningstjeneste etter en ulykke - på riktig språk i forhold til det landet bilen måtte befinne seg i, og oppgir hvor bilen befinner seg rent geografisk.

Ford planlegger også lansering av en betydelig forbedret versjon av den kompakte EcoSport SUV-modellen, med nytt interiør, bedre ytelser og kjøredynamikk. Både Kuga og EcoSport skal vises i Frankfurt.

SUV har et ungt publikum

En ny undersøkelse i Europa gjennomført for Ford viser at spesielt gruppen 17 til 34 år - tiltrekkes av SUV-modellene. Det borger for at SUV-salget vil akselerere etterhvert som denne gruppen kommer i posisjon til å kjøpe ny bil.

Undersøkelsen viser at 1 av 4 som har til hensikt å kjøpe ny bil i denne gruppen vil kjøpe en SUV. Undersøkelsen, gjennomført blant 5000 voksne i Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia, fant at gruppen 17 – 34 år i større grad enn noen annen aldersgruppe mente at en SUV - mer enn andre biltyper - ga kjøreglede og var bilen de ønsket å bli sett i.

En kraftig utvidelse av AWD-utvalget

Ford forventer at salget av kjøretøy med AWD i Europa vil øke fra 46.000 i 2014 til 70.000 i 2016 – en vekst på 50%.

Markedsdirektør Geir Haugaard hos Ford Motor Norge er svært optimistisk grunnet utvidelsen til hele 9 modeller i Fords sortiment med AWD – det største utvalget Ford noensinne har kunnet tilby europeiske kunder. - Med AWD nå tilgjengelig på nye Mondeo, Mondeo Vignale, S-MAX og Galaxy - i tillegg til Kuga, Ranger, 2-tonns Transit, samt toppmodellen Focus RS og den store Ford Edge - som begge lanseres i første halvdel av 2016 - vil dette garantert trekke flere kunder til Ford. I Norge står modeller med AWD for nesten 40% av totalsalget på personbiler, så utvidelsen av modellutvalget med AWD passer perfekt for det norske markedet, avslutter Haugaard.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no