Gå videre til innhold
Tøff ny Ford Ranger får Europa-debut i Frankfurt

Pressemelding -

Tøff ny Ford Ranger får Europa-debut i Frankfurt

For mer informasjon, bilder etc. se den digitale pressemappen for den Internasjonale bilutstillingen i Frankfurt; at http://iaa2015.fordpresskits.com/

Fords tøffe nye Ranger pickup får Europa-debut på høstens internasjonale bilutstilling i Frankfurt. Det som preger nykommeren er nytt og dristig design, banebrytende teknologier og forbedret drivstoffeffektivitet.

- Med nye Ranger har kundene en uslåelig kombinasjon av 4x4-fremkommelighet, iøynefallende design og premium utstyrsdetaljer, sier Johnny Løvli, som er ansvarlig for salg av nyttekjøretøy hos den norske Ford-importøren. - Ranger er klar for enhver utfordring – med optimalisert drivstoffeffektivitet, tilhenger- og nyttelastkapasitet og klasseledende evne til å ta seg frem på dypt vann.

Dagens Ford Ranger har oppnådd kraftig salgsvekst i Europa siden den kom i slutten av 2011. Totalt salg av 21.600 pick-up’er i 2014 i Fords 20 tradisjonelle europeiske markeder** var mer en dobbelt så mange som i 2012, mens det i de syv første måneder av 2015 har blitt solgt hele 14.900 enheter – en vekst på 36% i forhold til samme periode i 2014. Ranger ble kåret til “Årets internasjonale pickup” i 2013, og den nye modellen vil kjempe om denne prestisjetunge tittelen for 2016.

Forbedret dieselmotor med fremragende drivstoffeffektivitet

Nye Ranger tilbyr fremragende drivstofføkonomi med blant annet Auto-Start-Stop-teknologi og elektrisk styring som bidrar til å senke drivstofforbruket med opptil 17% sammenlignet med dagens modell.

Det forbedrede dieselmotorprogrammet består av 130- og 160 HK-varianter av Fords nyeste 2.2-liters TDCi dieselmotor og den kraftige 5-sylindrede 3.2-litersmotoren med 200-hester. På den nye serien kan kundene velge mellom 6-trinns manuell giring og automatgir

Alle modellene byr på vesentlig drivstoffreduksjon. Eksempelvis forbruker 160-hesteren 0,65 l/mil med et CO2 -utslipp på 171 g/km, sammenlignet med 0,78 l/mil og 206 g/km CO2 i utgående modell.

Ford Ranger forblir et av de mest anvendelige kjøretøyene i sin klasse. Med en klasseledende evne til å kjøre gjennom vanndybder på opptil 80 cm. og en bakkeklaring på 23 cm er den utformet og konstruert for å håndtere det mest ekstreme terreng med letthet. Takket være 28 graders innkjøringsvinkel og 25 graders utkjøringsvinkel skaper nye Ranger en sterk følelse av trygghet når den gir seg i kast med bratte hindringer.

På firehjulsdrevne modeller sørger en robust elektronisk kontrollert overføringskasse for at sjåføren kan skifte fra bakhjulsdrift til 4x4 mens bilen kjøres med en hastighet på opptil 120 km/t. For mer dreiemoment i lave hastigheter eller ved kjøring i utfordrende terreng kan sjåføren kople inn firehjulsdrift med lavserieutveksling. En elektronisk styrt differensiallås bidrar også til forbedret veigrep under vanskelige kjøreforhold. En annen sterk egenskap er at Ranger kan trekke tilhengere på opptil 3,5 tonn i tillegg til kjøretøyets eksepsjonelle nyttelastkapasitet.

Avansert kommunikasjon og førerassistanseteknologier

En serie banebrytende teknologier er tilgjengelig på nye Ranger for å sikre sjåføren effektiv kommunikasjon og god kontroll. Det inkluderer det stemmestyrte kommunikasjonssystemet SYNC 2 med 8-tommers berøringsskjerm.

En rekke sjåførassistanseteknologier sørger for mer komfort og bekvemmelighet og inkluderer Filskiftevarsling og Filskiftassistent, Adaptiv Cruisekontroll med frontvarsling, parkeringssensorer foran og bak, ryggekamera, elektronisk stabilitetskontroll med kontrollfunksjoner for velting og tilhengerskrens.

Andre smarte teknologier inkluderer:

  • Bakkestartassistanse, som sikrer trygg start enten det kjøres forover eller det rygges opp bakken.
  • Hill Descent Control sikrer jevn hastighet når det kjøres nedover i ekstra bratte bakker
  • Adaptiv lastkontroll justerer den elektroniske stabilitetskontrollen i henhold til kjøretøyets vekt
  • Nødbremsassistanse sørger for ekstra bremsetrykk for å gi økt bremsevirkning når det bråbremses i en nødsituasjon

- For kunder som jakter på en pickup som innfrir deres ønske om spenning og opplevelse er nye Ranger Wildtrak den komplette pakken. Det er den tøffeste, smarteste og dristigste Wildtrak vi noensinne har bygget, sier Johnny Løvli.

# # #

*Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og 692/2008. Standard testprosedyre som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter. I tillegg til bilens drivstoffeffektivitet vil kjøreadferd og andre ikke-tekniske faktorer virke inn på drivstofforbruk og CO2-utslipp. Resultatene kan skille seg fra drivstofføkonomitallene fra andre deler av verden på grunn av forskjellig kjøresyklus og forskrifter som benyttes.

* Salgstallene gjelder de 20 europeiske landene der selskapet har nasjonale salgsselskaper. De 20 Euro-markedene er Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Holland, Irland, Italia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike).

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no