Gå videre til innhold
Ford dominerer Euro NCAP's Best-i-klassen-priser i 2012.

Pressemelding -

Ford dominerer Euro NCAP's Best-i-klassen-priser i 2012.

Ford har vunnet tre av syv mulige Euro NCAP best-i-klassen sikkerhetspriser i 2012, flere enn noen annen bilprodusent, med seier til nye Kuga, Transit Custom og B-MAX.

Ny Kuga gikk til topps i SUV-klassen, Transit Custom vant i varebilklassen og B-MAX tok delt førsteplass i klassen for mindre flerbruksbiler.

- Sikkerhet er et særdeles viktig fokusområde for Ford. At Euro NCAP evaluerer sikkerheten på våre biler og fastslår at de er klasseledere, er en fantastisk erkjennelse av jobben våre designere og ingeniører utfører, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge.

Euro NCAP er Europas største uavhengige organisasjon innen kjøretøysikkerhet. Prisene som tildeles gjenspeiler kjøretøyenes kollisjonsegenskaper og avanserte sikkerhetsteknologier. I 2012 ble nye      B-MAX, Fiesta, Kuga og Transit Custom alle tildelt de maksimale fem stjernene i henhold til Euro NCAP’s nye kollisjonstester - mens Ranger og Focus beholdt sin 5-stjernersgradering tildelt i 2011 og med enda strengere 2012-krav. 

Nye Kuga oppnådde 88% for total beskyttelse, den høyeste graderingen som noen gang er oppnådd av en mellomstor SUV. Nye Transit Custom oppnådde 77% for total beskyttelse etter å ha blitt det første kjøretøyet i sin klasse som fikk en 5-stjerners Euro NCAP-gradering, som også gjelder 9-seteren Tourneo Custom. Ranger er for øvrig den første og eneste pickup-modellen som har oppnådd 5-stjernes Euro NCAP sikkerhetsgradering.

I fjor ble Ford den første bilprodusenten som fikk syv forskjellige Euro NCAP-priser for et bredt spekter av avanserte sikkerhetsteknologier - som Ford har lansert i mange av sine modeller.

Ford mottok slike priser for MyKey på nye Fiesta; SYNC med Nødhjelpsassistanse på nye B-MAX, Fiesta, C-MAX, Focus og Kuga; og Filskiftevarsling på Transit Custom. Tidligere har Ford mottatt priser for avansert sikkerhetsteknologi for Active City Stop på Focus og B-MAX, samt  Føreroppmerksomhetsovervåkning, avstandsvarsler og filskiftevarsler (Lane Keeping Aid) på Focus.

- Euro NCAP anerkjenner anstrengelsene fra noen av bilprodusentene som allerede tilbyr en høyere grad av personbeskyttelse i sine biler, men sikkerhet i dag betyr langt mer enn bare å beskytte personene i bilen ved et sammenstøt. Gjennom utvidelsen av våre tester og evalueringen av viktige aktive sikkerhetssystemer - er vårt mål å gjøre det mulig for alle å utnytte fordelene av sikre biler med avanserte systemer - til et prismessig oppnåelig nivå - og dermed bidra til å redusere antall trafikkulykker.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford utvikler testbil som styrer rundt stillestående kjøretøy eller fotgjengere

Ford utvikler testbil som styrer rundt stillestående kjøretøy eller fotgjengere

Ford viste i dag frem en testbil utstyrt med en teknologi som bruker automatisk styring og bremsing for å unngå sammenstøt med biler som har stanset eller kjører sakte i samme kjørebane som egen bil, eller unngå en fotgjenger. Fords nye sikkerhetsteknologi gir først en advarsel til sjåføren dersom det oppdages en saktegående eller stillestående hindring eller fotgjenger lenger fremme.

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og  Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford var Europas mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 1. kvartal og den utvidede Transit-serien hadde sin høyeste markedsandel på 20 år. I årets tre første måneder solgte Ford 70.646 nyttekjøretøy i sine 20 europeiske markeder* – en økning på 42,4% sammenlignet med 1. kvartal 2014. Markedsandelen steg med 2,8 prosentpoeng til 13,3% og mars separat hadde en markedsandel på hele 14,3%.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no