Gå videre til innhold
Nye B-MAX – Fords første småbil som hindrer sammenstøt i trafikken.

Pressemelding -

Nye B-MAX – Fords første småbil som hindrer sammenstøt i trafikken.

Nye Ford B-MAX vil redusere risikoen for sammenstøt i lave hastigheter og senker skadeomfanget dersom et sammenstøt er uunngåelig. Den gjøres mulig via Active City Stop.

Hvert år blir mer enn en halv million personer skadet i trafikkulykker i engelske, franske, tyske, italienske og spanske byer alene. Av disse skades ca. 1/8 av påkjørslene bakfra, en type trafikkulykker som Active City Stop vil redusere skadeomfanget av eller hindre i sin helhet.

- Lavhastighetssammenstøt forfra eller bakfra er en av de vanligste formene for trafikkulykker i bytrafikk, sier Roland Schaefer, sikkerhetsanalytiker i Ford of Europe. – De kan skje ved trafikklys, i gate- og veikryss, rundkjøringer og andre stopp/start kjøresituasjoner. Og du behøver ikke kjøre fort for å bli skadet. Selv i hastigheter helt nede i 15 km/t kan du bli påført skader i nakken ved sammenstøt.

Active City Stop ble lansert på Ford Focus i fjor, og kommer nå for første gang i en liten Ford. Systemet overvåker trafikken foran egen bil, og aktiverer bremsene dersom det registreres at et sammenstøt med en forankjørende bil er nært forestående. I tester er det vist at systemet kan hindre sammenstøt i hastigheter opp til 15 km/t, og redusere skadeomfanget ved sammenstøt helt opp til 30 km/t. Systemet ble forøvrig tildelt en "Avansert teknologi-pris" fra Euro NCAP i 2011.

 Active City Stop er bare en måte nye Ford B-MAX benytter teknologier som bidrar til å unngå de vanligste ulykkene på tett trafikkerte veier og dermed heve listen for trafikksikkerhet i typiske bybiler.

 -  Vi mener nye B-MAX er den perfekte bilen for bykjøring, sier adm. direktør Thormod Skofsrud i Ford Motor Norge. – Utstyr som Active City Stop er ny i denne bilklassen. I tillegg har B-MAX blant annet et kompakt karosseri, hevet førerposisjon, ryggekamera og liten snudiameter og elektronisk servostyring som gjør det lettere å vri på rattet i lave hastigheter. Alt dette bidrar til at B-MAX er godt forberedt på de stadig skjerpede utfordringene som møter en bilist i krevende bytrafikk.

 

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no