Gå videre til innhold
Både nye Transit Custom og 9-seteren Tourneo Custom fikk 5 Euro NCAP-stjerner.

Pressemelding -

Både nye Transit Custom og 9-seteren Tourneo Custom fikk 5 Euro NCAP-stjerner.

Nye Transit Custom har satt en ny standard ved å bli det første nyttekjøretøyet i denne klassen som har oppnådd 5 stjerner fra Euro NCAP etter den uavhengige organisasjonen for kjøretøysikkerhets kollisjonstest. De samme 5 stjernene oppnådde også den nye 9-seteren Tourneo Custom.

«Årets internasjonale varebil 2013» fikk en totalscore på 77% etter å ha vært gjennom Euro NCAP’s nye kollisjonstest for tyngre kjøretøy. Samtidig oppnådde den klassens beste resultat for beskyttelse av barn med 90%, 84% for beskyttelse av voksne og 71% for sikkerhetsutstyret.

Ford mottok også Euro NCAP’s pris for avansert sikkerhetsteknologi for Filskiftevarsling. Det bringer Fords totale antall tilsvarende priser for sikkerhetsteknologier opp til hele syv – noe som er mer enn noen annen bilprodusent har mottatt. Ford mottok også ytterligere en pris for avansert sikkerhetsteknologi, for Ford SYNC med Nødhjelpassistanse

- Transit Custom setter en ny standard i sin klasse, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Vi har kombinert høystyrke stålstruktur, fotgjengervennlig front og klasseledende sikkerhetsteknologi for å utvikle en varebil med den beste beskyttelsen som er tilgjengelig - noe både brukere og eiere vil sette pris på, sier Kimber.

Nye Transit Custom, ett-tonns varebil, er konstruert for å gi fremragende person- og fotgjengerbeskyttelse i alle kollisjonssituasjoner. Karosseriet har mer enn 40% høystyrke- og ultrahøystyrkestål, og kjøretøyet var gjenstand for over 4.500 kollisjonssimuleringer og 30 fysiske kollisjonstester under utviklingsfasen.

Den er konstruert med en omfattende rekke nøye utformede løsninger i fronten for å beskytte fotgjengere. Samtidig er det den første Ford Transit som er tilgjengelig med et forbedret sikkerhetssystem med blant annet oppblåsbare sidegardiner som beskytter dem som sitter i forsetene.

- Med så omfattende beskyttelse av både dem som sitter i kjøretøyet og fotgjengerne setter Ford Transit Custom uten tvil en ny standard, fastslår Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP og det er hyggelig å kunne fastslå at forbrukere som ønsker å kjøpe en varebil med 5 sikkerhetsstjerner fra Euro NCAP kan gjøre det nå.

Filskiftevarsling, som fikk Euro NCAP’s pris for avansert sikkerhetsteknologi, sørger for å sende en vibrering gjennom rattet som en advarsel til sjåføren om at bilen utilsiktet er i ferd med å forlate sitt kjørefelt.

Ford SYNC med Nødhjelpassistanse sørger for at Transit Custom automatisk kontakter den lokale redningstjenesten på det språket der bilen befinner seg - dersom kjøretøyet utsettes for en ulykke. Det bruker dessuten informasjon fra bilens GPS, kart og mobilt nettverk for å fortelle redningstjenesten hvor ulykken har funnet sted.

- Euro NCAP’s pris for avansert sikkerhetsteknologi anerkjenner nytt sikkerhetsutstyr på høyeste nivå, og Ford er den første bilprodusenten som er premiert for et kjøretøy som er testet i dette segmentet, sier Andre Seeck, president for Euro NCAP. - Transit Custom-eierne vil nå kunne inneha sikkerhet- og førerassistanseteknologier som tidligere kun var tilgjengelig i personbiler.

Nye Tourneo Custom får også fordelene av denne Euro NCAP femstjernersgraderingen ved å tilby fremragende sikkerhet for transport av inntil 9 personer.

Tourneo Custom er et godt eksempel på personbilorientert utseende og utstyr i denne klassen, og er tilgjengelig i kort eller lang versjon og med åtte eller ni seter.

Baksetepassasjerene nyter forøvrig god plass i en komfortabel, helpolstret - og altså meget trygg passasjeravdeling.

Både Transit Custom og Tourneo Custom er nå i salg i Norge.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Fords nye 2-tonns Transit nyttekjøretøyserie vil gi klassens laveste eierskapskostnader og beste lastekapasitet når den kommer på markedet i Norge våren 2014. Transit har også klassens beste drivstoffeffektivitet med sine ECOnetic-modeller, og byr i tillegg på betydelig reduserte vedlikeholds- og reparasjonskostnader, fremragende slitestyrke, økt lastekapasitet og smarte lasteromløsninger.

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble i dag kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014 på nyttekjøretøyutstillingen COMTRANS i Moskva, der Ford ble den første varebilprodusenten som har vunnet den prestisjetunge prisen to år på rad. Ford kunne samtidig registrere sin femte “Årets Internasjonale Varebil”-seier etter at juryen ga Transit Connect 130 av maksimalt 163 mulige poeng.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no