Gå videre til innhold
Nye Ford B-MAX fikk maks antall sikkerhetsstjerner

Pressemelding -

Nye Ford B-MAX fikk maks antall sikkerhetsstjerner

Nye Ford B-MAX er tildelt de høyest oppnåelige 5 stjernene i sikkerhetsgradering fra Euro NCAP, den uavhengige autoriteten på kollisjonstester.

Den kompakte flerbruksbilen oppnådde en total beskyttelsesscore på 83 % etter å ha oppnådd 93 % for beskyttelse av voksne og 84 % for beskyttelse av barn.

- Sikkerhet er en grunnleggende Ford-verdi, og vi setter enormt stor pris på å oppnå den maksimale 5-stjernersgraderingen fra Euro NCAP, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge. - De som har konstruert nye B-MAX har arbeidet hardt for å sikre at også denne Ford-modellen innfrir de sikkerhetsstandardene som kundene forventer fra hver enkelt Ford.

Ford B-MAX har vært gjenstand for  over 5.000 datasimulerte kollisjonstester og ikke mindre enn 40 fullskala kollisjonstester i løpet av utviklingsperioden. I tillegg ble det gjennomført 100 tester der bilen ble montert på en slede og kjørt inn i en vegg.

Over 58% av B-MAX-karosseriet består av høystyrke- og ultrahøystyrkestål, og er blant annet brukt i braketter kalt kollisjonsfangere.  Disse låser det geniale dørsystemet – hvor B-stopene er integerte i dørene - på plass dersom det skulle skje et sammenstøt fra siden.

B-MAX er utstyrt med syv kollisjonsputer, og fronten er nøye konstruert og formet for optimalisert fotgjengerbeskyttelse. Bilen har også Fords Active City Stop-system – som den er først med i denne klassen. Active City Stop er utformet for å hjelpe sjåføren til å unngå å kjøre inn i stillestående eller saktekjørende kjøretøy.

B-MAX har også bedre kontakt med omgivelsene enn noen annen bil i denne klassen. Den er utstyrt med Fords stemmestyrte kommunikasjonssystem SYNC, med Nødassistanse som automatisk vil kontakte den lokale redningstjenesten og anmode om assistanse dersom bilen har vært involvert i en ulykke.

- Bare kjøretøy som tilbyr mangesidig  beskyttelse kan tildeles en 5-stjerners gradering under Euro NCAP’s nye testprotokoll, sier Michiel van Ratingen, Euro NCAPs generalsekretær. - Ford B-MAX er et meget godt eksempel på hvordan dette kan oppnås med innovativt design, fremragende systemkonstruksjon og smarte teknologier som Active City Stop.

Euro NCAP ble etablert i 1997 og støttes av en rekke lands regjeringer, forsikringsselskaper og forbruker- og motororganisasjoner, og er den største og mest respekterte uavhengige autoritet når det gjelder kollisjonstesting i Europa.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford lanserer stor produktakselerasjon i Europa: Vil skape lønnsom vekst med flere nye personbiler, SUV-er og nyttekjøretøy

Ford lanserer stor produktakselerasjon i Europa: Vil skape lønnsom vekst med flere nye personbiler, SUV-er og nyttekjøretøy

Ford Motor Company presenterte i dag detaljene for en større og akselerende produktlansering med bakrunn i selskapets One Fords globale produktsrategi, og tar mål av seg til å utnytte mulighetene for vekst i klassene for store biler, SUV-er og nyttekjøretøyer. Ford lanserte en rekke nye personbiler, nyttekjøretøy og nye teknologier på et stort arrangement i Amsterdam.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no