Gå videre til innhold
Ford sikter på tetposisjon i klassen med nye Ford B-MAX.

Pressemelding -

Ford sikter på tetposisjon i klassen med nye Ford B-MAX.

Flere tilgjengelige bilder av B-MAX finner du her; http://b-max.fordmedia.eu/enhanced.htm

Nye Ford B-MAX er i disse dager klar for lansering i Norge, og målsettingen er klar: Med denne modellen skal Ford ta ledelsen i klassen for mindre flerbruksbiler på det norske markedet.

Og årsakene til at det vil være mulig og selge over 1000 biler i året er mange: et elegant og moderne utseende, unike konstruksjonsløsninger, klasseledende drivstofføkonomi både med bensin- og dieselmotorer, og småbilteknologi som er blant den mest avanserte i Europa.

Nye B-MAX er også den første europeiske bilen som tilbyr Ford SYNC, Fords stemmeaktiverte kommunikasjonssystem med Nødhjelpassistanse. Det er også den første bilen i denne klassen som er tilgjengelig med det sammenstøthindrende Active City Stop.

- Ford B-MAX utfordrer tradisjonell småbiltenkning, og går i tet med et bilkonsept ingen annen bilprodusent har gitt seg i kast med, sier Steve Kimber, adm. direktør i Ford Motor Norge AS. – Dens geniale konstruksjonen åpner dørene – bokstavelig talt – til spennende nye løsninger på hva som er mulig å oppnå med et kompakt kjøretøy som dette.

Når disse unike løsningene er kombinert med meget konkurransedyktige priser, så tror jeg vi har lagt listen nøyaktig der den skal være, fastslår Kimber.

Ny visjon for småbiler

Basert på Fords globale B-plattform – som den deler med Fiesta-serien – en av Europas mest kjøpte småbiler, presenterer B-MAX Fords visjon for en premium kompakt flerbruksbil der fremragende plass og fleksibilitet kombineres med et elegant eksteriør og interiør.

Det unike dørsystemet har en konvensjonell hengslet fordør og en skyvedør bak, der den tradisjonelle midtstolpen er integrert i dørene fremfor å danne en del av selve karosseriet.

Når både for- og bakdøren er åpne har vi  en uhindret døråpning som er 1,50 m. bred, som gjør det betydelig enklere å komme seg inn og ut av baksetene eller sette inn eller ta ut et barnesete.

De fleksible 60/40-delte baksetene kan felles flatt med en enkel "enhånds"-mekanisme. Det fremre passasjersetet kan også felles ned slik at det oppstår et flatt bagasjeromsgulv gjennom hele bilen med plass til gjenstander med en lengde på opptil 2,35 m.

Fremragende sikkerhet

Fords konstruktører har sørget for å gi B-MAX samme fremragende kollisjonsbeskyttelse som kjøretøy med en mer konvensjonell struktur.

Strukturen på dørene er forsterket for å gi nødvendig beskyttelse ved sammenstøt fra siden, med ultra høystyrke Boronstål i viktige bærende områder slik at dørrammene absorberer energi som en virtuell stolpe. 58% av karosseriet består av høystyrke og ultrahøystyrke stål, noe som sørger for sterk avstivning samtidig som vekten holdes nede.

Beste drivstofføkonomi både for bensin og diesel

B-MAX har med seg nye standarder for drivstoffeffektivitet til den kompakte flerbruksbilklassen. Fords 3-sylindrede 1,0-liters EcoBoost bensinmotor, som ble kåret til Årets internasjonale motor i 2012, er tilgjengelig i B-MAX både med 100 og 120 HK. Begge motorene oppnår et klasseledende CO2 -utslipp på 114 g/km.

B-MAX er også tilgjengelig med 1.6-liters TDCi dieselmotor med 95 HK med fremragende drivstofføkonomi, og klassens beste CO2-utslipp med 104 g/km.

Rett størrelse for moderne bilisme

B-MAX leveres med premium teknologier som etterspørres av kjøpere på jakt etter en bil «av rett størrelse». Ford tror at rundt 40% av dem som vil kjøpe B-MAX kommer fra en større bil, mens 20% har eid en mindre bil tidligere.

Det avanserte utstyret inkluderer Ford SYNC med Nødhjelpassistanse, der den lokale redningstjenesten kontaktes automatisk dersom det skjer en ulykke der en kollisjonspute utløses.

B-MAX har tidsriktige interiørmaterialer av høy kvalitet som også bærer preg av godt håndverk.

Til komfortutstyret hører blant annet Sony DAB lydanlegg med 8 høyttalere, nøkkelfritt system, Ford Power startknapp, ryggesensor foran og bak, ryggekamera og muligheten for å få bilen levert med skinninnredning.

B-MAX holder også fast ved Fords kjøreglede-DNA, med klasseledende kjøredynamikk som inkluderer overlegent veigrep og kvikk smidighet fra dynamisk kurvekontroll. Dette er med andre ord en bil som er konstruert, utformet og utstyrt både for effektiv og trygg bykjøring og komfortabel landeveiskjøring.

Det er også den første bilen i denne klassen med Active City Stop - et system som hindrer sammenstøt med forankjørende eller stillestående biler i saktegående trafikk eller som reduserer virkningen av et slikt sammenstøt.

- Ford har nå lansert et nytt slagord i form av Go Further. Jeg synes nye B-MAX er et meget godt eksempel på hva som ligger i dette slagordet, sier Steve Kimber.

# # #

*Alle tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er fra offisielt godkjente tester i samsvar med EU-direktiv 93/116/EC.  .

 

 

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford med detaljer om en rekke produktlanseringer ved et spesielt "Go Further"-arrangement i Amsterdam 6. september.

Ford med detaljer om en rekke produktlanseringer ved et spesielt "Go Further"-arrangement i Amsterdam 6. september.

Ford Motor Company vil avsløre detaljene for en større og akselerende produktutvikling for Europa på et spesielt “Go Further”-arrangement i Amsterdam 6. september. Vertskap for det direktesendte arrangementet fra den nye Ziggo Dome-arenaen er Fords administrerende direktør Alan Mulally, Ford of Europes styreformann Stephen Odell og andre sentrale Ford-ledere.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no