Gå videre til innhold
Ford SYNC får europeisk debut i nye B-MAX

Pressemelding -

Ford SYNC får europeisk debut i nye B-MAX

B-MAX blir det første Ford-kjøretøyet i Europa med SYNC, Fords stemmeaktiverte kommunikasjonssystem.

Ford SYNC finnes allerede på 4 millioner Ford-biler i USA, og debuterer i år i Europa på nye B-MAX.  Ifølge planene skal det være 13 millioner utstyrte biler med Ford SYNC innen 2015, hvorav 3,5 millioner på europeiske veier.

Ford Nødhjelpsassistanse, som er en del av SYNC, er utviklet for automatisk å varsle lokal redningstjeneste etter en ulykke - på riktig språk i forhold til det landet bilen måtte befinne seg i, og er det mest avanserte systemet av denne typen. Ford SYNC vil for øvrig være tilgjengelig i mer enn 30 europeiske land.

Under utviklingen av Nødhjelpsassistanse arbeidet Ford nært opp mot den europeiske organisasjonen for nødnummeret EENA, som har som mål å sikre høy kvalitet hva gjelder responstid fra 112-alarmsentralene i Europa. 

- Vi er overbevist om at løsninger som gjør det mulig for et kjøretøy å ta direkte kontakt med Europas alarmsentraler uten at sjåføren må gripe aktivt inn,  vil bidra til å redde liv, sier Gary Machado, EENA's adm. direktør.

Dersom en kollisjonspute løses ut eller drivstoffpumpen blir avstengt vil bilen selv foreta et nødanrop til nærmeste alarmsentral gjennom en Bluetooth-paret mobiltelefon. Det gis en melding på språket i det landet bilen måtte befinne seg, hvor alarmsentralen informeres om at det har funnet sted en ulykke og hvor bilen befinner seg.

- Fords Nødhjelpsassitanse vil gi ekstra ro i sjelen for B-MAX-kundene, sier Thormod Skofsrud, adm. direktør for Ford Motor Norge AS.- Uten kostnader for eieren følger tjenesten bilen gjennom hele dens levetid, i motsetning til en del konkurrerende systemer, der det kreves abonnement eller registrering, forteller Skofsrud.

Ford SYNC åpner også for styring av mobiltelefonen og digitale musikkspillere, inklusive iPod og USB-oppkoblede spillere, med enkle stemmekommandoer. USB-porten muliggjør dessuten oppdateringer av programvare i bilen for framtidig forbedringer og tillegg av utstyr.

SYNC og Nødhjelpsassistanse er bare to av høydepunktene av det klasseledende teknologiutvalget som tilbys B-MAX. Det vil også inkludere Fords Active City Stop, som vil hjelpe sjåføren til å unngå sammenstøt med stillestående eller forankjørende biler som holder lav hastighet. Bakkstartassistanse som hindrer at bilen ruller bakover ved en bakkestart er også en del av utstyret som tilbys. Det samme er ryggekamera.

Nye Ford B-MAX kommer i salg på forsommeren i år.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no