Gå videre til innhold
​Ford viser ny Ranger Pickup med tøft design, smart teknologi og lavere forbruk

Pressemelding -

​Ford viser ny Ranger Pickup med tøft design, smart teknologi og lavere forbruk

Ford har nå avduket en tøff og smart ny Ford Ranger, en kompromissløs kombinasjon av robuste egenskaper, dyktig håndverk og avansert teknologi. Nye Ranger vil bli solgt i over 180 land på verdensbasis, og kommer til Europa tidlig i 2016.

Modellen ble nylig avduket på den internasjonale bilutstillingen i Bangkok, og vil utvilsomt ytterligere bedre Rangers salgsresultater i Europa, som i 2014 økte med 40% sammenlignet med året før.

- Nye Ford Ranger tar med seg høyere komfort og ny teknologi inn i denne klassen, uten å gi avkall på de egenskapene våre kunder krever, fastslår Johnny Løvli, salgssjef for nyttekjøretøy hos den norske Ford-importøren. - Sammen med en fullstendig ny og utvidet Transit-serie er Ranger en viktig del av Fords totalt fornyede nyttekjøretøyprogram, som fortsetter å styrke sin posisjon i Europa - og i Norge, fastslår Løvli.

Tøft og moderne design

Endringene på Ranger begynner med et nytt tøft og mer moderne utseende som umiddelbart formidler en opplevelse av profesjonalitet.

- Når du ser hvordan kundene bruker sine kjøretøy er det viktig at en Ranger ser ut og fungerer som et driftssikkert verktøy, sier Løvli. - Våre designere så en mulighet for å gi nye Ranger et ekstra element av spenning, og fremheve begrepet "Built Ford Tough" samtidig som kjøretøyets fremragende aerodynamiske egenskaper blir ivaretatt.

Det oppdaterte eksteriøret er kombinert med et nytt og elegant interiør som skaper et enda mer komfortabelt, tidsriktig og personbillignende miljø for sjåfør og passasjerer. Bak rattet finnes et nytt instrumentpanel med tofarget digitalvisning som gir sjåføren informasjon om kjøretøyet, underholdningsanlegget, navigasjonssystemet og klimaanlegget med ett enkelt blikk.

- Interiøret på nye Ranger er moderne og personbilpreget. Vi har valgt materialer som er elegante og attraktive, men samtidig slitesterke nok til å tåle det pickuper ofte utsettes for.

Egenskaper

Ford Ranger forblir et av de mest anvendelige kjøretøyene i sin klasse. Med en klasseledende vadedybde på 80 cm og med en bakkeklaring på 23 cm er den utformet og konstruert for å håndtere det mest ekstreme terreng med letthet. Takket være 28 graders innkjøringsvinkel og 25 graders utkjøringsvinkel gir nye Ranger en sterk følelse av trygghet når den gir seg i kast med bratte hindringer.

På alle versjonene sørger en elektronisk kontrollert overføringskasse for at sjåføren kan skifte fra 4x2 til 4x4 med en bryter i midtkonsollen i opp til 120 km i timen. For krevende off-road situasjoner kan sjåføren kople til lavgirserie 4x4, mens en elektronisk lås på bakakseldifferensialen forbedrer hjulgrepet under vanskelige kjøreforhold. En annen sterk egenskap er at Ranger kan trekke tilhengere på inntil 3,5 tonn i tillegg til kjøretøyets eksepsjonelle nyttelastkapasitet.

Mens nåværende Ranger allerede setter standarden for kjørekomfort og kjøreegenskaper har Ford-ingeniørene fintrimmet hjulopphenget på den nye modellen for å gi ytterligere komfort og enda bedre kjøreegenskaper.

Nye Ranger er også utstyrt med avanserte støydempende materialer og forbedret isolasjon som bidrar til at nye Ranger er en av de mest støysvake og mest komfortable i denne klassen.

Avanserte teknologier

Et utvalg teknologiske løsninger sørger for at sjåføren beholder kontrollen under alle kjøreforhold.

Fords SYNC 2 kommunikasjonssystem gir sjåføren en tryggere kjøreopplevelse. Ved å bruke enkle stemmekommandoer på engelsk kan sjåføren kontrollere klimaanlegg, underholdningssystem og navigasjonssystem. En 8-tommers berøringsskjerm gir sjåføren kontroll over mange av bilens funksjoner..

Det er også et vidt spekter av sjåførassistanseteknologier tilgjengelig som gjør kjøringen mer behagelig.

 • Filskiftevarsling og LaneKeeper arbeider sammen for å hindre at kjøretøyet utilsiktet glir ut av sin egen kjørebane. Hvis det framoverrettede kameraet oppdager at kjøretøyet er iferd med å forlate kjørebanen vil Filskiftevarslingen gi sjåføren beskjed med en vibrasjon i rattet. Hvis sjåføren ikke viser tegn til å korrigere retningen vil LaneKeeper bruke styremoment for å bringe kjøretøyet tilbake i rett kjørebane.
 • Adaptiv Cruisekontroll bruker radarfølere for både å holde ønsket hastighet og avstand til et forankjørende kjøretøy. Når systemet oppdager et kjøretøy lenger fremme vil hastigheten tilpasses for å holde en trygg avstand. Når veibanen igjen blir klar akseleres det tilbake til forhåndsinnstilt hastighet. En justerbar hastighetsbegrenser hjelper sjåføren til å unngå utilsiktet overskridelse av valgt hastighet.
 • Avstandsvarsling gir sjåføren varsler, både visuelt og med lyd, når avstanden til bilen foran ikke lenger er trygg. Systemet klargjør bremsene for å sikre optimal bremseytelse dersom det er fare for sammenstøt. Denne teknologien følger med ved bestilling av adaptiv cruisekontroll
 • Både foran og bak er det montert sensorer som varsler dersom kjøretøyet nærmer seg en hindring i forbindelse med parkering. Et ryggekamera gir et klart bilde av hva som skjer bak bilen for eksempel under rygging eller ved tilkopling av tilhenger.
 • Dekktrykkovervåkningen varsler sjåføren dersom lufttrykket i et dekk synker under et gitt nivå, for å hjelpe sjåføren til å kjøre trygt, og i tillegg spare drivstoff og dekkslitasje.
 • Elektronisk stabilitetsprogram med hindring av velt og kontroll av tilhengersleng sørger for at sjåføren beholder kontrollen under vanskelige kjøreforhold.
 • Føreroppmerksomhetsovervåkning bruker det fremoverrettede kameraet og følere til å oppdage om sjåføren blir søvnig. Hvis det oppdages at bilen utilsiktet glir ut av kjørebanen eller brå rattkorrigeringer vil systemet varsle sjåføren med lydsignaler som gradvis øker i volum.
 • Nødhjelpsassistanse bruker en tilkoplet mobiltelefon til å varsle redningstjenesten dersom det inntreffer en ulykke. Systemet overfører detaljer om at ulykke har funnet sted og kjøretøyets posisjon og lar de som er i kjøretøyet snakke direkte til redningstjenesten.
 • Andre smarte teknologier inkluderer Bakkestartassistanse og Hill Decent Control som kontrollerer stabiliteten i bratte nedfarter;
 • Adaptiv Lastkontroll justerer den elektroniske stabilitetskontrollen basert på fordelingen av last på planet og Nødbremsassistanse gir ekstra bremsetrykk og dermed mer bremsevirkning hvis sjåføren trår bremsene raskt inn i en nødsituasjon.

Effektive krefter

Nye Rangers imponerende egenskaper, nyttelast og tilhengerkapasitet skyldes kraftige og effektive dieselmotorer kombinert med enten 6-trinns manuell girkasse eller automatgirkasse. Alle tre motorene gir Ranger-kundene en vinnerkombinasjon av krefter og effektivitet under alle kjøreforhold, og bekrefter Fords løfte om kjøreglede bak rattet.

For maksimum effekt og dreiemoment tilbyr Ford den nyeste generasjonen av sin 3.2-liters 5-sylindrede TDCi dieselmotor. Det betyr 200 HK og 470 Nm dreiemoment.

Nye Ranger kan leveres med to versjoner av den nyeste firesylindrede 2.2-liters TDCi dieselmotoren med effekter på 130 HK og 160 HK. Dette er motorer som gir betydelig forbedret drivstofføkonomi og samtidig mer effekt enn dagens dieselmotorer på 125 og 150 HK.

For å maksimere effektiviteten til disse motorene er nye Ford Ranger tilgjengelig med Auto-Start-Stop-teknologi, som sparer drivstoff ved at motoren automatisk slås av når kjøretøyet står stille. 

- Da vi begynte arbeidet med å forbedre Ford Ranger-serien visste vi at dette kom til å bli en krevende oppgave siden dagens Ranger er en av de tøffeste og meste anvendelige pickupene i sin klasse, sier Johnny Løvli. - Men takket være muligheten for å ta med det beste fra dagens modell og optimalt utnytte ekspertisen i den globale Ford-organisasjonen klarte vi å gjøre det som var fantastisk bra enda bedre, avslutter Løvli. 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford er største nyttekjøretøymerke i Europa i september. Også Ford i Norge har hatt meget sterk fremgang på nyttekjøretøy

Ford er største nyttekjøretøymerke i Europa i september. Også Ford i Norge har hatt meget sterk fremgang på nyttekjøretøy

Fords salg av nyttekjøretøy og markedsandel i september var den høyeste i Europa siden 1993. Dette ga Ford en klar tetposisjon når det gjelder salg av nyttekjøretøy i Europa. Fords nyttekjøretøysalg* økte til mer enn 28.200 enheter i september – opp med imponerende 42% sammenlignet med samme måned for et år siden – og andelen av nyttekjøretøymarkedet steg til en markedsandel på 14,9%.

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford var Europas mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 1. kvartal og den utvidede Transit-serien hadde sin høyeste markedsandel på 20 år. I årets tre første måneder solgte Ford 70.646 nyttekjøretøy i sine 20 europeiske markeder* – en økning på 42,4% sammenlignet med 1. kvartal 2014. Markedsandelen steg med 2,8 prosentpoeng til 13,3% og mars separat hadde en markedsandel på hele 14,3%.

Nye modeller ga Ford sterk medvind i Europa – og førsteplass som nyttekjøretøymerke

Nye modeller ga Ford sterk medvind i Europa – og førsteplass som nyttekjøretøymerke

Fords salg i Europa gjorde et nytt hopp i september, drevet av sterk etterspørsel etter nye Mondeo, selskapets SUV-modeller og nyttekjøretøy. Samtidig kunne Ford i Norge registrere sin beste måned på svært lenge for salg av nyttekjøretøy med en markedsandel på 21,3% - kun 16 biler bak 1. plassen. Dette er en salgsvekst på 35,6% sammenlignet med september i fjor og hittil i år er veksten på 25,3%.

​Nye Ford Edge med spesifikasjoner for Europa vises i Frankfurt, og detaljert SUV og AWD vekstplan; flere nye SUV’er kommer til Europa.

​Nye Ford Edge med spesifikasjoner for Europa vises i Frankfurt, og detaljert SUV og AWD vekstplan; flere nye SUV’er kommer til Europa.

Ford opplyste nylig at de har planer om å utvide produktutvalget og øke sin andel av de hurtigvoksende SUV-klassene i Europa sammen med en betydelig økning av AWD-modeller. Det starter tidlig neste år med den store SUV-modellen Edge, som nå debuterer med europeiske spesifikasjoner.. Deretter vil Ford lansere fem nye eller oppgraderte SUV- og crossover-modeller i Europa de påfølgende tre år.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no