Gå videre til innhold
Ford stadig sterkere  på nyttekjøretøy

Pressemelding -

Ford stadig sterkere på nyttekjøretøy

Målt i vekst ble Ford den udiskutable vinneren på det norske nyttekjøretøymarkedet i 2014. Mens markedet gikk tilbake med 4% kunne Ford registrere en vekst på hele 46,4, som ga merket en klar 2. plass på salgsstatistikken av nyttekjøretøy i Norge. I tillegg var Ford det eneste merket blant de 9 mest solgte nyttekjøretøymerkene som økte salget i 2014 sammenlignet med året før.

På årsbasis oppnådd Ford en markedsandel på nyttekjøretøy på 13,6% - et tall vi må helt tilbake til 1980 for å slå. Volummessig ble det registrert 4031 Ford nyttekjøretøy, et tall som bare er overgått en gang i historien, i 2007. Alle deler av Fords nyttekjøretøysortiment viste vekst i 2014. Dette gjelder spesielt nye Ford Transit Connect, der antall registrerte kjøretøy økte med nærmere 125% i forhold til året før.

På europeisk basis økte Fords nyttekjøretøysalg med 21%. Det økte markedsandelen med 1,4%-poeng til 11,4%, som er merkets høyeste markedsandel på nyttekjøretøy siden 1997.

- Mye av forklaringen på disse resultatene er at vi på kort tid har fornyet praktisk talt hele nyttekjøretøyprogrammet og forsterket det med flere helt nye modeller. Resultatet er at vi i dag har markedets mest komplette, omfattende og moderne produktutvalg i den delen av markedet hvor Ford konkurrerer, sier Johnny Løvli, salgssjef for nyttekjøretøy hos den norske Ford-importøren.

- Det vi merker er at norsk næringsliv setter stadig strengere krav til sine nyttekjøretøy både med hensyn til funksjonalitet, sikkerhet og økonomi og vi får stor uttelling for den ekstremt fokuserte satsingen Ford i Europa har gjort – og vil gjøre – på nyttekjøretøy.

- Vår målsetting i år er å fortsette veksten, fastslår Løvli. – Vi kan nå tilby varebiler fra den lille Ford Transit Courier via Ford Transit Connect, Ford Transit Custom og pickupserien Ford Ranger til 2-tonns Ford Transit, som kan leveres både med forhjulsdrift, bakhjulsdrift og firehjulsdrift.

Basert på de produktkvaliteter som er bygget inn i dagens modeller, enten det gjelder varebiler, busser eller pickuper, merker vi tydelig at vi kommer stadig høyere opp på norske bedrifters handlelister. Det er en situasjon som gir god smitteeffekt, sier Løvli.

- Med et slikt produktprogram ligger alt til rette for at vi vil fortsette å styrke vår tilstedeværelse i det norske nyttekjøretøymarked også i 2015, fastslår Løvli.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no