Gå videre til innhold
Ford viser helt ny Transit-serie som fullfører fornyelsen av nyttekjøretøyprogrammet for Europa.

Pressemelding -

Ford viser helt ny Transit-serie som fullfører fornyelsen av nyttekjøretøyprogrammet for Europa.

For mer informasjon, bilder og videoer fra nyttekjøretøyutstillingen i Hannover se; 

http://iaa2014.fordpresskits.com/

---------

På nyttekjøretøyutstillingen i Hannover i dag viser Ford en ny og utvidet Transit-serie som gir europeiske nyttekjøretøykunder over 450 modellvarianter å velge mellom.

Transit-programmet som er tilgjengelig fra Transit Sentre og Ford-forhandlere over hele Europa omfatter nå chassis med dobbelt førerhus og ekstra lang “Super Jumbo”, varebiler med dobbelt førerhus, Kombi og Kombi varebiler.

Disse nye Transit-variantene markerer avslutningen på en 24-måneders-periode med fornyelse og utvidelse av Fords europeiske Transit-serie og presenterer dermed Europas nyeste nyttekjøretøyprogram.

Fords stand på Hannover-utstillingen viser hele programmet fra 2-tonns flaggskipet i Transit-serien sammen med  1-tonns Transit Custom, den mindre Transit Connect varebil med nyttelast opp til 1000 kg og den lille Transit Courier varebilen for mindre virksomheter og varelevering i byområder.

Fornyelsesprogrammet har gjort det mulig for Ford å bli Europas hurtigst voksende nyttekjøretøymerke, med et salg på over 137.000 nyttekjøretøyer fra januar til august 2014, en vekst på 12,7% i forhold til samme periode i 2013. I samme periode ble salget av Transit Custom mer enn fordoblet mens salget av Transit Connect økte med 59 % og Fords andel av nyttekjøretøymarkedet vokste til 10,8, som er den høyeste andelen siden 1997*. For Norge viser salgsstatistikken fra OFV at salgsveksten av nyttekjøretøy har så langt i år vært på formidable 48,8% sammenlignet med samme periode i fjor og at Ford nå har en markedsandel på 13,5% på nyttekjøretøy. Fordeler vi dette ned på modellnivå har Ford Connect hatt en økning på 101,8%, Transit Custom på 27,5% og Ford Ranger på 66,8% så langt i år sammenlignet med samme periode i 2013. 2-tonns Transit og Transit Courier er lansert i 2014, og viser en solid ordreinngang sier en entusiastisk salgssjef for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Ford har også lanserte serviceprogrammet Transit 24 i sitt nettverk av 750 Transit Sentre i Europa. Transit 24 etablerer nye servicestandarder som gjør det mulig for nyttekjøretøyeiere å redusere tiden på verksted og dermed minimalisere driftskostnadene. Egen Transit Sentre er  under etablering og Transit 24 implementeres også i Norge.

- Ford har i dag det mest avanserte nyttekjøretøyprogrammet i Europa, som gir et bredt utvalg innen de lette og mellomtunge nyttekjøretøyklassene, sier Barb Samardzich, operativ leder for Ford Europa. - Vi har skapt en helt ny Transit-familie med enestående egenskaper og lave driftskostnader - og vår salgsvekst viser at vi gir kundene våre nøyaktig det de ønsker.

Den første fasen av Transit-lanseringen fant sted våren 2014 med standard varebiler, chassis med førerhus og minibussvarianter. Programmet tilbyr kundene forbedret drivstofføkonomi – inklusive utvidet tilbud av Transit ECOnetic-modeller, betydelig reduserte vedlikeholds- og reparasjonskostnader, eksepsjonell slitestyrke, økt lastekapasitet og smarte løsninger i varerommet. Fords Kocaeli-fabrikk i Tyrkia bygger nå et utvidet spekter av modellvarianter, med nye karosseriløsninger og chassislengder, og vil om kort tid også starte bygging av et klasseledende program av firehjulsdrevne nyttekjøretøyer.

Utvidet serie av chassis med førerhus
Serien av Transit chassis med førerhus inkluderer nå et et dobbelt førerhus med plass til opptil 7 personer, og en forlenget L5 “Super Jumbo”, som er den lengste Transit-modellen som noensinne er bygget.

Med enkelt førerhus tilbyr L5-modellene en lastelengde på over 5.2 m og et varerom på 11.5 m2 med fabrikkmontert karosseri. Med en total lengde på 7797 mm har dette kjøretøyet likevel en snudiameter på bare 15,6 meter.

Transit chassis med førerhus-programmet tilbyr i dag 5 lengder med enkelt førerhus (L1-L5) og fire med dobbelt førerhus (L2-L5) med totalvekter fra 3,1 til 4,7 tonn. I tillegg til det fabrikkmonterte lasteplanet gir dette en idéell plattform for skap, tippvogner og andre skreddersydde løsninger som spenner fra kjølevogner og mobile verksteder til redningsbiler og campingbiler. For trekking av tilhengere gir 350 HD og 470-modellene en imponerende kapasitet med tilhengervekt på opptil 3,5 tonn og dermed en vogntogvekt på 7 tonn.

Fleksible varebiler med dobbelt førerhus og Kombi-modeller
Med utgangspunkt i regulære Transit-modeller bygges det varebiler med dobbelt førerhus som gir plass til inntil 7 personer og rommelig og trygt sikret varerom. I alt tilbys det tre karosserivarianter, fra L2 med mellomhøyt tak til L4 H3 “Jumbo” med forlenget akselavstand, høyt tak og dermed et lasterom på 10,6 m3.

Ytterligere alternativ for transport av personer og gods finnes i den nye serien av Transit Kombi og Kombi varebiler, som  kan utstyres med inntil tre seterader og fleksibel plass for ni personer. Disse er tilgjengelig som N1 eller M1 med fem karosseristørrelser, som går fra L2 H2 opp til L4 H3 “Jumbo”.

Klasseledende firehjulsdrevne nyttekjøretøyer

Ford vil også tilby et avansert firehjulsdriftsystem på nye Transit, med klasseledende veigrep og dynamiske egenskaper. Sammenlignet med tidligere generasjoner av firehjulsdrevne Transit-modeller gir det nye systemet:

  • betydelig bedre veigrep under kjøring på glatt underlag
  • full integrering med elektronisk stabilitetskontroll og antispinnsystem
  • Nye 4x4 låsemodus for maksimum veigrep under ekstreme kjøreforhold

Det nyeste 4x4-systemet er fullt ut elektronisk styrt og bruker en høyytelses elektrisk pumpe og 4x4- clutch for å fordele tilgjengelig dreiemoment til alle fire hjul – i motsetning til konkurrentenes løsninger. Dette kan variere fordelingen mellom for- og bakhjul fra 0:100 til 100:0 avhengig av signaler fra kjøretøy og sjåfør.

To forskjellige kjøremodus er tilgjengelig, med standard AWD Auto 4x4 som  passer for de fleste kjøreforhold, der 4x4-systemet automatisk fordeler dreiemomentet til forhjulene i henhold til kjøreforhold og motorbelastning.

Låst 4x4-modus bidrar til økt veigrep under mer ekstreme kjøreforhold, som i dyp sand og snø. Dette aktiverer 4x4-systemet fra stillestående, låser 4x4-drivlinjen for å gi umiddelbart veigrep til forhjulene med lik fordeling av dreiemomentet til begge sider. For å sikre optimalt veigrep overvåker systemet kjøretøyet og kjøre-input, og kan styre opptil 100% dreiemoment til forhjulene.

 Den kompakte utformingen gir også Transit med 4x4 tilfredsstillende bakkeklaring.

4x4 drivlinje vil være tilgjengelig på et bredt spekter av Transit varebiler og chassis med førerhus-modeller.

- Med et utvalg på over 450 versjoner, multiplisert med tilgjengelig utstyr, vil nye Transit kunne løse det som finnes av transportoppgaver i de klassene de forskjellige Transit-variantene dekker, avslutter Johnny Løvli, hos den norske Ford-importøren. - Kombineres dette brede utvalget med klasseledende lave driftskostnader vil fremgangen for nye Transit i Europa fortsette.

# # #

* Ford-data for de 20 viktigste europeiske markedene: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Holland, Irland, Italia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Få av dagens bilprodukter kan forventes å gjennomføre en krevende arbeidsdag uten en eneste lyd etter 10 års ekstremt krevende arbeid, dag ut og dag inn. Ford sikrer imidlertid for at nye 2-tonns Transit varebil vil fortsette å gjøre jobben takket være en en test der man i løpet av seks måneder simulerer den tøffeste behandlingen en varebil kan utsettes for i løpet av et ti-år.

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford har oppnådd dobbeltseier i en av de mest krevende testene et kjøretøy kan gjennomgå på denne kloden – den arktiske varebiltesten. Nye Ford Transit og Ford Transit Connect tok førsteplassen i sine respektive klasser, der kjøretøy og sjåfører utsettes for de mest ekstreme utfordringene på is, snø og kulde i det gjennomfrosne Nord-Finland – der temperaturen kan falle helt ned til -50 gr. C.

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og  Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford var Europas mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 1. kvartal og den utvidede Transit-serien hadde sin høyeste markedsandel på 20 år. I årets tre første måneder solgte Ford 70.646 nyttekjøretøy i sine 20 europeiske markeder* – en økning på 42,4% sammenlignet med 1. kvartal 2014. Markedsandelen steg med 2,8 prosentpoeng til 13,3% og mars separat hadde en markedsandel på hele 14,3%.

Ford Transit Connect med klasseledende  drivstofføkonomi og teknologiske løsninger

Ford Transit Connect med klasseledende drivstofføkonomi og teknologiske løsninger

Ford opplyser at Transit Connect i løpet av sommeren kommer med nye drivlinjer med klasseledende drivstoffeffektivitet og teknologiske løsninger som den er først med i dette segmentet av nyttekjøretøymarkedet. Blant nyhetene er en høyeffektiv 1.5-liters 120 HK TDCi-dieselmotor med Fords PowerShift automatgir – som er første gang et nyttekjøretøy fra Ford kan kombinere dieselmotor med automatgir.

Ford er største nyttekjøretøymerke i Europa i september. Også Ford i Norge har hatt meget sterk fremgang på nyttekjøretøy

Ford er største nyttekjøretøymerke i Europa i september. Også Ford i Norge har hatt meget sterk fremgang på nyttekjøretøy

Fords salg av nyttekjøretøy og markedsandel i september var den høyeste i Europa siden 1993. Dette ga Ford en klar tetposisjon når det gjelder salg av nyttekjøretøy i Europa. Fords nyttekjøretøysalg* økte til mer enn 28.200 enheter i september – opp med imponerende 42% sammenlignet med samme måned for et år siden – og andelen av nyttekjøretøymarkedet steg til en markedsandel på 14,9%.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no