Gå videre til innhold
Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Pressemelding -

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Video som kan benyttes til artikkelen; http://youtu.be/VMdG-v-hfhg

Ford har oppnådd dobbeltseier i en av de mest krevende testene et kjøretøy kan gjennomgå på denne kloden – den arktiske varebiltesten.

Nye Ford Transit og Ford Transit Connect tok førsteplassen i sine respektive klasser etter å ha konkurrert i den fem dager lange utmattelsesprøven, der kjøretøy og sjåfører utsettes for de mest ekstreme utfordringene på is, snø og kulde i det gjennomfrosne Nord-Finland – der temperaturen kan falle helt ned til -50o C.

Fra slalåm på en frossen flyplass til en torturaktig 700 kilometers kjøretur over isete og hullete finske vinterveier vant Transit-varebilene i disipliner som omfattet alt fra drivstoffeffektivitet til lastekapasitet og kjøreegenskaper.

- Nye Transit-modeller er testet under verdens tøffeste klima- og kjøreforhold som en del av utviklingsprosessen og er dermed klare for å gi seg i kast med de utfordringene den arktiske varebiltesten byr på, fastslår Steve Kimber, adm. dir. Ford Motor Norge - Våre kunder er avhengig av at Transit får jobben gjort, og vi har sørget for at den er i stand til det, uansett vær og kjøreforhold.

Ekspertsjåfører fra seks europeiske nyttekjøretøymagasiner kjørte alle varebilene som deltok i testen og ga for første gang dobbeltseier til to modeller fra samme produsent i testens 23-årige historie. Den norske representanten var Moderne Transport.

Nye Ford Transit fikk førsteplass eller delt førsteplass i ni av testens 13 kategorier mot konkurrenter fra Mercedes-Benz, Opel og Volkswagen. Den mindre Ford Transit Connect fikk førsteplass eller delt førsteplass i syv kategorier, og imponerte spesielt for sine kjøreegenskaper og stabilitet på isete veier mot konkurrenter fra Citroën, Renault og Volkswagen.

- Ford-varebilene var klare vinnere under ekstremt glatte forhold – en viktig fordel ikke minst for norske kunder, som kjører på slike underlag i mange av årets måneder, sier Steve Kimber. 

- Våre tester presser bilene maksimalt for hva de tåler, og kan by på sjokkartede opplevelser hvis du ikke er vant til nordiske kjøreforhold, sier Heikki Laurell i magasinet Auto Tekniikka ja Kuljetus i Finland, som organiserer den årlige testen.


Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no