Gå videre til innhold
Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Pressemelding -

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Fords nye 2-tonns Transit nyttekjøretøyserie vil gi klassens laveste eierskapskostnader og beste lastekapasitet når den kommer på markedet i Norge våren 2014.

Transit har også klassens beste drivstoffeffektivitet med sine ECOnetic-modeller, og byr i tillegg på betydelig reduserte vedlikeholds- og reparasjonskostnader, fremragende slitestyrke, økt lastekapasitet og smarte lasteromløsninger.

Den nye modellen er en del av en total fornyelse av Fords nyttekjøretøyprogram for Europa, og lanseres i tillegg til Transit Custom og Transit Connect, som er årets internasjonale varebiler for 2013 og 2014, pluss Transit Courier, som også kommer i 2014.

- Fords flaggskip 2-tonns Transit setter nok en gang standarden i klassen ved å redusere eierkostnadene, flytte mer last pr. tur og lansere verdifulle nye teknologier, sier adm. direktør Steve Kimber hos Ford Motor Norge. - Alt dette sammen med det enorme modellutvalget og naturligvis den legendariske Transit-styrken.

Ford feiret tidligere i år Transit nr. 7 millioner siden lanseringen av dette ikoniske merket i 1965.

Fremragende eierskapskostnader,

effektive drivlinjer og velkjent Transit-tøffhet

Transit ECOnetic-modellene leverer klassens laveste CO2-utslipp på 169 g/km (med 100 km/t fast hastighetsbegrenser), som tilsvarer et drivstofforbruk fra 0,64 l/mil. I forhold til dagens Transit ECOnetic er dette en reduksjon av drivstofforbruket på 6%.

Kreftene kommer fra en unikt kalibrert 2.2-liters Duratorq TDCi dieselmotor på 125 HK utstyrt med Auto-Start-Stop og Fords innovative akselerasjonskontroll. Transit ECOnetic-serien består nå av seks forskjellige varebilmodeller med totalvekt på opp til 3,5 tonn.

Øvrig Transit-modeller har den drivstoffeffektive 2.2-liters Duratorq dieselmotoren på 100, 125 og  155 HK, og en 6-trinns manuell girkasse. Kundene kan også bestille en 125 eller 155 HK HDT6 motor som innfrir Euro HDT VI-utslippsstandard.

Den nye Transit-serien kan leveres med for-, bak- og firehjulsdrift. Den byr også på serviceintervaller som er utvidet til 2 år/50.000 km, med tidsforbruket ved driftsettersyn over 150.000 km redusert fra 5,4 til 4,2 timer.

Fords analyse av 23 reparasjonstider viser at den også er klasseledende for ikke-planlagt vedlikehold og reparasjoner. Eksempelvis er arbeidstiden for reparasjon av skivebremsene på bakhjulene redusert fra 2,6 til 1,3 timer. Kostbar feilfylling av drivstoff unngås med det unike Ford Easy Fuel-systemet, som er standard på Transit.

Den nye modellens enormt sterke karosserikonstruksjon består av høystyrke og ultrahøystyrke boronstål, og har en omfattende 12-års garanti mot gjennomrusting.

Med Fords ultrakrevende testprogram for kommersielle kjøretøy har nye Transit tilbakelagt 11 millioner km i Europa og Nord-Amerika, noe som tilsvarer 275 ganger jorda rundt – med over 500.000 km kjørt av Transit-kunder på vanlig vei.

For første gang har også den nye modellen gjennomgått ekstreme styrketester som sikrer at kjøretøy vil oppføre seg på en forutsigelig måte dersom det utsettes for de verst tenkelige former for sammenstøt, som å treffe en 14 cm høy fortauskant i 60 km/t.

Bedre kapasitet og fleksibilitet

Nye Transit har opptil 11 % mer lasteplass enn utgående modell  og en serie innovative lasteromfunksjoner som sikrer enklere og tryggere transport av varer.

Det moderne varebileksteriøret skjuler et lasteområde som kan frakte standard bygningsmaterialer som rør og plater, med mer vertikale sidevegger og praktiske døråpninger. Eksempelvis har sidedøren en klasseledende dørbredde på 130 cm, som muliggjør lasting og lossing med gaffeltruck.

Gjennomgående er lastevolumet økt med ca. 10% sammenlignet med utgående Transit: for eksempel er L2-varebilens maksimale volum økt fra 10,3 til 11,2 m3, og muliggjør frakt av fire Europaller og varer med en lengde på 3,0 meter langs gulvet. Den største Jumbo-varebilen kan for sin del svelge 15,1 m3 last.

Varebilene er tilgjengelig tre forskjellige lengder, to takhøyder og totalvekter på opptil 4,7 tonn. Smarte nye funksjoner er nå inkludert:

·  Integrert stigtrinn på bakre støtfanger med klasseledende trinnhøyde

·  Slitesterkt plastplate på gulvet med 10 cm høye kanter som forenkler renholdet inne i bilen

·  DIN/ISO surrekroker i sideveggene som sørger for at gulvet er uten hindringer

·  LED lasterombelysning som gir optimalt arbeidslys

·  Iøynefallende dekaler som varsler annen trafikk dersom bakdørene står åpne

·  3.5-tonns tilhengerkapasitet på 350 HD-modeller

Ytterligere Transit-varianter inkluderer 8/9 seter personbil, pluss chassis med enkelt og dobbelt førerhus. Et nytt SuperJumbo chassis gir plass til 5 m lasteplan eller påbygg og Transit Fabrikkbygget buss kan leveres med 17 eller 18 seter.

Overlegen sjåførkomfort, avanserte teknologier

Førerhuset er betydelig rommeligere enn på utgående modell, med økt skulderbredde, takhøyde og sikt, og med en mer komfortabel kjørestilling, blant annet som følge av fireveis regulerbart ratt.

Interiøret, med sitt elegante instrumentpanel, har også et stort antall intelligente oppbevaringsplasser, inklusive en hylle i full bredde under taket og et stort og skjult oppbevaringsrom under passasjersetet. En 230 V elektrisk kontakt kan brukes til å lade verktøy eller bærbart datautstyr uten behov for spesielle adaptere.

Ford ingeniører har konstruert kjøretøyet til å gi klasseledende dynamiske egenskaper, med mer personbillignende kjøreegenskaper både i bygater og ute på hovedveiene. Førerhuset er også betydelig mer raffinert, med redusert støynivå og forbedret kjørekomfort.

Det er også lagt inn en rekke bekvemmelighetsfunksjoner på linje med Fords nyeste personbiler, som Ford SYNC med stemmeaktivert kommunikasjon og den innovative AppLink – der sjåføren kan kontrollere sine favorittapper til smarttelefon med stemmen.

En annen unik Ford SYNC teknologi er Nødhjelpassistanse, som automatisk vil anrope den lokale redningstjenesten dersom det oppstår en ulykke der en kollisjonspute løses ut.

Andre teknologier som vil hjelpe sjåføren gjennom en lang og krevende arbeidsdag er blant annet :

  • Adaptiv Cruisekontroll, med frontvarsling
  • Filskiftevarsling og føreroppmerksomhetsovervåkning
  • Ryggekamera med tilhengerovervåkning
  • Statiske kurvelys
  • Dekktrykkovervåkning

Kjøretøyet har også den nyeste elektroniske stabilitetskontroll-teknologien med innovative egenskaper som kurvekontroll - et Ford-utviklet system som vil gi en stabil fartsreduksjon dersom det kjøres for hurtig inn i en sving – sammen med adaptiv lastekontroll, krengningskontroll, tilhengerstabilisator og bakkestartassistanse.

Nye Transit bygger på en spissteknologisk global plattform, og den Europeiske versjonen skal bygges i Ford Otosan-fabrikken i Tyrkia, med salgsstart tidlig i 2014.

# # #

* De angitt forbruks- og CO2 -tall er målt i henhold til tekniske krav og spesifikasjoner i nyeste utgave av EC 715/2007. . Tallene kan skille seg fra tallene for drivstofføkonomi fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Ford Tourneo Connect er første bil i sin klasse med 5 Euro NCAP-stjerner.

Nye Ford Tourneo Connect er første bil i sin klasse med 5 Euro NCAP-stjerner.

Nye Ford Tourneo Connect er den første bil i sin klasse som er tildelt de maksimale 5 stjernene fra den uavhengige sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP. Den praktiske Tourneo Connect oppnådde    94 % for beskyttelse av voksne, 85 % for beskyttelse av barn og 83 % for generell sikkerhet. Sikkerhetsgraderingen Tourneo Connect har oppnådd, viderefører testresultatene til Tourneo Custom, som også er de

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble i dag kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014 på nyttekjøretøyutstillingen COMTRANS i Moskva, der Ford ble den første varebilprodusenten som har vunnet den prestisjetunge prisen to år på rad. Ford kunne samtidig registrere sin femte “Årets Internasjonale Varebil”-seier etter at juryen ga Transit Connect 130 av maksimalt 163 mulige poeng.

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford har oppnådd dobbeltseier i en av de mest krevende testene et kjøretøy kan gjennomgå på denne kloden – den arktiske varebiltesten. Nye Ford Transit og Ford Transit Connect tok førsteplassen i sine respektive klasser, der kjøretøy og sjåfører utsettes for de mest ekstreme utfordringene på is, snø og kulde i det gjennomfrosne Nord-Finland – der temperaturen kan falle helt ned til -50 gr. C.

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og  Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford var Europas mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 1. kvartal og den utvidede Transit-serien hadde sin høyeste markedsandel på 20 år. I årets tre første måneder solgte Ford 70.646 nyttekjøretøy i sine 20 europeiske markeder* – en økning på 42,4% sammenlignet med 1. kvartal 2014. Markedsandelen steg med 2,8 prosentpoeng til 13,3% og mars separat hadde en markedsandel på hele 14,3%.

Nye Tourneo Courier er best i sin klasse på drivstoffeffektivitet, plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr

Nye Tourneo Courier er best i sin klasse på drivstoffeffektivitet, plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr

Nye Ford Tourneo Courier vil tilby familier med en aktiv livsstil klasseledende drivstoffeffektivitet, god plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr når den kommer i salg våren 2014. Tourneo Courier byr på fremragende plass, deriblant 708 liters bagasjerom* med alle setene på plass - 60 liter mer enn nærmeste konkurrent – og enkel tilgang til baksetene gjennom skyvedører på begge sider.

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Få av dagens bilprodukter kan forventes å gjennomføre en krevende arbeidsdag uten en eneste lyd etter 10 års ekstremt krevende arbeid, dag ut og dag inn. Ford sikrer imidlertid for at nye 2-tonns Transit varebil vil fortsette å gjøre jobben takket være en en test der man i løpet av seks måneder simulerer den tøffeste behandlingen en varebil kan utsettes for i løpet av et ti-år.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no