Gå videre til innhold
Ny Ford Transit Courier med global debut i Birmingham.

Pressemelding -

Ny Ford Transit Courier med global debut i Birmingham.

Flere bilder og informasjon fra nyttekjøretøyutstillingen i Birminghan, se vedlagte pressemappe http://www.fordmedia.eu/project/ford-at-the-commercial-vehicle-show-2013-2/

Fords nye Transit Courier varebil hadde i dag global debut på den internasjonale nyttekjøretøyutstillingen i Birmingham, der Ford for første gang kunne vise en komplett global Transit-serie.

Med klasseledende lasteplass, eierskapskostnader og sikkerhetsutstyr er Transit Courier det minste medlemmet i den nye Transit-familien, der den får selskap av Transit Connect, Transit Custom og Transit i det mest omfattende produktsortimentet av Transit-kjøretøy noensinne.

- Ford har nå foretatt en fullstendig fornyelse av sitt nyttekjøretøyprogram med fire helt nye, klasseledende Transit-serier for europeiske kunder, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Med det nye Transit-programmet forventer vi å selge 400.000 enheter pr. år fra 2016, godt over 50 % mer enn vi selger i dag.

Nye Transit Courier vil komme i salg våren 2014, og da vil alle fire nye Transit-seriene være tilgjengelig hos europeiske Ford-forhandlere. Programmet vil inkludere en rommelig Transit Custom med høyt tak, som også debuterte i Birmingham.

Fords nyttekjøretøyprogram - som ble vist i Birmingham - besto også av nye Fiesta varebil og nye Ranger, som ble kåret til internasjonal pickup 2013.

Ny Transit Courier

Nye Transit Courier markerer en betydelig videreutvikling av Fords nyttekjøretøytilbud, og bringer Transit-navnet for første gang inn i klassen for kompakte varebiler.

Basert på Fords globale B-klasseplattform har Transit Courier et klasseledende lastevolum på 2,3 m3 (SAE) med full skillevegg innen en totallengde på 4,16 meter, og tilbyr kjøreegenskaper og manøvreringsevne som et kompakt kjøretøy.

Lasterommet har flere funksjoner som er best i sin klasse, inklusive:

·  lengst lastelengde ved gulvet på 1,62 m

·  størst bredde på døråpningene gjennom bakre skyvedører på siden

·  full skillevegg (med eller uten vindu) fullt ut i samsvar med DIN- ISO-standarder for lastesikring

·  sammenleggbar skillevegg i netting med passasjersete som kan felles ned eller vippes opp og gir dermed klasseledende lastelengde på 2,59 m

·  seks lastesikringspunkter i varerommet (DIN- og ISO-samsvar), inklusive fire montert på sidene i den bakre delen for å unngå blokkering av gulvet

·  flere festepunkter på karosserisidene for montering av hyller og rammeseksjoner

·  kraftig LED-lys i varerommet (ekstrautstyr)

Med sitt relativt store lastevolum og maksimum nyttelast på 660 kg kan Transit Courier frakte et bredt spekter av varer, inklusive en standard Europall. Kombi-versjonen tilbyr fleksibelt 60/40-delt nedfellbart baksete med mekanisme til å vippe opp eller felle sammen setene for ytterligere fleksibilitet i frakt av varer og/eller personer.

- Med 10% mer lastevolum og gulvareal enn nærmeste konkurrenten etablerer Transit Courier bedret produktivitet i denne varebilklassen, sier Kimber. - Dette er en elegant, praktisk og økonomisk oppnåelig varebil som næringslivet vil sette pris på for dens manøvreringsevne og eksepsjonelt lave eierskapskostnader.

1-liter EcoBoost

Transit Courier vil bli tilgjengelig med høyeffektive diesel- og bensinmotorer som tar mål av seg til å bli klassens beste innen drivstofføkonomi, og tilbyr Auto-Start-Stop på alle modeller. Kundene kan velge mellom 1.5-liters (75 HK) og 1.6-liters (95 HK) Duratorq TDCi dieselmotorer  og den velkjørende 1,0-liters EcoBoost bensinmotor med 100 HK, som ble kåret til årets internasjonale motor i 2012.

Med sitt elegante og profesjonelle utseende demonstrerer Transit Courier den dynamiske karakteren til Fords globale designspråk med fremhevede skulderlinjer, smale hovedlys og høyt plassert trapesformet grill. Kraftige støtfangere og beskyttelseslister langs sidene gir ytterligere beskyttelse og dermed reduserte reparasjonskostnader.

Førerhuset har et idéelt mobilt kontormiljø, med smarte oppbevaringsplasser inklusive en stor midtkonsoll der det er plass til A4-mapper og en liten bærbar datamaskin; hylle under taket og skuff under førersetet.

Transit Courier vil også tilby kommunikasjonssystemet Ford SYNC med Nødhjelpassistanse, Ford SYNC AppLink, ryggekamera, Easy Fuel, hastighetsbegrenser og standard ESC (Elektronisk stabilitetskontroll); og klasseledende sikkerhetsutstyr, inklusive sidekollisjonsputer, kollisjonsgardin og knekollisjonspute.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Transit Custom ECOnetic - beste drivstoffiøkonomi i sin klasse. Fords nye 1-tonns varebil forbruker drivstoff som en personbil.

Transit Custom ECOnetic - beste drivstoffiøkonomi i sin klasse. Fords nye 1-tonns varebil forbruker drivstoff som en personbil.

Ford har nå lansert den helt nye Transit Custom ECOnetic, en ultrasparsommelig varebil med drivstoffeffektivitet som kan måle seg med en personbil.Transit Custom ECOnetic oppnår klassens beste drivstofforbruk fra 0,6 l/mil *, en reduksjon på 8 % mot forgjengeren, og CO2-utslipp fra 159 g/km** – som er på nivå med en personbil som den populære Ford S-MAX***.

Ford lanserer stor produktakselerasjon i Europa: Vil skape lønnsom vekst med flere nye personbiler, SUV-er og nyttekjøretøy

Ford lanserer stor produktakselerasjon i Europa: Vil skape lønnsom vekst med flere nye personbiler, SUV-er og nyttekjøretøy

Ford Motor Company presenterte i dag detaljene for en større og akselerende produktlansering med bakrunn i selskapets One Fords globale produktsrategi, og tar mål av seg til å utnytte mulighetene for vekst i klassene for store biler, SUV-er og nyttekjøretøyer. Ford lanserte en rekke nye personbiler, nyttekjøretøy og nye teknologier på et stort arrangement i Amsterdam.

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Fords nye 2-tonns Transit nyttekjøretøyserie vil gi klassens laveste eierskapskostnader og beste lastekapasitet når den kommer på markedet i Norge våren 2014. Transit har også klassens beste drivstoffeffektivitet med sine ECOnetic-modeller, og byr i tillegg på betydelig reduserte vedlikeholds- og reparasjonskostnader, fremragende slitestyrke, økt lastekapasitet og smarte lasteromløsninger.

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble i dag kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014 på nyttekjøretøyutstillingen COMTRANS i Moskva, der Ford ble den første varebilprodusenten som har vunnet den prestisjetunge prisen to år på rad. Ford kunne samtidig registrere sin femte “Årets Internasjonale Varebil”-seier etter at juryen ga Transit Connect 130 av maksimalt 163 mulige poeng.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no