Gå videre til innhold
Ford lanserer stor produktakselerasjon i Europa: Vil skape lønnsom vekst med flere nye personbiler, SUV-er og nyttekjøretøy

Pressemelding -

Ford lanserer stor produktakselerasjon i Europa: Vil skape lønnsom vekst med flere nye personbiler, SUV-er og nyttekjøretøy

Nyhetsmeldinger, bilder og videoer vil bli tilgjengelig og kontinuerlig oppdatert på gofurther.fordmedia.eu.

Ford Motor Company presenterte i dag detaljene for en større og akselerende produktlansering  med bakrunn i selskapets One Fords globale produktsrategi, og tar mål av seg til å utnytte mulighetene for vekst i klassene for store biler, SUV-er og nyttekjøretøy.

Ford lanserte en rekke nye personbiler, nyttekjøretøy og nye teknologier på et stort arrangement i Amsterdam, der 2.500 Ford-forhandlere, ansatte og media var tilstede.

Her ble det også bekreftet at flere modeller fra det globale Ford-utvalget vil komme til Europa i nær fremtid – inklusive det legendariske amerikanske ikonet Ford Mustang.

- Selv med den nåværende økonomiske situasjonen i Europa representerer Europa en betydelig mulighet for lønnsom vekst, sa toppsjefen i Ford Motor Company Alan Mulally. - I dag akselererer  vi lanseringen av nye produkter i Europa som en del av vår One Ford-plan, med en komplett familie av kjøretøy som tilbyr kvalitet, drivstofføkonomi, sikkerhet, smart design og valuta for pengene – på samme måte som vi gjorde da vi snudde vår virksomhet i Nord-Amerika.

Blant nyhetene som ble presentert i Amsterdam var:

 • Ny Fiesta – Europas bestselgende småbil – fullstendig modernisert med den nye toppmodellen og muskelbilen Fiesta ST. Nye Fiesta kommer i salg i år, mens Fiesta ST kommer i 2013.
 • Ny Mondeo, en oppsiktsvekkende raffinert versjon av en av Fords CD-klassebiler, med premium design, høy kvalitetsfølese og smart teknologi. For første gang i denne klassen utstyrt med den prisbelønte 1.0-liters EcoBoost bensinmotoren, som forventes å gi klassens beste drivstofføkonomi.
 • Utvidelse i det hurtigvoksende europeiske SUV-markedet. Det begynner med helt nye Kuga senere i år, fulgt av den noe mindre EcoSport innen 18 måneder, og dernest Edge, en stor og mer premium SUV som har slått god an på andre markeder rundt om i verden.
 • En fullstendig modernisering av nyttekjøretøyprogrammet i løpet av de kommende to år, inklusive ny Transit, Transit Custom, Transit Connect og Transit Courier – pluss en familie av nye             Tourneo 9-setere.
 • Ford Mustang, den ikoniske amerikanske sportsbilen, kommer til Europa.
 • En økning av tempoet på lansering av nye teknologier, inklusive EcoBoost-motorene, SYNC bilbasert kommunikasjon, oppblåsbare baksetebelter, MyKey og andre førerassistanseteknologier 

- Det europeiske markedet har et potensiale for lønnsom vekst, som i øyeblikket er tåkelagt av den økonomiske krisen, sa Stephen Odell, Ford of Europes adm. dir   

Ny Fiesta

Ford avduket nye Fiesta og tar Europas mest solgte småbil til et nytt nivå, med et nytt og enda sprekere formspråk innvendig og utvendig, forbedret drivstofføkonomi og en rekke nye teknologier inklusive Ford SYNC, MyKey og Active City Stop. Fiesta vil bli tilgjengelig med 1.0-liters EcoBoost bensinmotor - som forventes å gi klassens beste drivstofføkonomi - og som ble kåret til verdens beste motor i 2012. Nye Fiesta kommer i salg senere i 2012 mens Fista ST kommer i 2013.

Ny Mondeo

En spennende nyhet med helt nye Ford Mondeo, som lanseres neste år, er at den som første bil i CD-klassen utstyres med Fords 1.0-liters EcoBoost bensinmotor, som forventes å gi klasseledende drivstofføkonomi. Mondeo er bygget på Fords globale CD-plattform, og vil bli tilgjengelig som 4-dørs sedan, 5-dørs kombikupé og stasjonsvogn. Den vil ,også være den første i klassen med en 4-dørs bensin/elektrisk hybridmodell, som også er Fords første hybridelektriske bil for det europeiske markedet. En annen nyhet er firehjulsdrevet Mondeo med dieselmotor.

- Nye Mondeo vil endre oppfatningen av Fords store biler ved å tilby en uslåelig kombinasjon av premium design, høy kvalitetsfølelse og smart teknologi uten en premium pris, sa Raj Nair, Fords visepresident for global produktutvikling.

SUV

SUV-salget i Europa forventes å stige med 34 % over de kommende fem årene. Fords planer er å utnytte sin historiske lederposisjon på SUV-markedet i Nord-Amerika og andre deler av verden til raskt å utvide sitt modellprogram i Europa. Ford forventer å selge mer enn 1 million   SUV-er i Europa i de neste seks årene, der denne biltypen vil representere hver 10. bil Ford selger i Europa innen 2016.

Det starter med nye Kuga, som kommer i salg senere i år. I løpet av 18 måneder får den selskap av den helt nye EcoSport, en global liten SUV. Ford EcoSport ble konstruert for å kombinere elegant design, teknologi, kvalitet, sikkerhet og valuta for pengene og ble rettet mot en ny generasjon kunder som ønsker SUV-ens fleksibilitet i en mindre bil. Også denne modellen kan leveres med Fords nye 1.0-liters EcoBoost-motor. 

Ford bekreftet også at Edge kommer til Europa. Denne modellen er en større og mer premium crossover - som har slått godt an i Nord-Amerika og på andre markeder

- Utvidelsen av det europeiske SUV-markedet er en unik mulighet for Ford, sa Jim Farley, visepresident for global markedsføring, salg og service. - Ingen annen bilprodusent når opp til Fords ekspertise, globale produktsortiment og troverdighet når det gjelder SUV.

Nyttekjøretøyer

Salget av nyttekjøretøy i Europa forventes å øke med over 30%, til nesten 4 millioner enheter pr. år innen 2017. Klassen for de mindre nyttekjøretøyene vil øke med over 70 %. 

Som svar har Ford forsterket sin globale plattformstrategi og modernisert hele nyttekjøretøyprogrammet for Europa med lansering i løpet av de to kommende årene.

Nyhetene som ble presentert i Amsterdam var:

 • Ny Transit Custom, med vekt på eleganse, sjåførappell, klasseledende lastekapasitet, Ford SYNC og best drivstofføkonomi i 1-tonnsklassen. Transit Custom og Tourneo Custom kommer i salg i år.
 •  En helt ny 2-tonns global Transit, en funksjonell, tøff og innovativ erstatning for dagens Transit og kommer i salg neste år.
 •  Det nye globale kompaktnyttekjøretøyet Transit Connect forventes å gi klassens beste drivstofføkonomi,  levetidskostnader og verdisikring når den kommer i salg neste år.
 •  Fords nykommer i det hurtigvoksende europeiske markedet for små varebiler, Transit Courier, er bygget på Fords globale B-plattform og planlegges lansert i 2014

Ford lanserer også en ny generasjon smarte og elegante 9-setere under navnet Transit Tourneo. Spydspiss i denne modellserien er Tourneo Connect – vist for første gang i Amsterdam - som slutter seg til den større Tourneo Custom-modellen i det revitaliserte programmet.

Ford forventer et årlig salg av 500.000 nyttekjøretøyer pr. år innen 2016, som vil øke selskapets andel av det europeiske nyttekjøretøymarkedet fra dagens 9,3% til over 13%.

- Med One Ford nyttekjøretøyprogram vil Ford ha det mest omfattende og det mest oppdaterte modellutvalget i Europa. Ikke noe merke vil ha en bedre dekning av det lette og mellomtunge nyttekjøretøymarkedet enn Ford, sa  Samardzich. - Vi utnyttet vår globale ekspertise til å konstruere den nye Transit-familien fra grunnen og opp, med overlegne egenskaper, klassens beste eierkostnader og oppsiktsvekkende nytt utstyr. 

 Mustang kommer til Europa

Ford annonserte i Amsterdam at legendariske Mustang vil komme i salg i Europa.

- Det er nok å se på den utrolige responsen Mustang fikk da den ble vist på sommerens Goodwood Festival of Speed i Storbritannia og Le Mans Classic i Frankrike for å forstå hvilken entusiasme dette amerikanske ikonet skaper i Europa, sa Odell. - Mustang er unikt Ford og har en enorm fan-skare i Europa. Nå har disse entusiastene noe å se frem til, og vi kommer med flere detaljer i nær fremtid. .  

Miljømessig og teknologisk lederskap

Ford vil raskt utvide tilgjengeligheten av EcoBoost bensinmotorteknologi, ECOnetic Technologies med lav CO2, kjøretøyelektrifisering og sjåførassistanseutstyr:

Fords 1,0-liters EcoBoost bensinmotor vil bli gjort tilgjengelig for Fiesta senere i år og dernest i EcoSport og Mondeo – i tillegg til i allerede introdusrte modeller som Focus, B-MAX; C-MAX og Grand C-MAX.

 • 2/3-deler av selskapets kjøretøy i Europa vil være best eller blant de beste hva gjelder drivstofføkonomi innen 2013
 • Fords første nullutslipps personbil for Europa, Focus Electric, vil komme i salg tidlig neste år
 • Ford Mondeo Hybrid, Fords første fullhybrid kjøretøy for Europa
 • Ford C-MAX Energi, Fords første plug-in hybridelektriske kjøretøy
 • SYNC, Fords populære bilbaserte kommunikasjonssystem lanseres hurtig i Europa, i biler som    B-MAX, Focus, C-MAX, C-MAX Grand, Fiesta og Transit Custom. I 2015 vil det være mer enn 3,5 millioner SYNC-aktiverte Ford-kjøretøy på europeiske veier.
 • SYNC med MyFord Touch, som vil lanseres i Focus Electric og dernest i andre kjøretøy, forstår opptil 10.000 stemmekommandoer.
 • Nødhjelpassistanse, Ford-systemet som automatisk ringer den lokale redningstjenesten på språket i det landet bilen befinner seg - dersom bilen er utsatt for en ulykke, kommer i kjøretøy som Fiesta, Mondeo og EcoSport etter å ha debutert i B-MAX.
 • Active City Stop, allerede tilgjengelig i Focus, kommer nå i flere kjøretøy, inklusive  B-MAX og Fiesta.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no