Gå videre til innhold
Ford avduker helt ny Mondeo: Flaggskip med premium design, avansert teknologi og 1.0-liters EcoBoost-motor.

Pressemelding -

Ford avduker helt ny Mondeo: Flaggskip med premium design, avansert teknologi og 1.0-liters EcoBoost-motor.

Nyhetsmeldinger, bilder og videoer vil bli tilgjengelig og kontinuerlig oppdatert på gofurther.fordmedia.eu.

Ford lanserte i dag en helt ny global Mondeo på sitt hittil største forhandlerarrangement i Europa, der blant annet 2500 forhandlere, ansatte og media var tilstede.

Nye Mondeo er bygget på Fords globale CD-plattform, og Fords nye flaggskip vil bli tilgjengelig som 4-dørs sedan, 5-dørs kombikupé og stasjonsvogn, spesielt utviklet for Europa. Den vil også komme som klassens første bensindrevne hybridelektriske personbil.

Nye Mondeo vil også bli den første bilen i klassen med 1,0-liters bensinmotor, motoren som ble kåret til årets internasjonale motor i 2012. Fords 1.0-liters EcoBoost-motor forventes også å gi klassen beste drivstofføkonomi.

- Dette er den mest premium Mondeo vi har utviklet, og det mest premium kjøretøy Fords kunder i Europa noen gang er blitt tilbudt, sa Barb Samardzich, Ford of Europes visepresident for produktutvikling, da bilen ble lansert i Amsterdam. - Den flytter listen høyt i denne klassen hva gjelder utseende, teknologi og kvalitet.

Ny Mondeo har Fords nye globale formspråk som vektlegger raffinement, eleganse, sportslighet og en høyst uttrykksfull linjeføring. Den lave taklinjen fremhever profilen til en sportscoupé - samtidig som man har klart å beholde et rommelig og praktisk interiør. I tillegg har nye Mondeo slanke sidelinjer, og fronten har Fords nye og mer framtredende trapesformede grill, en forhøyning på motorpanseret og klassens første adaptive LED frontlys.

Mondeo er den første Ford der både nærlys, fjernlys og signallys har LED-teknologi. De nye frontlysene på Mondeo følger rattutslaget samtidig som lysstrålen tilpasses bilens hastighet – med lys som går lenger når bilen kjører fort og med et bredere lysfelt ved lavere hastigheter.

Nye 4-dørs Mondeo er Fords første hybrid-personbil for Europa, der en spesialutviklet 2-liters bensinmotor er kombinert med et 35 kW litium-ion batteri som gir god drivstofføkonomi og lavt CO2-utslipp. For første gang vil også en dieseldrevet Mondeo med firehjulsdrift være tilgjengelig.

Mondeo har også SYNC med MyFord Touch, et stemmeaktivert kommunikasjonssystem med 8-tommers berøringsskjerm og kapasitet til å virke som WiFi hotspot for opptil fem apparater.

SYNC med MyFord Touch gjør at sjåføren kan kontrollere telefon, bilens mediespillere, klimaanlegg og navigasjonssystem med stemmekommandoer og dermed kunne holde hendene på rattet og øyene på veien.

Nye Mondeo har også Europa-debut for Fords oppblåsbare baksetebelter. Disse er konstruert for å redusere hode-, nakke- og brystskader på dem som sitter i baksetene. Ved en ulykke vil beltet raskt ekspandere og fordele kollisjonskreftene over et kroppsområde som er fem ganger større enn det som oppnås med et konvensjonelt bilbelte.

Nye Mondeo kommer i salg i 2013.   

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no