Gå videre til innhold
Ford lanserer helt ny familie med varebiler og 9-setere

Pressemelding -

Ford lanserer helt ny familie med varebiler og 9-setere

Ford, som har hatt en lederposisjon når det gjelder utviklingen av nyttekjøretøyer i Europa gjennom over 50 år, lanserer nå en fullstendig ny familie varebiler og 9-setere under navnene Transit Custom og Tourneo Custom.

Det som preger de nye bilene er utseende, utstyr og komfort som ligger nært opp til Fords personbiler, kombinert med de grunnleggende sterke sidene som alltid har preget Fords nyttekjøretøyer. I tillegg har nykommerne teknologiske løsninger og sjåførassistanse som setter dem i en klasse for seg.

Nye kundegrupper

- Det som er spesielt interessant er at de to modellene gir oss tilgang til helt nye kundegrupper, sier Per Netland, salgsdirektør for nyttekjøretøyer hos Ford Motor Norge AS. – Dette gjelder ikke minst 9-seteren Tourneo Custom, som både utvendig og innvendig ligger tett opp til Fords personbiler hva gjelder elegant kinetic design-preget utseende og komfort, sikkerhet og utstyr som retter seg mot både sjåfør og passasjerer.

Også Transit Custom vil ifølge Netland treffe nye kundegrupper. Den fremstår som et langt mer kompakt og dynamisk kjøretøy, samtidig som selv modellene med kort akselavstand har plass til for eksempel bygningsplater på 240 x 120 cm liggende på gulvet eller stående langs vareromsiden - og inntil 3 lastede Euro-paller.

Forlenget lastelengde

Med en oppfinnsom luke ved gulvet i skilleveggen er det også mulig å laste inn for eksempel rør eller planker med en lengde på 3 til 3,4 meter, avhengig av om bilen har kort eller lang akselavstand.

Det som er viktig med nye Transit Custom og Tourneo Custom er at de har et utseende som vil appellere til eiere som legger avgjørende vekt på å ha biler som avspeiler deres profil som moderne og profesjonelle virksomheter.

Særlig vil 9-seteren Tourneo Custom være interessant for virksomheter som driver transport rettet mot premium kundegrupper, som for eksempel hoteller. Netland anser også at Tourneo Custom vil være et interessant transportalternativ for større familier på grunn av utstyr og kjøreegenskaper som fullt ut kan konkurrere med Fords moderne personbiler.

6,8 kubikks varerom

Transit Custom leveres som varebil med kort eller lang akselavstand. Lastevolum på henholdsvis 6 og 6,8 kubikkmeter for kort og lang versjon er klassens beste. Nyttelasten går fra 600 til 1400 kg.

Blant viktige funksjonelle løsninger i varerommet er festepunkter for sikring av gods på sideveggene slik at gulvet er uten hindringer og dermed også lettere å holde rent. En annen detalj som vil bli satt pris på er takgrind som kan felles ned i taket og dermed gi kjøretøyet tilgang til garasjer med lav takhøyde uten å måtte demontere takgrinden. Den nedfellbare takgrinden reduserer også vindstøyen.

Drivstoffeffektive dieselmotorer

Både Transit Custom og Tourneo Custom har 2,2-liters Duratorq TDCi turbodieselmotor med effekt og dreiemoment på henholdsvis 100 HK / 310 Nm, 125 HK / 350 Nm og 150 HK / 385 Nm. Med en rekke avanserte teknologier, som blant annet Auto Start-Stop, byr de nye modellene på klasseledende drivstofforbruk helt ned i 0,66 liter diesel pr. mil. Dette bidrar også til de nye modellenes lave eierkostnader, som får ekstra drahjelp av 12-års garanti mot gjennomrusting og 2 år/50 000 km serviceintervaller. Garanti er 5 år eller 100.000 km, avhengig hvem av disse to som inntreffer først.

Også Tourneo Custom har kort og lang akselavstand. Med lang akselavstand blir det rom for et ekstra stort bagasjerom bak 3. seterad. 9-seteren kan leveres med skyvedør på hver side og topphengslet bakluke. Blant detaljer som åpenbart vil bli satt ekstra pris på, er muligheten for å få levert separat klimaanlegg for den bakre del av Tourneo Custom.

Høyt sikkerhetsnivå

Felles for begge kjøretøytypene er et meget høyt sikkerhetsnivå gjennom blant annet omfattende bruk av Boron høystyrkestål. Totalt er over 40 % av karosseriet laget av høystyrke og ultra høystyrkestål, som gir en høy strukturell styrke, som også påvirker  kjøreegenskapene positivt.

Til standardutstyret hører blant annet blokkeringsfrie bremser, elektronisk stabilitetsprogram, hindring av velt og bakkestarthjelp.

Både Transit Custom og Tourneo Custom kan leveres med sjåførassistanseteknologier som i hovedsak hittil har vært forbeholdt personbiler. Det gjelder filskiftevarsler, som varsler dersom kjøretøyet utilsiktet forlater sin egen kjørebane og føreroppmerksomhetsovervåkning, som varsler sjåføren dersom vedkommende mister konsentrasjonen eller er i ferd med å falle i søvn.

Med Cruise Control er det mulig å stille inn sin egen hastighetsgrense og automatisk fjernlys bidrar til at kjøretøyet selv slår av og på fjernlys tilpasset situasjonen lenger framme på veien. Kjøretøyene kan også utstyres med ryggekamera.

Transit Custom og Tourneo Custom kan leveres i fire utstyrsutgaver; basisutgave, Trend, Limited og Sport.

Salget av nye Transit Custom og Tourneo Custom  vil starte i Norge allerede i august

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no