Gå videre til innhold
Transit Custom ECOnetic - beste drivstoffiøkonomi i sin klasse. Fords nye 1-tonns varebil forbruker drivstoff som en personbil.

Pressemelding -

Transit Custom ECOnetic - beste drivstoffiøkonomi i sin klasse. Fords nye 1-tonns varebil forbruker drivstoff som en personbil.

Ford har nå lansert den helt nye Transit Custom ECOnetic, en ultrasparsommelig varebil med drivstoffeffektivitet som kan måle seg med en personbil.

Transit Custom ECOnetic oppnår klassens beste drivstofforbruk fra 0,6 l/mil *, en reduksjon på 8 % mot forgjengeren, og CO2-utslipp fra 159 g/km** –  som er på nivå med en personbil som den populære Ford S-MAX***.

- Transit Custom har i utgangspunktet en imponerende drivstofføkonomi, og den nye ECOnetic-modellen utvisker forskjellen mellom nyttekjøretøy og personbiler, sier Steve Kimber, adm. dir hos Ford Motor Norge. - Transit Custom ECOnetic har avanserte drivstoffbesparende teknologier som sørger for at en bedrift får redusert både sine driftskostnader og sitt CO2-utslipp.

ECOnetic-versjonen av nye Transit Custom, utropt til “Internasjonal varebil 2013”, har mange drivstoffbesparende teknologier som standard, inklusive Akselerasjonskontroll, en innovativ ny teknologi som begrenser akselerasjon som er fordelaktig når kjøretøyet er fullastet og bidrar dermed til betydelige drivstoffreduksjon når kjøretøyet er tomt eller delvis lastet . Tester viser at Akselerasjonskontroll kan redusere drivstofforbruk med 4 til 15 % og samtidig senke slitasjen og skader på bremser, dekk og andre komponenter.

ECOnetic-versjonen av Transit Custom 2,2-liters 100-hesters Duratorq dieselmotor har også som standard Auto-Start-Stop, som kan redusere drivstofforbruk og CO2-utslipp med opptil 10 % ved bykjøring.

Ytterligere drivstoffbesparende utstyr inkluderer en 110 km/t fartsbegrenser som kan kobles av og på, en unik motorkalibrering, bypass-ventil i kjøleanlegget som sikrer raskere oppvarming, optimalisert giring med 6 % høyere sluttutveksling, dekk med lav rullemotstand og aerodynamiske hjulkapsler.

På bestilling kan kundene også få en fast hastighetsbegrenser på 90 km/t, 100 km/t og 110 km/t, alt etter hvilke krav som stilles.

Nye Transit Custom ECOnetic vil bli tilgjengelig med kort og lang akselavstand og tre totalvektalternativer; alle versjoner vil ha samme uslåelige kombinasjon av sjåførappell og klasseledende funksjonalitet som resten av Transit Custom-serien. ECOnetic-modellene kan bestilles i disse dager for levering tidlig i 2013.

# # #

* Oppgitt drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til tekniske krav og spesifikasjoner for nyeste EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter eller forskjellig standardutstyr som er montert.

** Ford Transit Custom ECOnetic oppnår et forbruk fra 0.6 l / mil og CO2 -utslipp fra 159 g/km med ekstrautstyret 100 km/t hastighetsbegrenser. Uten fartsbegrenser er forbruket fra 0,62 l/mil  og CO2-utslippet fra 163 g/km. Drivstofforbruk og CO2-utslipp kan variere i henhold til forskjeller i standardutstyr og ekstrautstyr som monteres for de enkelte europeiske markeder.

*** 2,0-liters Duratorq dieselmotor på 140 HK i Ford S-MAX med PowerShift girkasse oppnår også 0,6l/mil   og CO2-utslipp på 159 g/km

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble i dag kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014 på nyttekjøretøyutstillingen COMTRANS i Moskva, der Ford ble den første varebilprodusenten som har vunnet den prestisjetunge prisen to år på rad. Ford kunne samtidig registrere sin femte “Årets Internasjonale Varebil”-seier etter at juryen ga Transit Connect 130 av maksimalt 163 mulige poeng.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no