Gå videre til innhold
Nye Ford Transit Custom ble kåret til “Internasjonal varebil 2013”

Pressemelding -

Nye Ford Transit Custom ble kåret til “Internasjonal varebil 2013”

Mer informasjon og bilder fra nyttekjøretøyutstillingen i Hannover finner du på vedlagte link; http://iaa2012.fordmedia.eu/enhanced.htm

Nye Ford Transit Custom er kåret til “Årets Internasjonale Varebil 2013” med 117 av 133 oppnåelige poeng – og er dermed det fjerde medlemmet av Transit-familien som har vunnet denne høythengende prisen i utmerkelsens 22-årige historie. Tidligere Ford-vinnere var Transit (2001), Transit Connect (2003) og Transit (2007).

 -Transit Custom har fleksible løsninger, elegant og moderne utseende kombinert med dynamiske kjøreegenskaper i pakt med Fords personbiler, sier Per Netland, salgsdirektør for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge.

 - Å kombinere de tøffe Transit-egenskapene med personbillignende design, utstyr og egenskaper var en virkelig krevende oppgave, men vårt utviklingsteam leverte varene, legger han til. – Vi er naturligvis meget stolte over at en Transit er utnevnt til årets internasjonale varebil - for fjerde gang.

Utmerkelsen ble gitt i forbindelse med den internasjonale nyttekjøretøyutstillingen i Hannover, hvor Ford viser den nye Transit Custom og helt nye generasjoner store Transit  og Transit Connect. Lanseringen er for øvrig en del av Fords globale satsing på å fornye hele sitt nyttekjøretøyprogram i løpet av kommende to år.

Transit Custom har klasseledende lastekapasitet, pluss en rekke innovative lasteromsdetaljer, som lasteluke i skiIleveggen som muliggjør frakt av ekstra lange gjenstander og en integrert takgrind som kan felles ned når den ikke er i bruk. Sjåføren kan også trekke fordeler av Fords nyeste sjåførassistanseteknologier, som filskiftevarser og det stemmestyrte kommunikasjonssystemet Ford SYNC.

Klasseledende drivstofføkonomi og CO2-utslipp på 174 g/km er et resultat av blant annet den svært forbedrede 2,2-liters Duratorq TDCi dieselmotoren, som er tilgjengelig med Auto-Start-Stop - og ytterligere reduserte eierkostnader som følge av klassens lengste serviceintervaller på 2 år/50.000 km.

Nye Transit setter nye standarder for utseende, kjøregenskaper og lastegenskaper, sier Pieter Wieman, styreformann i juryen for «Årets internasjonale varebil». – De har klart å bygge en fullstendig ny lett varebil på sin globale nyttekjøretøyplattform med bruk av sine gjennomprøvede drivlinjer og chassiskomponenter.

- Varebilen har et personbillignende eksteriør og interiør, kjøredynamikk som er meget nær en personbil, for ikke å forglemme at det er et meget funksjonelt og praktisk kjøretøy. Ford har også viet mye oppmerksomhet til aktiv og passiv sikkerhet  og samtidig sørget for å redusere eierskapskostnadene, sier, Wieman.

De første Transit Custom kommer til Norge i slutten av året.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no