Gå videre til innhold
Ford viser ny Transit-generasjon i Hannover

Pressemelding -

Ford viser ny Transit-generasjon i Hannover

Flere bilder og mer informajson  fra Hannover kan hentes her; http://iaa2012.fordmedia.eu/enhanced.htm

En helt ny generasjon Ford Transit får sin globale debut på den internasjonale nyttekjøretøyutstillingen i Hannover, som åpner i dag. Den nye Transit-serien er utviklet som en del av produktstrategien One Ford - og vil være for salg på seks kontinenter.

Med et omfattende produktsortiment tilbyr nye Transit klasseledende lastekapasitet, eksepsjonell styrke og driftssikkerhet og tar også mål av seg til å levere klassens beste drivstofføkonomi.

- Samtidig med at Transit blir en global modell har vi også gjort den sterkere, mer effektiv og tøffere enn noensinne, sier Per Netland, salgsdirektør for nyttekjøretøyer hos Ford Motor Norge AS.

- Med sin legendariske Transit har Ford mer erfaring når det gjelder å bygge markedsledende nyttekjøretøy rundt om i verden enn noen annen bilprodusent, og nye Transit flytter nok en gang listen flere hakk oppover.

Neste generasjon global nyttekjøretøyplattform

Nye Transit er basert på en avansert teknologisk global plattform, og er neste generasjon Ford nyttekjøretøy som skal selges på verdensbasis. Det innebærer en total fornyelse  av selskapets nyttekjøretøy for Europa i løpet av kommende to år.

Den nye modellen erstatter 3,5 tonn og 4,6 tonns serien av dagens Transit, og vil med tiden også erstatte den best-selgende E-Series i Nord-Amerika.

Nykommeren representerer et nytt nivå hva gjelder styrke og fleksibilitet på det mellomtunge nyttekjøretøymarkedet, med en enestående serie karosseri- og utstyrsvarianter, og et spekter av akselavstander, takhøyder og dørkombinasjoner.

Sammenlignet med utgående Transit er lastevolumet økt med ca. 10 %, med en “Jumbo” varebilmodell som kan ha massive 15,1 m3 last. I tillegg kommer en helt ny SuperJumbo chassis med førerhus som gir mulighet for 5 meter langt påbygg.

Nye Transit drives av den nyeste 2,2-liters Duratorq TDCi dieselmotoren som utvikler henholdsvis 100, 125 og 155 HK gjennom en 6-trinns manuell girkasse. Drivlinjen vil bestå av forhjulsdrift, bakhjulsdrift og firehjulsdrift. Varebilene i den nye Transit-serien er tilgjengelig i tre forskjellige lengder med to takhøyder og har en totalvekt på opptil 4,7 tonn.

Fremragende eierkostnader, sjåførappell og slitestyrke

Reduksjon av de totale brukskostnadene var høyt prioritert gjennom hele utviklingsfasen, og nye Transit gir lave vedlikeholds-, reparasjons- og forsikringskostnader kombinert med en målsetting om å gi klassens beste drivstofføkonomi.

Et nytt interiør med et stilig og funksjonelt instrumentpanel byr også på en rekke smarte oppbevaringsmuligheter. Førerhuset er betydelig rommeligere enn på utgående modell, med økt plass, takhøyde og bedret sikt, pluss en mer komfortabel kjøretilling med fireveis justerbar rattstamme.

Et bredt spekter av bekvemmelighetsutstyr og Fords sjåførassistanseteknologier hentet fra Fords nyeste personbiler kan også bestilles, inklusive Ford SYNC stemmestyrt kommunikasjonssystem med Nødhjelpassistanse, ryggekamera, Adaptiv Cruise Kontroll og filskiftevarsler

Den nye serien har gjennomgått  Fords ultrakrevende testprogram for globale nyttekjøretøy og driftssikkerhetsstandarder, der millioner av kilometer er tilbakelagt i laboratorier, på testbaner og ute i aktivt arbeid hos vanlige varebilbrukere.

I Europa kommer nye Ford Transit i salg 2. halvår av 2013 .

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no