Gå videre til innhold
Nye Ford Ranger vant prisen "Årets internasjonale pickup 2013"

Pressemelding -

Nye Ford Ranger vant prisen "Årets internasjonale pickup 2013"

Nye Ford Ranger er tildelt prisen "Årets internasjonale pickup 2013”. Samtlige medlemmer av juryen hadde nye Ranger som sitt førstevalg, der de la vekt på ytelser på og utenfor allfarvei, sterk motorserie, nyttelast, tilhengervektkapasitet og sikkerhet.

Ranger vant prisen etter omfattende testing på Millbrook Proving Ground i England, der den oppnådde 47 poeng, mer enn det samlede poengantallet for bil nr. 2 og 3 - Isuzu D-Max og Volkswagen Amarok i kåringen. Juryen består av europeiske fagpressejournalister med nyttekjøretøy som spesialitet, og er den samme som velger «Årets internasjonale varebil». Norsk medlem av juryen er journalist Torbjørn Eriksen i fagtidsskriftet «Anlegg og Transport».

Nye Ford Ranger finnes i tre fleksible førerhusvarianter  – Single Cab, Rap Cab og Double Cab – som er blant de rommeligste i klassen og kundene kan velge mellom tre kraftige og drivstofføkonomiske Duratorq TDCi dieselmotorer. I Norge tilbys Ford Ranger med  firehjulstrekk, manuell eller automatisk girkasse og som en ekte «off-road’er» med reduksjonsgirkasse på både automat og manuell.

- Ford Ranger egner seg like godt for hardt arbeid som for trygg og komfortabel fritidstransport, og kundene vil umiddelbart sette pris på nye Rangers fantastiske fremkommelighet og komfort, sier Per Netland, salgsdirektør for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge. - Den prestisjetunge prisen Ford Ranger nå er tildelt er en klar erkjennelse av det arbeidet vårt globale utviklingsteam har utført - og det er mye mer å se frem til nå som nye Transit Custom er på vei inn i det norske markedet og nye Transit Connect og 2-tonns Transit lanseres i løpet av 2013, fastslår Netland.

Nye Ranger er en helt ny utgave, og byr nå på klasseledende nyttelast og tilhengerkapasitet - sammen med innovative nye komfort- og førerassistanseutstyr og funksjoner; og er den første og eneste pickup som har oppnådd Euro NCAP’s 5 stjerner for sine sikkerhets- og kollisjonsegenskaper.

Ford har i år også vunnet "Årets internasjonale varebil 2013” for nye Transit Custom, mens den 1.0-liters tre-sylindrede EcoBoost bensinmotoren ble kåret til "Årets internasjonale motor 2012”.

Nye Ford Ranger er allerede i salg på all de europeiske hovedmarkedene, inklusive det norske.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og  Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford var Europas mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 1. kvartal og den utvidede Transit-serien hadde sin høyeste markedsandel på 20 år. I årets tre første måneder solgte Ford 70.646 nyttekjøretøy i sine 20 europeiske markeder* – en økning på 42,4% sammenlignet med 1. kvartal 2014. Markedsandelen steg med 2,8 prosentpoeng til 13,3% og mars separat hadde en markedsandel på hele 14,3%.

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble i dag kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014 på nyttekjøretøyutstillingen COMTRANS i Moskva, der Ford ble den første varebilprodusenten som har vunnet den prestisjetunge prisen to år på rad. Ford kunne samtidig registrere sin femte “Årets Internasjonale Varebil”-seier etter at juryen ga Transit Connect 130 av maksimalt 163 mulige poeng.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no