Gå videre til innhold
Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Pressemelding -

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

For mer informasjon, flere bilder, videoer etc, se vedlagte link. https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/asset.html/content/dam/fordmedia/Europe/en/2013/09/transit_connect_12_ivoty_2014.jpg.html

Nye Ford Transit Connect  ble i dag kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014 på nyttekjøretøyutstillingen COMTRANS i Moskva, der Ford ble den første varebilprodusenten som har vunnet den prestisjetunge prisen to år på rad.

Ford kunne samtidig registrere sin femte “Årets Internasjonale Varebil”-seier etter at juryen bestående av 54 europeiske nyttekjøretøyjournalister ga Transit Connect 130 av maksimalt 163 mulige poeng, og plasserte den foran Mercedes-Benz Sprinter, som fikk 123 poeng og Renault Kangoo på 3. plass med 25 poeng.

De fire øvrige Ford-modellene som er tildelt prisen er Transit i 2001, Transit Connect i 2003, Transit i 2007 og Transit Custom i 2013.

- Nye Transit Connect har rett og slett hevet nivået for kompakte varebiler – og vi er virkelig stolte over å vinne en så betydningsfull pris for andre år på rad, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge.  - Nye Transit Connect er like tøff og driftssikker som alle de øvrige av våre nyttekjøretøy, og kommer med et elegant utseende og mye lavere drivstofforbruk, fastslår Kimber.

Ford har nå gjennomført en fullstendig modernisering av sitt nyttekjøretøyprogram over en toårs-periode, og nye Transit Connect slutter seg til Transit Custom, den kommende 2-tonns Transit og Transit Courier, som lanseres i 2014.

Transit Connect  tilbyr brukerne klasseledende drivstofføkonomi, lastekapasitet og slitestyrke, med ECOnetic-modellen, som bruker 0,4 l/mil og har et CO2-utslipp på 105 g/km* – som er 34% lavere enn utgående modell. Den meget effektive 1.0-liters EcoBoost-motoren gir også klasseledende drivstofføkonomi i klassen for bensinmotorer.

Som varebil byr Transit Connect på et rommelig og praktisk varerom på 2.9 mpå den korte og 3.6 m3  på den lange og maksimum nyttelast på opptil 1.000 kg, som er på linje med de beste modellene i klassen.

- Nye Transit Connect imponerte juryen på en rekke områder. Ikke minst ble det lagt vekt på at Ford har bygget en lett varebil med stor vekt på god driftsøkonomi  –  med Transit Connect som er et godt svar på behovene til små firmaer og storforbrukere med behov for å få ned kostnadene ved varetransport, fastslår Pieter Wieman, formann for juryen som kårer Årets Internasjonale Varebil.

- Lasteplassen har en rekke innovative løsninger, som nedfellbart  passasjersete foran og skyvedør på siden som muliggjør lasting og lossing av en Europall, sier Wieman. - Ford har også lagt stor vekt på slitestyrke og sikkerhet. Blant annet utsettes denne varebilen for de samme testprosedyrene som større nyttekjøretøy må gjennom. Ford Connect er også den første modellen i sin klasse som kan leveres med Active City Stop.”

Den prestisjetunge prisen “Årets Internasjonale Varebil” slutter seg til en allerede imponerende rekke priser over de to siste årene. Ford Ranger vant prisen for Årets Internasjonale Pickup 2013, og Fords 1.0-liters EcoBoost bensinmotor ble utropt til Årets internasjonale motor i både 2012 og 2013. .

- Utviklingsteamet har arbeidet hardt for å levere det perfekte kjøretøy for våre kunder og brukere, og dette er en fantastisk dag for alle de som er ansvarlige for Transit Connect, sier Steve Kimber.

Nye Transit Connect kan nå bestilles i Norge for levering mot slutten av 2013.

# # #

* Utstyrt med en fast 100 km/t hastighetsbegrenser. * Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til tekniske krav og spesifikasjoner for nyeste EU-direktiv 715/2007. Resultatet kan skille seg fra oppgitt drivstofforbruk i andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter på de forskjellige markedene.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords svært drivstoffeffektive og spreke 1.0-liters EcoBoost bensinmotor er i dag, for andre år på rad, kåret til «Årets Internasjonal Motor» - og ble samtidig tildelt det høyeste antall poeng i prisens historie. Samtidig bekrefter Ford at de fra midten av august vil doble produksjonen av motoren ved motorfabrikken i Køln, til over 1000 motorer pr. dag for å dekke etterspørselen.

Transit Custom ECOnetic - beste drivstoffiøkonomi i sin klasse. Fords nye 1-tonns varebil forbruker drivstoff som en personbil.

Transit Custom ECOnetic - beste drivstoffiøkonomi i sin klasse. Fords nye 1-tonns varebil forbruker drivstoff som en personbil.

Ford har nå lansert den helt nye Transit Custom ECOnetic, en ultrasparsommelig varebil med drivstoffeffektivitet som kan måle seg med en personbil.Transit Custom ECOnetic oppnår klassens beste drivstofforbruk fra 0,6 l/mil *, en reduksjon på 8 % mot forgjengeren, og CO2-utslipp fra 159 g/km** – som er på nivå med en personbil som den populære Ford S-MAX***.

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford har oppnådd dobbeltseier i en av de mest krevende testene et kjøretøy kan gjennomgå på denne kloden – den arktiske varebiltesten. Nye Ford Transit og Ford Transit Connect tok førsteplassen i sine respektive klasser, der kjøretøy og sjåfører utsettes for de mest ekstreme utfordringene på is, snø og kulde i det gjennomfrosne Nord-Finland – der temperaturen kan falle helt ned til -50 gr. C.

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Fords nye 2-tonns Transit nyttekjøretøyserie vil gi klassens laveste eierskapskostnader og beste lastekapasitet når den kommer på markedet i Norge våren 2014. Transit har også klassens beste drivstoffeffektivitet med sine ECOnetic-modeller, og byr i tillegg på betydelig reduserte vedlikeholds- og reparasjonskostnader, fremragende slitestyrke, økt lastekapasitet og smarte lasteromløsninger.

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og  Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford var Europas mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 1. kvartal og den utvidede Transit-serien hadde sin høyeste markedsandel på 20 år. I årets tre første måneder solgte Ford 70.646 nyttekjøretøy i sine 20 europeiske markeder* – en økning på 42,4% sammenlignet med 1. kvartal 2014. Markedsandelen steg med 2,8 prosentpoeng til 13,3% og mars separat hadde en markedsandel på hele 14,3%.

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Få av dagens bilprodukter kan forventes å gjennomføre en krevende arbeidsdag uten en eneste lyd etter 10 års ekstremt krevende arbeid, dag ut og dag inn. Ford sikrer imidlertid for at nye 2-tonns Transit varebil vil fortsette å gjøre jobben takket være en en test der man i løpet av seks måneder simulerer den tøffeste behandlingen en varebil kan utsettes for i løpet av et ti-år.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no