Gå videre til innhold
Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Pressemelding -

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords svært drivstoffeffektive og spreke 1.0-liters EcoBoost bensinmotor er i dag, for andre år på rad, kåret til «Årets Internasjonal Motor» - og ble samtidig tildelt det høyeste antall poeng i prisens historie.

Samtidig bekrefter Ford at de fra midten av august vil doble produksjonen av motoren ved motorfabrikken i Køln, til over 1000 motorer pr. dag for å dekke etterspørselen.

- Med en teknologi så utprøvd som forbrenningsmotoren er det meget sjelden at det oppnås et virkelig gjennombrudd, men det er nøyaktig hva som har skjedd her, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Du må simpelthen kjøre den for å forstå at en liten 3-sylindret motor kan levere slike ytelser og drivstofføkonomi, fastslår Kimber. 

87 biljournalister fra 35 land har vurdert motoren ut fra kjøreegenskaper, ytelser, økonomi og vellykket bruk av avansert  motorteknologi. Ford er en av tre bilprodusenter som er kåret som vinner av den prestisjetunge prisen to år på rad i prisens 15-årige historie.

1.0-liters EcoBoost-motoren ble utviklet ved Fords forskningssentre i Europa og bygges i Tyskland og Romania.

Dean Slavnich, en av lederne for “Årets Internasjonale Motor" hadde denne kommentaren: - Baby EcoBoost – Fords første 3-sylindrede motor – er fortsatt motoren alle må slå for å være best. Den er økonomisk under faktiske kjøreforhold samtidig som den kompakte turboen sørger for at det er krefter nok til at den med letthet kan drive en så stor bil som Ford Grand C-MAX.

Den lille EcoBoost-motoren er i øyeblikket tilgjengelig i Fiesta, B-MAX, Focus, C-MAX og       Grand C-MAX.  I nær fremtid vil den også bli tilbudt i Ford Mondeo-serien og i Transit Connect, Tourneo Connect  og Courier. 1,0-liters EcoBoost er også i ferd med å bli en verdensmotor idet den nå selges i Europa, India, Kina og Nord-Amerika.

Ford Europa planlegger å tredoble årsproduksjonen av kjøretøy utstyrt med EcoBoost-motorene til ca. 480.000 innen 2015, fra 141.000 i 2011. Over 300.000 av disse vil være den prisbelønte                   1.0-litersmotoren. I første kvartal 2013 bestilte 42% av europeiske kunder som kjøpte B-MAX den lille EcoBoost-motoren, 30% av Focus-kundene og 24% for Fiesta i Fords 19 europeiske kjernemarkeder. I Norge er prosenttallene enda høyere på de som har valgt 1.0-liters EcoBoost-motoren, på B-MAX 65%, Focus 54% og Fiesta 31%.

# # #

Se video med Formel Ford som også har vår 1.0-liters EcoBoost-motor Formula Ford EcoBoost video

Vedlegger også link til: EcoBoost media kit hvor du finner mer informasjon, bilder, videoer og annet pressemateriell.

# # #


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford  vinner “Oscar” for beste  småbilmotor for 5. år på rad, 1 av 5 Ford-biler solgt i Europa er med 1.0-liters EcoBoost-motor

Ford vinner “Oscar” for beste småbilmotor for 5. år på rad, 1 av 5 Ford-biler solgt i Europa er med 1.0-liters EcoBoost-motor

Fords lille men likevel meget kraftige 1.0‑liters EcoBoost-motor er kåret som klassevinner i Årets Internasjonale Motor for 5. år på rad. Dommerne la spesielt vekt på kombinasjonen av kjørbarhet, ytelser og økonomi. Den sparsomme 3-sylindrede EcoBoost-motoren ble kåret til “Beste Motor Under 1.0-liter” av en jury på 65 motorjournalister fra 31 land.

Ford vil tilby tre elektrifiserte kjøretøy i Europa innen utgangen av 2014.

Ford vil tilby tre elektrifiserte kjøretøy i Europa innen utgangen av 2014.

For mer informasjon, bilder, videøer etc: http://powerofchoice.fordmedia.eu/enhanced.htm
                                                    Ford opplyser at de vil tilby tre klart adskilte elektriske kjøretøy innen utgangen av 2014 for å komplettere sitt program av drivstoffeffektive bensin- og dieseldrevne kjøretøy. I slutten av 2014 kommer C-MAX Energi plug-in hybrid og Mondeo Hybrid. Fra

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble i dag kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014 på nyttekjøretøyutstillingen COMTRANS i Moskva, der Ford ble den første varebilprodusenten som har vunnet den prestisjetunge prisen to år på rad. Ford kunne samtidig registrere sin femte “Årets Internasjonale Varebil”-seier etter at juryen ga Transit Connect 130 av maksimalt 163 mulige poeng.

Fords 1,0-liter EcoBoost vant Motor-Oscar for fjerde gang, med sin topplassering i klassen under 1 liter, ved årets Internasjonale kåring.

Fords 1,0-liter EcoBoost vant Motor-Oscar for fjerde gang, med sin topplassering i klassen under 1 liter, ved årets Internasjonale kåring.

For fjerde år på rad ble Fords 1.0-liters EcoBoost kåret til “Beste Motor Under 1 liter.” Den ble kåret som klassevinner - basert på kjørbarhet, ytelser, økonomi, raffinement og teknologi av en jury bestående av 87 motorjournalister fra 35 land. I fjor ble 1.0-liters EcoBoost den første motoren som ble kåret til Årets Internasjonale Motor tre år på rad, og ble i 2012 kåret til “Beste Nye Motor.”

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no