Gå videre til innhold
Ford har bygget Transit nr. 7 millioner

Pressemelding -

Ford har bygget Transit nr. 7 millioner

Ytterligere pressemateriell, bilder (inkl. historiske bilder), videor her:  Transit celebration media kit .

En kort videsnutt om Transits historie her: Transit animated history video on YouTube

# # # # #

Ford kunne i dag melde at Ford Transit nr. 7 millioner er bygget siden lanseringen i 1965. Samtidig med produksjonsjubileet opplyses det at det populære og tradisjonsrike nyttekjøretøyet nå vil bli et virkelig globalt produkt, med tilgjengelighet i 118 markeder rundt om i verden.

Parkert bak hverandre vil de 7 millioner Transit-kjøretøyene dekke distansen fra London til Sydney i Australia og tilbake.

Markeringen av Transit nr. 7 millioner fant sted i den nye Transit-fabrikken i Nanchang, Kina, der også Ford Motor Company’s adm. direktør Alan Mulally var tilstede. Produksjonen av Transit har akselerert etter at den første millionen ble passert i 1976, med en ny million i henholdsvis 1985, 1994, 2000, 2005 og 2010.

Transit har opp gjennom årene også lansert en serie teknologiske innovasjoner for nyttekjøretøy med sikte på å forbedre ytelser, komfort og sikkerhet. Blant detaljer kan nevnes alt fra lastedør på sidene, halogen frontlys, radialdekk, dieselmotorer med direkteinnsprøyting, høysikkerhetslåser og standardisering av blokkeringsfrie bremser.

- Ford Transit spiller en viktig rolle i livet og arbeidet til millioner av mennesker, som stoler på at Ford Transit vil få jobben gjort, enten det dreier seg om å komme på arbeid, få levert en viktig pakke eller frakte en pasient til nærmeste sykehus, fastslo Mullaly.

Transit ble lansert samme år som mennesket tok sine første skritt ute i verdensrommet, og har siden gitt vesentlige bidrag til Europas voksende økonomiske velstand. Siden lanseringen har Ford utviklet en enorm serie karosserityper og modellvarianter, fra varebiler til små lastebiler og campingbiler til superbiler som Transit Supervan med sin V8 Cosworth-motor.

- Forbedringene av Ford Transit sikrer at kundene kan frakte mer gods med reduserte kostnader og gjøre jobben med større komfort og trygghet, sier Mulally.

Produksjonen av Transit utenfor Europa startet i 1997, med nye produksjonsanlegg i Kina og Vietnam. I 2014 tas det et betydelig skritt videre da Transit kommer inn på det nord-amerikanske nyttekjøretøymarkedet.

Ford forventer å selge over 400.000 1- og 2-tonns Transit hvert år fra 2016, noe som betyr at det vil bli solgt ett kjøretøy hvert 80. sekund.

En ny 2-tonns Ford Transit skal lanseres våren 2014. Dette er en bil som har med seg enda større kapasitet og fleksibilitet inn i denne delen av nyttekjøretøymarkedet, med en omfattende serie karosseri- og utstyrsvarianter med klasseledende lastekapasitet og driftskostnader og eksepsjonell slitestyrke.

I Europa er 1- og 2-tonns Transit spydspiss for en endret og utvidet serie på fire helt nye Transit-modeller som vil være i salg sommeren 2014. Den inkluderer nye Transit Connect med nyttelast fra 550 til 1000 kg og den kompakte nye Transit Courier med en nyttelast på 660 kg.

# # #

* Beregnet lengde av syv millioner Ford Transit baserer seg på en gjennomsnittlig kjøretøylengde på 5 meter. Flydistansen fra London til Sydney i Australia er ca. 17,000 km.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no