Gå videre til innhold
Fords nye Connect-modeller i klar tet innenfor drivstofføkonomi

Pressemelding -

Fords nye Connect-modeller i klar tet innenfor drivstofføkonomi

Når Ford senere i år lanserer varebilen Transit Connect og 5-seters Tourneo Connect og 7-seters Tourneo Grand Connect vil dette være biler som umiddelbart tar en klar tetposisjon i sine respektive klasser hva gjelder drivstofføkonomi.

Transit Connect-modellene med ECOnetic-spesifikasjoner og 1,6-liters TDCi dieselmotor med 95 HK vil ha klassens laveste drivstofforbruk*, med 0,4 liter pr. mil og et CO2-uslipp på 105 gr/km - noe som er 34% lavere enn dagens modell.

Dette betyr en drivstoffbesparelse på over 15.000 kroner over en 4-årsperiode sammenlignet med dens viktigste konkurrenter**. Kombinert med blant annet reduserte service-, reperasjons-  og vedlikeholdskostnader gir dette en betydelig reduksjon av de totale driftskostnadene.

For Transit Connect-modeller med den prisbelønte 3-sylindrede 1-liters EcoBoost bensinmotoren vil drivstofforbruket være klasseledende med 0,56 liter pr. mil og et CO2-utslipp på 129 g/km.

-1-litersmotoren er perfekt for disse fleksible familiebilene – i form av lave drivstoffkostnader og merkbare høye ytelser, sier Steve Kimber, adm, direktør for Ford Motor Norge. Tourneo Connect med 1,0-liters EcoBoost med 100 HK har også en omfattende rekke drivstoffbesparende teknologier, inklusive Auto-Start-Stop, Aktiv grillukker og smart regenerativ lading, forteller Kimber. 

#######

* Det oppgitte drivstofforbruket og CO2–utslippet er målt i henhold til tekniske krav og spesifikasjoner i det nyeste EU-direktiv 715/2007.

** Sammenlignet med VW Caddy 1.2TSI 77kW BlueMotion Technology (147g/km, 0,63 liter/mil)


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no