Gå videre til innhold
Nye Ford Tourneo Connect er første bil i sin klasse med 5 Euro NCAP-stjerner.

Pressemelding -

Nye Ford Tourneo Connect er første bil i sin klasse med 5 Euro NCAP-stjerner.

Nye Ford Tourneo Connect er den første bil i sin klasse som er tildelt de maksimale 5 stjernene fra den uavhengige sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP. Den praktiske Tourneo Connect oppnådde    94 % for beskyttelse av voksne, 85 % for beskyttelse av barn og 83 % for generell sikkerhet.

Sikkerhetsgraderingen Tourneo Connect har oppnådd, viderefører testresultatene til Tourneo Custom, som også er det første kjøretøyet i klassen for 8/9-seters minibusser som har oppnådd 5 sikkerhetsstjerner fra Euro NCAP.

- Tourneo Connect gir aktive familier plassen og fleksibiliteten de trenger for optimal livsutfoldelse, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge.

- Dette betydelige beviset fra Euro NCAP viser at vi også vet hvor viktig sikkerhet er for våre kunder, sier Kimber.

Nye Tourneo Connect er konstruert for å levere fremragende beskyttelse både for dem som er i kjøretøyet og for dem utenfor i alle ulykkessituasjoner.

Basert på den samme globale kjøretøyplattformen som den deler med andre av Fords mottakere av 5 Euro NCAP-stjerner, som Focus, C-MAX og nye Kuga, var Tourneo Connect gjenstand for over 100 fullskala kollisjonstester og i overkant av 10.000 virituelle tester.

Fører og passasjerer er beskyttet av et enormt sterkt stålkarosseri, med 53 % av strukturen bygget i høystyrke og ultrahøystyrke stål, inklusive 16 % ultrahøystyrke boronstål.

Ford tilbyr omfattende sikkerhetssystemer som standard på Tourneo Connect, inklusive kollisjonsputer og sidekollisjonsputer for fører og forsetepassasjer og kollisjonsgardiner for dem som sitter foran og bak.

Kjøretøyet har også ISOFIX-fester for barneseter i de to ytre setene i 2. seterad, som Euro NCAP ga 100 % for enkel innsetting av barnesete.

Tourneo Connect er også konstruert med en omfattende rekke funksjoner i fronten for å redusere skaderisikoen for fotgjengere ved et sammenstøt, inklusive innovativ utforming av motorpanser, frontrute og instrumentpanel for å redusere faren for hodeskader.

Tourneo Connect er også den første i klassen med Active City Stop, som bidrar til å unngå sammenstøt med stillestående eller saktegående kjøretøy og Fords stemmeaktiverte kommunikasjonssystem SYNC med nødhjelpassistanse, som etter en ulykke kan ringe etter hjelp på vegne av dem som er i bilen.

- Med det omfattende passive og aktive sikkerhetsutstyret er Tourneo Connect et meget attraktivt tilbud for sikkerhetsbevisste sjåfører, fastslår Michiel van Ratingen, generalsekretær for Euro NCAP.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no