Gå videre til innhold
Ford tok sin høyeste andel av Europas nyttekjøretøymarked på 6 år

Pressemelding -

Ford tok sin høyeste andel av Europas nyttekjøretøymarked på 6 år

Ford økte sitt nyttekjøretøysalg i Europa i 2013 blant annet som følge av et stort antall nye produkter, og oppnådde den høyeste markedandelen merket har hatt siden 2007.

Ford solgte i 2013 186.200 nyttekjøretøy i Europa, 11.000 flere enn året før. Selskapets markedandel økte dermed fra 8,5% til 9,2%, som er den høyeste veksten i markedsandel noen europeisk bilprodusent hadde i fjor.

Fords salgsvekst var i første rekke drevet av etterspørsel etter nye 1-tonns Transit Custom varebil og Ranger pickup. Ford solgte i fjor, modellens første fulle produksjonsår,  41.500 Transit Custom varebiler og 15.400 av den prisbelønte Ford Ranger, 49 % flere enn i 2012.

I løpet av 2014 vil Ford fullføre det 24-måneders fornyelses- og utvidelsesprogrammet for sitt nyttekjøretøysortiment i Europa. Ford lanserte Transit Connect i 2013, mens nye Ranger og Transit Custom kom i 2012. Programmet vil bli avsluttet i første halvdel av inneværende år med 2-tonns Transit og den lille varebilen Transit Courier.

Ford Transit Connect ble i fjor kåret til “Årets internasjonale varebil 2014”, som gjorde Ford til den første bilprodusenten som vant denne høythengende prisen to år på rad etter at Transit Custom vant året før.

- Ford har nå det nyeste nyttekjøretøyprogrammet i Europa, noe som har brakt betydelig flere kunder inn i salgslokalene våre, fastslår Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Med enda flere nye produkter underveis er vi overbevist om at vår andel av det norske og europeiske nyttekjøretøymarkedet vil fortsette å stige, sier Kimber, som forteller at den norske Ford-organisasjonen også vil satse enda mer på en ytterligere profesjonalisering av tjenestene som retter seg mot nyttekjøretøykundene. – Vi tror også det vil gjøre oss enda mer attraktive, fastslår Ford-direktøren.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no