Gå videre til innhold
Ford begynner å se resultatene av den sterke varebilsatsingen.

Pressemelding -

Ford begynner å se resultatene av den sterke varebilsatsingen.

Med en markedsandel på 11% hittil i år har Ford tatt en meget klar 2.-plass på nyttekjøretøystatistikken i Norge viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). I mars alene var Fords markedsandel 11,8%, som er en vekst på ca. 46% sammenlignet med samme måned i 2013, og i siste uke av måneden tok Ford 17,8% av markedet for varebiler med totalvekt inntil 3,5 tonn.

Dermed kan Ford fastslå at den intensiverte satsingen på nyttekøretøy nå begynner å gi merkbare resultater. Et viktig moment i dette er ansettelse av Johnny Løvli som salgssjef for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge. Løvli er 48 år og har blant annet 8 års fartstid som salgssjef for nyttekjøretøy- og storforbrukermarkedet hos Opel Norge.

Løvli og de norske Ford-forhandlerne har til disposisjon en total fornyelse av Fords varebilprogram, fra den lille Ford Courier til en 2-tonns Ford Transit og ikke minst Ford Ranger.  

For vel ett år siden ble Transit Custom lansert og ble samme år kåret til Årets Internasjonale varebil 2013, og har i Norge opplevd en salgsvekst hittil i år på nesten 70% sammenlignet med fjoråret i et varebilmarked som har gått tilbake med ca. 10%.

En annen fersk nyhet er Transit Connect, som ble kåret til årets internasjonale varebil i 2014, og ligger rett bak Ford Custom på OFV’s salgsstatistikk.

Nye 2-tonns Ford Transit er nå på vei til Norge, og i tillegg til klasseledende varebilegenskaper, vil denne modellen kunne leveres med firehjulsdrift.

Nevnes må også den lille varebilen Transit Courier. Den lanseres i Norge i juni og blir alene i sin klasse på det norske nyttekjøretøymarkedet. Ifølge Fords nyansatte salgssjef for nyttekjøretøy vil Transit Courier være et unikt produkt med stort potensiale på det norske varebilmarkedet.

Løvli har også stor tro på Ford Ranger, som ble kåret til årets internasjonale pickup i fjor. - Den er dessuten den enste pickupmodellen på markedet som har oppnådd 5 stjerner i Euro NCAP’s sikkerhetstest. Dette, samt Euro NCAP-utmerkelsene på de øvrige nyttekjøretøy hos Ford, er en viktig betryggelse for våre eiere og brukere, fastslår han.

- Det som er spesielt interessant å registrere, er at det valget Ford nå har gjort med en sterk og fremtidsrettet satsing på sine nyttekjøretøy nå begynner å gi en uttelling som skaper sterk entusiasme både blant våre kunder og våre forhandlere, fastslår Steve Kimber, administrerende direktør for den norske Ford-importøren.

- Men, legger Kimber til, - satsingen dreier seg ikke bare om produkter. Like viktig er det fokus vi og våre forhandlere har på et servicetilbud som er rettet mot å dekke nyttekjøretøykundenes spesielle behov.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford har oppnådd dobbeltseier i en av de mest krevende testene et kjøretøy kan gjennomgå på denne kloden – den arktiske varebiltesten. Nye Ford Transit og Ford Transit Connect tok førsteplassen i sine respektive klasser, der kjøretøy og sjåfører utsettes for de mest ekstreme utfordringene på is, snø og kulde i det gjennomfrosne Nord-Finland – der temperaturen kan falle helt ned til -50 gr. C.

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Fords nye 2-tonns Transit nyttekjøretøyserie vil gi klassens laveste eierskapskostnader og beste lastekapasitet når den kommer på markedet i Norge våren 2014. Transit har også klassens beste drivstoffeffektivitet med sine ECOnetic-modeller, og byr i tillegg på betydelig reduserte vedlikeholds- og reparasjonskostnader, fremragende slitestyrke, økt lastekapasitet og smarte lasteromløsninger.

Nye Ford Tourneo Connect er første bil i sin klasse med 5 Euro NCAP-stjerner.

Nye Ford Tourneo Connect er første bil i sin klasse med 5 Euro NCAP-stjerner.

Nye Ford Tourneo Connect er den første bil i sin klasse som er tildelt de maksimale 5 stjernene fra den uavhengige sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP. Den praktiske Tourneo Connect oppnådde    94 % for beskyttelse av voksne, 85 % for beskyttelse av barn og 83 % for generell sikkerhet. Sikkerhetsgraderingen Tourneo Connect har oppnådd, viderefører testresultatene til Tourneo Custom, som også er de

Nye Tourneo Courier er best i sin klasse på drivstoffeffektivitet, plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr

Nye Tourneo Courier er best i sin klasse på drivstoffeffektivitet, plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr

Nye Ford Tourneo Courier vil tilby familier med en aktiv livsstil klasseledende drivstoffeffektivitet, god plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr når den kommer i salg våren 2014. Tourneo Courier byr på fremragende plass, deriblant 708 liters bagasjerom* med alle setene på plass - 60 liter mer enn nærmeste konkurrent – og enkel tilgang til baksetene gjennom skyvedører på begge sider.

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Få av dagens bilprodukter kan forventes å gjennomføre en krevende arbeidsdag uten en eneste lyd etter 10 års ekstremt krevende arbeid, dag ut og dag inn. Ford sikrer imidlertid for at nye 2-tonns Transit varebil vil fortsette å gjøre jobben takket være en en test der man i løpet av seks måneder simulerer den tøffeste behandlingen en varebil kan utsettes for i løpet av et ti-år.

Ford viser helt ny Transit-serie som fullfører fornyelsen av nyttekjøretøyprogrammet for Europa.

Ford viser helt ny Transit-serie som fullfører fornyelsen av nyttekjøretøyprogrammet for Europa.

På nyttekjøretøyutstillingen i Hannover i dag viser Ford en utvidet Transit-serie som gir europeiske nyttekjøretøykunder over 450 modellvarianter å velge mellom. Transit-programmet som er tilgjengelig fra Transit Sentre og Ford-forhandlere over hele Europa omfatter nå chassis med dobbelt førerhus og ekstra lang “Super Jumbo”, varebiler med dobbelt førerhus, Kombi og Kombi varebiler.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no