Gå videre til innhold
Ford begynner å se resultatene av den sterke varebilsatsingen.

Pressemelding -

Ford begynner å se resultatene av den sterke varebilsatsingen.

Med en markedsandel på 11% hittil i år har Ford tatt en meget klar 2.-plass på nyttekjøretøystatistikken i Norge viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). I mars alene var Fords markedsandel 11,8%, som er en vekst på ca. 46% sammenlignet med samme måned i 2013, og i siste uke av måneden tok Ford 17,8% av markedet for varebiler med totalvekt inntil 3,5 tonn.

Dermed kan Ford fastslå at den intensiverte satsingen på nyttekøretøy nå begynner å gi merkbare resultater. Et viktig moment i dette er ansettelse av Johnny Løvli som salgssjef for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge. Løvli er 48 år og har blant annet 8 års fartstid som salgssjef for nyttekjøretøy- og storforbrukermarkedet hos Opel Norge.

Løvli og de norske Ford-forhandlerne har til disposisjon en total fornyelse av Fords varebilprogram, fra den lille Ford Courier til en 2-tonns Ford Transit og ikke minst Ford Ranger.  

For vel ett år siden ble Transit Custom lansert og ble samme år kåret til Årets Internasjonale varebil 2013, og har i Norge opplevd en salgsvekst hittil i år på nesten 70% sammenlignet med fjoråret i et varebilmarked som har gått tilbake med ca. 10%.

En annen fersk nyhet er Transit Connect, som ble kåret til årets internasjonale varebil i 2014, og ligger rett bak Ford Custom på OFV’s salgsstatistikk.

Nye 2-tonns Ford Transit er nå på vei til Norge, og i tillegg til klasseledende varebilegenskaper, vil denne modellen kunne leveres med firehjulsdrift.

Nevnes må også den lille varebilen Transit Courier. Den lanseres i Norge i juni og blir alene i sin klasse på det norske nyttekjøretøymarkedet. Ifølge Fords nyansatte salgssjef for nyttekjøretøy vil Transit Courier være et unikt produkt med stort potensiale på det norske varebilmarkedet.

Løvli har også stor tro på Ford Ranger, som ble kåret til årets internasjonale pickup i fjor. - Den er dessuten den enste pickupmodellen på markedet som har oppnådd 5 stjerner i Euro NCAP’s sikkerhetstest. Dette, samt Euro NCAP-utmerkelsene på de øvrige nyttekjøretøy hos Ford, er en viktig betryggelse for våre eiere og brukere, fastslår han.

- Det som er spesielt interessant å registrere, er at det valget Ford nå har gjort med en sterk og fremtidsrettet satsing på sine nyttekjøretøy nå begynner å gi en uttelling som skaper sterk entusiasme både blant våre kunder og våre forhandlere, fastslår Steve Kimber, administrerende direktør for den norske Ford-importøren.

- Men, legger Kimber til, - satsingen dreier seg ikke bare om produkter. Like viktig er det fokus vi og våre forhandlere har på et servicetilbud som er rettet mot å dekke nyttekjøretøykundenes spesielle behov.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no