Gå videre til innhold
Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Pressemelding -

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Få av dagens bilprodukter kan forventes å gjennomføre en krevende arbeidsdag uten en eneste lyd etter 10 års ekstremt krevende arbeid, dag ut og dag inn.

Ford sikrer imidlertid for at nye 2-tonns Transit varebil vil fortsette å gjøre jobben takket være en test hvor man i løpet av seks måneder simulerer den tøffeste behandlingen en kunde kan komme til å utsette sin varebil for i løpet av et ti-år.

Utholdenhetstester inkluderer kjøring som tilsvarer 11 millioner kilometer på veien – eller 275 runder rundt jorda ved ekvator – på testbaner og under ekstreme forhold i alle deler av verden, hvor temperaturene varierer fra 40 varmegrader til 40 kuldegrader.

- Jeg tror ikke mange kunder vil forstå hva dette kjøretøyet har vært gjennom, sier David Gregory, sjefsingeniør for Transit hos Ford Europa. - Vi påfører den den verst tenkelige behandlingen en varebil vil kunne komme til å få, og vi er først fornøyd når kjøretøyet kommer ut av testene «med flagget til topps»  – slik Transit har gjort.

Som den første Transit-modellen som skal selges både i Europa og Nord-Amerika ble den nye 2-tonns Transit utsatt for tøffe utholdenhetstester på Fords testbaner både i Europa og USA.

På Lommel, Fords testbane i Europa, ble nye Transit utsatt for over 30 ekstremt krevende kjøretøytester. Dette inkluderer også kjøring med fullt lastet tilhenger over lange strekninger med omfattende manøvreringer.

En annen ekstrem utfordring er kjøring med toppfart uavbrutt i to måneder på blant annet humpete grusveier og gjennom salt- og gjørmebad. Også korrosjonsbeskyttelsen ble testet, med prototyper i høyfuktighetskammere  i 12 uker.

Ingeniørene har kjørt nye Transit mer enn 5.000 ganger over en ekstrem testløype bestående av hull og dumper, og foretatt en styrketest ved å kjøre den i 60 km/t inn i en 14 cm fortauskant .

Ford har også testet Transit prototyper i utvalgte områder i Europa, Nord-Amerika, Afrika og Asia. Kjøretøy har vært gjennom 40 graders varme i Arizona, Dubai og Sør-Afrika, bitende 40 kuldegrader i Finland og Canada og utfordrende reiser gjennom Europa, Midt-Østen, Russland, Tyrkia og USA.

Før lanseringen ble den nye modellen også utsatt for over 500 000 km tøff kjøring av Transit-kunder med høye årlige kjørelengder. I testlaboratoriene har Ford utsatt den nye 2.2-liters  Duratorq dieselmotoren for 46 døgns kontinuerlig bykjøring med tung last i en spesialbygget testrigg som en del av titusener av timers motortesting. Testrigger for komponenter ble brukt til å simulere realistisk "mishandling", der 10 års bruk ble simulert på bare 30 dager.

Ford har identifisert og levert over 100 vesentlige forbedringer på Transit som et direkte resultat av de forskjellige testregimene

- Testing av varebilene opp mot maksimal ytegrense - gjør at vi i dag kan levere et sterkere og mer robust produkt. Dette vil merkes på driftssikkerheten og ytelsene i det daglige arbeidet en varebil skal utføre, uansett hvor krevende oppgaver den utsettes for, sier Gregory.

Nye 2-tonns Ford Transit er flaggskipet i den totalt fornyede og utvidede Transit-serien, og er nå i salg i Europa i tillegg til Transit Custom, Transit Connect og den nylig lanserte Transit Courier – som er Norges minste og billigste varebil.

# # #


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no