Gå videre til innhold
Nye Tourneo Courier er best i sin klasse på drivstoffeffektivitet, plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr

Pressemelding -

Nye Tourneo Courier er best i sin klasse på drivstoffeffektivitet, plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr

Ytterligere presseinformasjon om Tourneo Courier: http://www.tourneocourier.fordmedia.eu/

Nye Ford Tourneo Courier vil tilby familier med en aktiv livsstil klasseledende drivstoffeffektivitet, god plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr når den kommer i salg våren 2014.

Tourneo Courier byr på fremragende plass, deriblant 708 liters bagasjerom* med alle setene på plass - 60 liter mer enn nærmeste konkurrent – og enkel tilgang til baksetene gjennom skyvedører på begge sider.

Modellen har også klassens beste drivstoffeffektivitet både med diesel- og bensinmotor. Den 95-hesters 1.6-liters Duratorq TDCi-motoren bruker 0,37 liter/mil og slipper ut 97 g/km CO2**, og den prisvinnende 1.0-liters EcoBoost-motoren 0,52 liter/mil og 119 g/km CO2 – 15% bedre enn nærmeste konkurrent.

Nye Tourneo Courier setter en ny standard hva gjelder sikkerhetsutstyr der den som den første i sin klasse tilbyr et omfattende system av kollisjonsputer, inklusive knekollisjonsputer og sidekollisjonsgardiner. I tillegg kommer avansert teknologi som dekktrykksovervåkning. Stemmekontrollert Ford SYNC med Nødhjelpsassistanse - som automatisk kontakter redningstjenesten dersom bilen utsettes for en ulykke – er også standard.

- Nye Tourneo Courier har en svært god plass innenfor rammen av et kompakt karosseri, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos den norske Ford-importøren. - Unge familier ønsker en bil som er smart og velutstyrt og samtidig praktisk, trygg og økonomisk å bruke – og Tourneo Courier er nettopp det.

Eksepsjonell plass og praktiske egenskaper

Nye Tourneo Courier har i tillegg 97 mm mer takhøyde for dem som sitter foran enn dens direkte konkurrenter. Bak er det 67 mm mer takhøyde og 59 mm ekstra benplass.

Den fleksible bakre delen av bilen har 60/40-delte bakseter med en enkel mekanisme for å vippe frem og felle sammen baksetene. Det gir 1.656 liter plass slik at bilen kan frakte med seg omfangsrikt sports- og campingutstyr. Tilgang til den bakre delen av Tourneo Courier er forenklet gjennom skyvedører på begge sider, som er 30 mm bredere enn dens direkte konkurrenter.

Tourneo Courier er også først ute i sin klasse med en smart, justerbar hattehylle over bagasjerommet med flere innstillingshøyder.

Det som preger modellen er høy materialkvalitet, utførelse og praktiske detaljløsninger og utstyr. Verdt og nevne er også en rekke oppbevaringsrom – blant annet en stor midtkonsoll med plass til A4-dokumenter og en mindre bærbar datamaskin/nettbrett, et oppbevaringsrom under taket i full bredde og en skuff under det fremre passasjersetet.

Kundene kan også bestille smarte teknologier som ryggekamera og navigasjon. Ford SYNC med AppLink er en teknologi som gjør det mulig for sjåføren å kontrollere apper på sin smarttelefon med stemmekommandoer, og vil bli lansert senere i 2014.

Tourneo Courier leveres i to serier, den gunstig prisede Trend og den mer påkostede Titanium. Titanium har som standardutstyr automatisk klimakontroll, cruisekontroll med hastighetsbegrenser, automatisk styring av frontlys og vindusviskere pluss 16-tommers syveikers lettmetallfelger, sotede sideruter og integrerte takskinner.

Gode kjøreegenskaper

Den nye modellen er basert på Fords nyeste globale småbilplattform, som deles med blant andre Fiesta og B-MAX – der understellet bidrar til fremragende komfort og smidige kjøreegenskaper.

Den nyeste elektriske servostyringsteknologien oppnår presis og trygghetsskapende styring som også reduserer drivstofforbruk og CO2-utslipp sammenlignet med et mer konvensjonelt  hydraulisk system.

Tourneo Couriers høyeffektive diesel- og bensinmotorer er tilgjengelig med manuelle girkasser, og drivstoffbesparende Auto-Start-Stop.

I tillegg til 1.6-liters dieselmotor og 1.0-liters EcoBoost bensinmotor kan kundene også velge 1.5-liters 75-hesters dieselmotor 103 g/km CO2-utslipp og et forbruk på 0,39 liter/mil. Serviceintervall for Tourneo Courier er 1 år/30.000 km – avhengig av hva som inntreffer først

Sikkerhetsutstyr den er først i klassen med

Tourneo Courier har et bredt spekter av sikkerhetsutstyr som gjøres tilgjengelig for første gang i denne klassen, inklusive sidekollisjonsgardiner, knekollisjonsputer, kollisjonsputer for begge passasjerene foran, setebeltepåminnelse for dem som sitter i baksetene, ISOFIX-fester for barneseter og dekktrykksovervåking.

Dessuten inkluderer standard elektronisk stabilitetskontroll bakkestartassistanse, nødbremsassistanse, antispinnsystem, hindring av velt og tilhengersleng (forutsetter fabrikkmontert tilhengerfeste).

Nye Tourneo Courier fullfører Fords program av Tourneo-modeller, som inkluderer Tourneo Connect, Grand Tourneo Connect  og Tourneo Custom.

Tourneo Courier har i Norge en startpris på 227.000.

Ytterligere presseinformasjon om Tourneo Courier: http://www.tourneocourier.fordmedia.eu/

# # #

* Uten hattehylle

** Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til tekniske krav og spesifikasjoner for nyeste EU-direktiv 715/2007. Resultatet vil kunne skille seg fra forbrukstall, fra andre deler av verden som følge av forskjellig kjøresykluser og forskrifter for måling. 1,6-liters dieselmotor utstyrt med Auto-Start-Stop og 100 km/t hastighetsbegrenser oppnår 97g/km CO2 og 0,37 liter/mil.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford har oppnådd dobbeltseier i en av de mest krevende testene et kjøretøy kan gjennomgå på denne kloden – den arktiske varebiltesten. Nye Ford Transit og Ford Transit Connect tok førsteplassen i sine respektive klasser, der kjøretøy og sjåfører utsettes for de mest ekstreme utfordringene på is, snø og kulde i det gjennomfrosne Nord-Finland – der temperaturen kan falle helt ned til -50 gr. C.

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Fords nye 2-tonns Transit nyttekjøretøyserie vil gi klassens laveste eierskapskostnader og beste lastekapasitet når den kommer på markedet i Norge våren 2014. Transit har også klassens beste drivstoffeffektivitet med sine ECOnetic-modeller, og byr i tillegg på betydelig reduserte vedlikeholds- og reparasjonskostnader, fremragende slitestyrke, økt lastekapasitet og smarte lasteromløsninger.

Nye Ford Tourneo Connect er første bil i sin klasse med 5 Euro NCAP-stjerner.

Nye Ford Tourneo Connect er første bil i sin klasse med 5 Euro NCAP-stjerner.

Nye Ford Tourneo Connect er den første bil i sin klasse som er tildelt de maksimale 5 stjernene fra den uavhengige sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP. Den praktiske Tourneo Connect oppnådde    94 % for beskyttelse av voksne, 85 % for beskyttelse av barn og 83 % for generell sikkerhet. Sikkerhetsgraderingen Tourneo Connect har oppnådd, viderefører testresultatene til Tourneo Custom, som også er de

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og  Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford var Europas mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 1. kvartal og den utvidede Transit-serien hadde sin høyeste markedsandel på 20 år. I årets tre første måneder solgte Ford 70.646 nyttekjøretøy i sine 20 europeiske markeder* – en økning på 42,4% sammenlignet med 1. kvartal 2014. Markedsandelen steg med 2,8 prosentpoeng til 13,3% og mars separat hadde en markedsandel på hele 14,3%.

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Få av dagens bilprodukter kan forventes å gjennomføre en krevende arbeidsdag uten en eneste lyd etter 10 års ekstremt krevende arbeid, dag ut og dag inn. Ford sikrer imidlertid for at nye 2-tonns Transit varebil vil fortsette å gjøre jobben takket være en en test der man i løpet av seks måneder simulerer den tøffeste behandlingen en varebil kan utsettes for i løpet av et ti-år.

Ford er største nyttekjøretøymerke i Europa i september. Også Ford i Norge har hatt meget sterk fremgang på nyttekjøretøy

Ford er største nyttekjøretøymerke i Europa i september. Også Ford i Norge har hatt meget sterk fremgang på nyttekjøretøy

Fords salg av nyttekjøretøy og markedsandel i september var den høyeste i Europa siden 1993. Dette ga Ford en klar tetposisjon når det gjelder salg av nyttekjøretøy i Europa. Fords nyttekjøretøysalg* økte til mer enn 28.200 enheter i september – opp med imponerende 42% sammenlignet med samme måned for et år siden – og andelen av nyttekjøretøymarkedet steg til en markedsandel på 14,9%.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no