Gå videre til innhold
Nye Ford Transit Courier – topp moderne varebil til under 150 000 kroner.

Pressemelding -

Nye Ford Transit Courier – topp moderne varebil til under 150 000 kroner.

Ytterligere presseinformasjon: http://www.tourneocourier.fordmedia.eu/

Nye Ford Transit Courier vil uten tvil vekke stor oppmerksomhet på det profesjonelle transportmarkedet når den lanseres i løpet av våren: liten av vekst, men likevel med plass til "statskassa" - og til en pris som starter på 149.000 kroner.

Fords første mini-Transit byr også på enestående drivstoffeffektivitet både med diesel- og bensinmotorer. 1.6-liters Duratorq TDCi dieselmotor med 95 HK oppnår et forbruk på 0,37 liter pr. mil og 97 g/km CO2-utslipp*, og den prisvinnende 1.0-liters EcoBoost bensinmotoren klarer seg med 0,52 liter pr. mil og et CO2-utslipp på 119 g/km.

Nye Transit Courier har et lasterom på 2,3 m3 bak skilleveggen, plass til lengre gjenstander på gulvet og ekstra god adkomst til varerommet gjennom skyvedører.

Den kompakte og fleksible varebilen bringer også ytterligere teknologi og funksjonalitet til denne klassen, med klasseledende sikkerhetsutstyr, oppbevaringsplass i førerhuset og tilkoblingsmuligheter, inklusive Ford SYNC med nødhjelpsassistanse.

Denne bilen egner seg godt til varelevering i byområder og for mindre bedrifter med behov for en funksjonell og kompakt varebil. Ford regner derfor med at nye Transit Courier vil skape økt tilstedeværelse for merket i det hurtigvoksende europeiske markedet for små varebiler, ikke minst takket være den meget gunstige startprisen på 149.000 kroner.

Etter lanseringen av nye Transit, Transit Custom og Transit Connect fra slutten av 2012 har Fords andel av nyttekjøretøymarkedet i Europa økt til 10,4 % for de tre første månedene av 2014 – selskapets høyeste andel for denne perioden på 16 år. I Norge er Fords markedsandel for nyttekjørtøy i samme periode 11 % mot 10 % i tilsvarende periode i fjor.

- Nye Transit Courier er en økonomisk gunstig og solid varebil med enestående drivstofføkonomi, god lasteplass og ingen direkte konkurrenter, sier Johnny Løvli, salgsansvarlig for nyttekjøretøy hos den norske Ford-importøren. - Dette er det perfekte kjøretøyet for dagens travle bygater, og vil bringe Transit-egenskapene til en helt ny kundegruppe.

Klasseledende eierkostnader og holdbarhet

Transit Couriers høyeffektive motorer bidrar til klasseledende eierskapskostnader. I tillegg til 1.6-liters dieselmotor og 1.0-liters EcoBoost bensinmotor kan kundene velge 1.5-liters 75-hesters dieselmotor med 103 g/km CO2-utslipp og et forbruk på 0,39 liter pr. mil. Drivstoffbesparende Auto-Start-Stop er standard på samtlige motorvarianter.

Alle drivlinjer har forlenget 1 år/30 000 km serviceintervall og kjøretøyet er konstruert for optimalisert enkelt vedlikehold og reparasjoner. Flerdelt bakre støtfanger, solide beskyttelseslister langs sidene og høyt plasserte lys foran og bak bidrar til å redusere kollisjonsskader og utgifter ved eventuelle småskader. Kostbar feilfylling av drivstoff unngås med Fords unike Easy Fuel-system.

Nye Transit Courier er konstruert for å gi eksepsjonell driftssikkerhet, og prototyper er testet over 1,6 millioner km., som tilsvarer to turer til og fra månen. Slitestyrketestingen simulerer mange års ekstrem bruk, og inkluderer over 400.000 km kjøring hos en vanlig kunde på offentlig vei. Dørene er for eksempel slamret igjen 250.000 ganger i non-stop utholdenhetstester for å dokumentere påliteligheten.

God lastekapasitet og praktiske egenskaper

Nye Transit Courier har et lasterom med gode lasteegenskaper, inklusive:

·  Lastelengde på 142 cm ved gulvet, og enklere lasting av større gjenstander gjennom brede skyedører (bredde 453 mm med skillevegg)

·  Stål skillevegg i full høyde og bredde (med vindu), i samsvar med DIN- og ISO-standarder for sikring av last

·  Seks surrekroker, inklusive fire monteringspunkter på sidene bak, muliggjør trygg sikring av last uten å skape hindringer på gulvet

·  En rekke forhåndsinstallerte monteringspunkter for montering av hyller eller rammeverk.

·  Kraftig LED-lys i varerommet på bestilling

Med en maksimum nyttelast på 660 kg kan Transit Courier dekke et vidt spekter av transportbehov, inklusive plass til en standard Europalle. For optimal tilgang til lasterommet er topphengslet bakluke med vindu standard – skyvedører på den ene eller begge sidene kan bestilles.

Transit Courier har en rekke praktiske oppbevaringsrom – som inkluderer en stor midtkonsoll med plass til A4-dokumenter og en bærbar datamaskin/nettbrett, et oppbevaringsrom under taket i full bredde og en skuff under passasjersetet ved siden av sjåføren. Sjåføren kan bruke det unike nye MyFord Dock for å lagre, feste eller lade sine mobile apparater som telefoner, nettbrett eller navigasjonssystemer. Ryggekamera er en annen smart detalj.

Sikkerhetsutstyr og fremragende kjøreegenskaper

Transit Courier bringer nytt sikkerhetsutstyr til klassen, som inkluderer kollisjonsputer og sidekollisjonsputer for så vel sjåfør som forsetepassasjer.

Ford Courier kan også bestilles med Ford SYNC med Nødhjelpsassistanse som sørger for automatisk oppringning til den lokale alarmsentralen dersom bilen utsettes for en ulykke der en av kollisjonsputene løses ut eller forbindelsen til drivstofftilgangen brytes. Courier har også som standard dekktrykkovervåkning og elektronisk stabilitetskontroll - som omfatter bakkestartassistanse, antispinn og hindring av velt.

Det nye kjøretøyets understell bidrar til en unik styreutveksling og innovative totrinns bakfjærer bidrar til å gi Courier klasseledende dynamiske egenskaper under alle kjøre- og lasteforhold. Fjærene sikrer kjøretøyet en myk og behagelig kjørekomfort selv uten last. Samtidig beholdes de kvikke kjøreegenskapene og manøvreringsevnen som stemmer med et kompakt kjøretøy i travle bygater.

# # #

* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til tekniske krav og spesifikasjoner for nyeste EU-direktiv 715/2007. 1,6-liters dieselmotor utstyrt med Auto-Start-Stop og 100 km/t hastighetsbegrenser.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Tourneo Courier er best i sin klasse på drivstoffeffektivitet, plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr

Nye Tourneo Courier er best i sin klasse på drivstoffeffektivitet, plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr

Nye Ford Tourneo Courier vil tilby familier med en aktiv livsstil klasseledende drivstoffeffektivitet, god plass og eksklusivt sikkerhetsutstyr når den kommer i salg våren 2014. Tourneo Courier byr på fremragende plass, deriblant 708 liters bagasjerom* med alle setene på plass - 60 liter mer enn nærmeste konkurrent – og enkel tilgang til baksetene gjennom skyvedører på begge sider.

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford har oppnådd dobbeltseier i en av de mest krevende testene et kjøretøy kan gjennomgå på denne kloden – den arktiske varebiltesten. Nye Ford Transit og Ford Transit Connect tok førsteplassen i sine respektive klasser, der kjøretøy og sjåfører utsettes for de mest ekstreme utfordringene på is, snø og kulde i det gjennomfrosne Nord-Finland – der temperaturen kan falle helt ned til -50 gr. C.

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Nye 2-tonns Transit er best i klassen på eierskapskostnader og lastekapasitet.

Fords nye 2-tonns Transit nyttekjøretøyserie vil gi klassens laveste eierskapskostnader og beste lastekapasitet når den kommer på markedet i Norge våren 2014. Transit har også klassens beste drivstoffeffektivitet med sine ECOnetic-modeller, og byr i tillegg på betydelig reduserte vedlikeholds- og reparasjonskostnader, fremragende slitestyrke, økt lastekapasitet og smarte lasteromløsninger.

Nye Ford Tourneo Connect er første bil i sin klasse med 5 Euro NCAP-stjerner.

Nye Ford Tourneo Connect er første bil i sin klasse med 5 Euro NCAP-stjerner.

Nye Ford Tourneo Connect er den første bil i sin klasse som er tildelt de maksimale 5 stjernene fra den uavhengige sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP. Den praktiske Tourneo Connect oppnådde    94 % for beskyttelse av voksne, 85 % for beskyttelse av barn og 83 % for generell sikkerhet. Sikkerhetsgraderingen Tourneo Connect har oppnådd, viderefører testresultatene til Tourneo Custom, som også er de

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014. Ford er første varebilprodusent som vinner prisen to år på rad

Nye Ford Transit Connect ble i dag kåret til Årets Internasjonale Varebil 2014 på nyttekjøretøyutstillingen COMTRANS i Moskva, der Ford ble den første varebilprodusenten som har vunnet den prestisjetunge prisen to år på rad. Ford kunne samtidig registrere sin femte “Årets Internasjonale Varebil”-seier etter at juryen ga Transit Connect 130 av maksimalt 163 mulige poeng.

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og  Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford var Europas mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 1. kvartal og den utvidede Transit-serien hadde sin høyeste markedsandel på 20 år. I årets tre første måneder solgte Ford 70.646 nyttekjøretøy i sine 20 europeiske markeder* – en økning på 42,4% sammenlignet med 1. kvartal 2014. Markedsandelen steg med 2,8 prosentpoeng til 13,3% og mars separat hadde en markedsandel på hele 14,3%.

Ford Transit Connect med klasseledende  drivstofføkonomi og teknologiske løsninger

Ford Transit Connect med klasseledende drivstofføkonomi og teknologiske løsninger

Ford opplyser at Transit Connect i løpet av sommeren kommer med nye drivlinjer med klasseledende drivstoffeffektivitet og teknologiske løsninger som den er først med i dette segmentet av nyttekjøretøymarkedet. Blant nyhetene er en høyeffektiv 1.5-liters 120 HK TDCi-dieselmotor med Fords PowerShift automatgir – som er første gang et nyttekjøretøy fra Ford kan kombinere dieselmotor med automatgir.

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Slik forberedes nye Ford Transit til ti års hardt arbeid - med seks måneders intens juling

Få av dagens bilprodukter kan forventes å gjennomføre en krevende arbeidsdag uten en eneste lyd etter 10 års ekstremt krevende arbeid, dag ut og dag inn. Ford sikrer imidlertid for at nye 2-tonns Transit varebil vil fortsette å gjøre jobben takket være en en test der man i løpet av seks måneder simulerer den tøffeste behandlingen en varebil kan utsettes for i løpet av et ti-år.

Ford viser helt ny Transit-serie som fullfører fornyelsen av nyttekjøretøyprogrammet for Europa.

Ford viser helt ny Transit-serie som fullfører fornyelsen av nyttekjøretøyprogrammet for Europa.

På nyttekjøretøyutstillingen i Hannover i dag viser Ford en utvidet Transit-serie som gir europeiske nyttekjøretøykunder over 450 modellvarianter å velge mellom. Transit-programmet som er tilgjengelig fra Transit Sentre og Ford-forhandlere over hele Europa omfatter nå chassis med dobbelt førerhus og ekstra lang “Super Jumbo”, varebiler med dobbelt førerhus, Kombi og Kombi varebiler.

Ford er største nyttekjøretøymerke i Europa i september. Også Ford i Norge har hatt meget sterk fremgang på nyttekjøretøy

Ford er største nyttekjøretøymerke i Europa i september. Også Ford i Norge har hatt meget sterk fremgang på nyttekjøretøy

Fords salg av nyttekjøretøy og markedsandel i september var den høyeste i Europa siden 1993. Dette ga Ford en klar tetposisjon når det gjelder salg av nyttekjøretøy i Europa. Fords nyttekjøretøysalg* økte til mer enn 28.200 enheter i september – opp med imponerende 42% sammenlignet med samme måned for et år siden – og andelen av nyttekjøretøymarkedet steg til en markedsandel på 14,9%.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no