Gå videre til innhold
Nye produkter styrker Fords salg i Europa i første halvår

Pressemelding -

Nye produkter styrker Fords salg i Europa i første halvår

Fords bilsalg i Europa økte med 6,6 % i første halvår 2014, blant annet som følge av flere nylanseringer og generell vekst i det europeiske bilmarkedet.

Fords salgsvolum i deres 20 tradisjonelle markeder i Europa endte på 605.400 kjøretøy i 1. halvår, 37.700 biler eller 6,6 % mer enn i samme periode i 2013. For bilindustrien totalt sett var salgsveksten 6,3 % i første halvår. Antall Ford-kjøretøy solgt i juni viste også en økning sammenlignet med samme måned i fjor.

- Vi har hittil lansert 15 nye modeller siden One Ford-strategien ble lansert i Europa i oktober 2012. Og vi kommer med flere nyheter i 2. halvår 2014, deriblant nye Focus og nye Mondeo, sier Stephen Odell, toppsjefen i Ford Europa.

Over 52 % av Fords salg i årets seks første måneder var nye eller betydelig forbedrede modeller.

Fords salg av nyttekjøretøy nådde 104.000 enheter i 1. halvår, som er en vekst på 10,5 % sammenlignet med året før. Fords markedsandel på nyttekjøretøy økte i 1. halvår til 10,5 %, som er det beste resultatet siden 1998. Juni-tallene for nyttekjøretøy i Europa viste det høyeste volumet siden juni 2008, og man må tilbake til juni 1996 for å finne høyere markedsandel.

Også den norske Ford-organisasjonen kan registrere flere gode juni-resultater. Ett av dem er at statistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at Ford for første gang i år er tilbake igjen på 3.-plassen for totalt antall registrerte biler. Enda sterkere er tallene for nyttekjøretøysalget. Hittil i år har Ford 12,9 % av varebilsalget, og i juni isolert sett oppnådde Ford en markedsandel på 16,5 % for nyttekjøretøy – noe som representerer en volumvekst på 105 % sammenlignet med juni 2013..

- Dette er virkelig motiverende resultater nå når vi akkurat har startet på 2. halvår – hvor det også vil skje mye på produktsiden både for personbiler med ny Focus og ny Mondeo og på nyttekjøretøysiden, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge.

# # #

Siden januar 2014 har Ford rapportert salg for de 20 europeiske landene der selskapet har egne nasjonale salgsselskaper. Tidligere ble rapporterte tall basert på 19 land. Romania har kommet til som det 20. landet. Ford of Europe oppgir også markedsandel for de 50 europeiske markedene hvor selskapet selger biler.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no