Gå videre til innhold
Ford Fiesta er igjen mest kjøpte småbil i Europa

Pressemelding -

Ford Fiesta er igjen mest kjøpte småbil i Europa

Med et salg på 293.663 enheter ble Ford Fiesta i 2013 for andre år på rad Europas mest kjøpte småbil.

- Fiesta er en bil som appellerer like mye til dem som setter pris på stor kjøreglede som til kunder som mer vektlegger for eksempel drivstofføkonomien som følger med den prisbelønte 1.0-liters EcoBoost-motoren, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge.  

– Fra den dynamiske Fiesta ST til den ultrasparsommelige Fiesta ECOnetic – finner europeiske småbilkjøpere en bil som fullt ut er i med deres behov og ønsker. Fiesta kan for øvrig leveres i over 11.400 forskjellige varianter, forteller Kimber.  

Fiesta-fakta

·  De mest populære Fiesta-fargene er Frozen White, Panther Black og Moondust Silver

. Over 50% av solgte Fiestaer i Norge har den prisbelønte EcoBoost-motoren og 64% det høyeste utstyrsnivået Titanium.

·  Hver Fiesta inneholder ca. 1 km elektriske ledninger

·  Fiesta selges i 62 land rundt om i verden

·  Som følge av økende etterspørsel vil den tyske Ford-fabrikken i Køln neste måned utvide med et ekstra skift og dermed øke Fiesta-produksjonen med 110 biler pr. dag.

Se video YouTube: ·http://youtu.be/uC4UOr-NHfU

# # #

*Resultatene til JATO Dynamics er basert på informasjon levert av JATO Consult, selskapets konsulenttjeneste. Tallene er basert på salget i 30 europeiske land. Besøk http://www.jato.com/ for mer informasjon.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt: Ford Fiesta er mest solgte småbil i Europa.

Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt: Ford Fiesta er mest solgte småbil i Europa.

Ford Fiesta var Europas mest solgte småbil i mars og i de tre første månedene av 2013 i henhold til ferske tall fra JATO Dynamics, verdens ledende leverandør av automotive data. Europeiske kunder kjøpte Fiesta i et tempo på en bil hvert 100. sekund basert på 41.600 i mars og 77.800 i løpet av de første tre månedene. Ifølge JATO er det 14.000 enheter mer enn dens nærmeste konkurrent.

Nye Ford Fiesta først med MyKey i Europa; Lar foreldre til unge bilførere bestemme toppfart og lydvolum.

Nye Ford Fiesta først med MyKey i Europa; Lar foreldre til unge bilførere bestemme toppfart og lydvolum.

Ford MyKey gjør det mulig for eieren å programmere en nøkkel - vanligvis for yngre sjåfører - som begrenser bilens toppfart og reduserer maksimum volum på lydanlegget. Lyden stenges i sin helhet hvis ikke fører og passasjerer fester sikkerhetsbeltene. Systemet kan også hindre føreren fra å deaktivere sikkerhetsteknologier som Elektronisk Stabilitetsprogram og Active City Stop.

Fords 1,0-liter EcoBoost vant Motor-Oscar for fjerde gang, med sin topplassering i klassen under 1 liter, ved årets Internasjonale kåring.

Fords 1,0-liter EcoBoost vant Motor-Oscar for fjerde gang, med sin topplassering i klassen under 1 liter, ved årets Internasjonale kåring.

For fjerde år på rad ble Fords 1.0-liters EcoBoost kåret til “Beste Motor Under 1 liter.” Den ble kåret som klassevinner - basert på kjørbarhet, ytelser, økonomi, raffinement og teknologi av en jury bestående av 87 motorjournalister fra 35 land. I fjor ble 1.0-liters EcoBoost den første motoren som ble kåret til Årets Internasjonale Motor tre år på rad, og ble i 2012 kåret til “Beste Nye Motor.”

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no