Gå videre til innhold
Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt: Ford Fiesta er mest solgte småbil i Europa.

Pressemelding -

Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt: Ford Fiesta er mest solgte småbil i Europa.

    Ford Fiesta var Europas mest solgte småbil i mars og i de tre første månedene av 2013 i henhold til ferske tall fra JATO Dynamics*, verdens ledende leverandør av automotive data og etterretning.

    Europeiske kunder kjøpte Fiesta i et tempo på en bil hvert 100. sekund basert på 41.600 i mars og 77.800 i løpet av de første tre månedene. Ifølge JATO er det 14.000 enheter mer enn dens nærmeste konkurrent.

    Parkert støtfanger-mot-støtfanger vil antall Fiestaer solgt i løpet av 1. kvartal tilsvare 770 runder på en olympisk 400-metersbane.

    - Det er ingen tvil om at hastigheten på salget av Fiesta viser at den har slått utrolig godt an blant Europas småbilkunder, sier Steve Kimber, adm. direktør i Ford Motor Norge.  - Småbilklassen er trolig mer konkurranseutsatt enn noensinne, og nye Fiesta tar markedsandeler og nye kunder på basis av sitt design, teknologi og dynamiske egenskaper. 

    Salget av Fiesta til private kunder i sin klasse økte med 1,2 prosentpoeng i mars**, og innkommende bestillinger økte med 8 % i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2012.

    Nye Fiesta har syv drivlinjealternativer med CO2-utslipp på under 100 g/km**, inklusive 1,0-liters EcoBoost-motoren som ble kåret til "Årets internasjonale motor" i 2012. 25% av Fiesta solgt hittil i år i Europa var utstyrt med 1,0-liters EcoBoost-motoren - mens tilsvarende tall for Norge er hele 35% har valgt den populære 1.0-liters EcoBoost-motoren.

    Fiesta ble også mest kjøpte småbil i verden og i Europa i 2012 i henhold til henholdsvis data- og trendanalyseselskapet Polk og JATO Dynamics.

    # # #

    * JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult, selskapets egen konsulenttjeneste. For mer informasjon, besøk www.jato.com.

    ** Oppgitte tall for CO2-utslipp er målt i samsvar med tekniske krav og spesifikasjoner for EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.

    ·   


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no