Gå videre til innhold
Ford Focus er verdens mest solgte bilmodell og Fiesta bestselgende småbil

Pressemelding -

Ford Focus er verdens mest solgte bilmodell og Fiesta bestselgende småbil

Ford Focus er offisielt verdens mest solgte bilmodell, og Ford Fiesta verdens mest solgte småbil i 2012 i henhold til data fra det ledende statistikk- og trendinstituttet Polk.

Polks globale database for bilregistreringer viste at Focus med 1.020.410 registrerte biler i 2012 innehar tittelen verdens mest solgte bilmodell. Den bekrefter også at Ford Fiesta med 723.130 registreringer er fjorårets mest solgte småbil.

- Focus og Fiesta representerer den ultimate bekreftelsen på suksessen med vår One Ford globale produktstrategi, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Med sin unike kombinasjon av drivstoffeffektivitet, sikkerhet, kvalitet, avanserte teknologi og kjøreglede gjenspeiler våre globale produkter forbrukernes forventninger, spesielt i de mest solgte og konkurranseutsatte klassene. Med One Ford utnytter vi stordriftsfordelene og gir våre kunder rundt om i verden fantastiske produkter til konkurransedyktige priser tilføyer Kimber.

Focus var i fjor den første modellen i Europa som ble tilbudt med den innovative 1.0-liters EcoBoost bensinmotoren, årets internasjonale motor i 2012. I tillegg kom Focus ST med sin 250-hesters motor i salg både i Europa og mange andre markeder rundt om i verden.

For Fiestas vedkommende lanserte Ford i 2012 en ny Fiesta-generasjon, fulgt opp av Fiesta ST i år. Så høy er populariteten at det i Europa gjennomsnittlig ble solgte en Fiesta hvert annet minutt gjennom hele 2012.

Markedsveksten for Focus ble drevet av etterspørsel i Kina og USA. Registreringene i Kina økte med 51 % i fjor, og ifølge Polks data kjøpte kineserne mer enn hver fjerde Focus solgt på verdensbasis. Salget av Focus i USA økte med 40 % i 2012.

En annen nyhet som trolig også gleder Ford er det faktum at den globale nybilregistreringen for Ford  F-Series – Amerikas bestselgende pickup i 36 år på rad, plasserer den som nr. 3 blant alle biler som ble solgt i 2012.

# # #

* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult, selskapets egen konsulenttjeneste.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no