Gå videre til innhold
To-sifret vekst styrket Focus’ posisjon som verdens mest solgte bilmodell

Pressemelding -

To-sifret vekst styrket Focus’ posisjon som verdens mest solgte bilmodell

Antall registrerte Ford Focus økte med 16% i fjorårets ni første måneder. Dermed styrket bilen sin posisjon som verdens mest solgte bilmodell i denne perioden, 75.000 enheter foran neste modell på listen. Det viser Fords analyse av nylig publiserte tall fra det globale kjøretøytdatafirmaet Polk.

Med bidrag av sterk salgsvekst i Kina nådde registreringstallene for Ford Focus 856.587 enheter, en vekst på 16,1% sammenlignet med samme periode i 2012.

Blant de viktigste kjøpsmotivene globale Focus-kunder oppgir er eksteriørdesign, sikkerhet og mye teknologisk avansert utstyr.

- Vår suksess med Focus rundt om i verden underbygger styrken i vår One Ford-plan, og vi vil fortsette utviklingen av komplette globale bilserier, som i likhet med Focus tilbyr fremragende kvalitet, drivstofføkonomi, sikkerhet, avansert teknologisk utstyr og mye valuta for pengene, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge

Takket være One Ford-planen og globale produktvisjoner har selskapet nå to av fem av verdens mest solgte bilmodeller – Focus og Fiesta – med et kombinert registreringstall på 1.402.555 enheter for perioden januar og ut september 2013 ifølge data fra Polk.

I tillegg til at Focus er verdens mest kjøpte personbilmodell beholdt Fiesta sin posisjon som den mest kjøpte småbilmodellen i Europa.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords svært drivstoffeffektive og spreke 1.0-liters EcoBoost bensinmotor er i dag, for andre år på rad, kåret til «Årets Internasjonal Motor» - og ble samtidig tildelt det høyeste antall poeng i prisens historie. Samtidig bekrefter Ford at de fra midten av august vil doble produksjonen av motoren ved motorfabrikken i Køln, til over 1000 motorer pr. dag for å dekke etterspørselen.

Nå lanseres prisene på Nye Ford Focus – enda mer bil for pengene.

Nå lanseres prisene på Nye Ford Focus – enda mer bil for pengene.

Prisene for nye Ford Focus vil starte fra kr 235.000 – noe som er kr 6000,- lavere enn dagens Focus. På nye Focus lanseres også nå en ny toppmodell, Titanium X. Titanium X ligger kr 15.000,- over i pris sammenlignet med dagens toppmodell Titanium. Til gjengjeld er 17" aluminiumsfelger, adaptive Bi-Xenonlys, LED- lys og delskinn med 6-veis elektrisk justering av førersetet standard på Titanium X.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no