Gå videre til innhold
Ford har bygget 2 millioner EcoBoost-motorer. Etterspørselen vokser på markeder over hele verden.

Pressemelding -

Ford har bygget 2 millioner EcoBoost-motorer. Etterspørselen vokser på markeder over hele verden.

Mer informasjon, flere bilder/videoer finner du her; http://ecoboost.fordmedia.eu/enhanced.htm

Ford feiret i dag en produksjonsmilepæl for sin EcoBoost bensinmotor: To millioner enheter er produsert globalt siden lanseringen i 2009.

Voksende etterspørsel etter EcoBoost-drevne kjøretøy i Fords viktigste globale markeder bidrar til økt motorproduksjon, som nå er gjennomsnittlig over 100,000 motorer pr. måned, opp fra 65.000 i 2012.

- Fords EcoBoost-motor leverer fantastiske ytelser med lavere drivstofforbruk, en kombinajson som er utrolig populær blant våre kunder rundt om i verden, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. – Dessuten tiltrekker EcoBoost-motorene nye kunder til Ford-merket hver dag, og våre fabrikker arbeider hardt for å dekke etterspørselen.

Bilen som fikk milepælmotoren var en Ford Escape med 2.0-liters EcoBoost-motor, bygget ved en av Fords fabrikker i U.S.A.

EcoBoost-teknologien kombinerer lavt sylindervolum med turbolading, direkte innsprøyting og variable ventiltider for å gi fremragende ytelser og drivstofføkonomi. Fords EcoBoost-motorer leverer opptil 15% bedre drivstofføkonomi enn andre bensinmotorer med vesentlig større sylindervolum.

Fords globale EcoBoost motorfamilie består nå av en 3-sylindret 1,0-liter; tre 4-sylindrede motorer på 1,5-liter, 1,6-liter og 2,0-liter og en kraftig og effektiv V6-motor på 3,5-liter. EcoBoost-motorer vil bli levert til nesten 80% av selskapets globale modellserier innen slutten av 2013.

Europeisk utvidelse

Grunnet den eksepsjonelle etterspørselen etter 1.0-liters EcoBoost-motoren i Europa - årets internasjonale motor i 2012 og 2013 –  har motorfabrikken i Köln doblet sin produksjonskapasitet til over 1.000 motorer pr. dag.

Denne motoren vil innen 2014 finnes i 11 modellserier. Den 3-sylindrede bensinmotoren ble i første halvår 2013 bestilt av 42% av europeiske kunder som kjøpte B-MAX, 30% av Focus-kundene og 24% av Fiesta-kundene i Fords 19 europeiske kjernemarkeder. I Norge er prosenttallene enda høyere på de som har valgt 1.0-liters EcoBoost-motoren, på B-MAX 65%, Focus 54% og Fiesta 31%.

 - Den positivt omtalte EcoBoost-motorene øker også etterspørselen etter Fiesta ST (1,6-liters EcoBoost-motor) og Focus ST (2,0-liters EcoBoost-motor).

# # #

1.  Global Ford EcoBoost motorproduksjon – totalt siden lanseringen:

Fabrikk

Motor

Produksjon

Köln/Craiova

1.0-liter

284 000

Bridgend/Craiova

1,5-liter/1,6-liter

549.000

Valencia

2,0-liter

532.000

Cleveland, USA

3,5-liter

635.000

Totalt

2.000.000


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no