Følg Ford Motor Norge AS

Nordmenn satte ny verdensrekord i økonomikjøring. Kautokeino - Oslo på én tank bensin

Pressemelding   •   sep 02, 2013 11:15 CEST

Fredag formiddag forlot de to nordmennene Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink Kautokeino i en fulltanket og nypolert rød Ford Focus med den prisbelønte 1-liters EcoBoost-motoren med 125 HK. Dekkene var av typen Continental EcoContact 5, noe som gir minimal rullemotstand.  
Målet var å nå frem til Oslo på én tank bensin.

Kl 23:30 lørdag kveld var tanken tom. Da sto bilen midt i Oslo sentrum og Oslo-politiet kunne fastslå at forseglingen som lensmannen i Kautokeino hadde satt på tanklokket var intakt. Dermed kunne det bekreftes at bilen hadde tilbakelagt
1619,4 km med et snittforbruk på 0,33 liter bensin pr. mil.

Dette er verdensrekord i både forbruk og kjørt distanse, og det er i tillegg første gang det er offisielt registrert at en bil har kjørt over 1000 miles på én tank med bensin! Den tidligere rekorden ble satt av et australsk ektepar som tilbakela 1362 km på én tank, og det samme ekteparet hadde også den forrige forbruksrekorden på 0,36 liter i gjennomsnitt pr. mil. Disse rekordene ble imidlertid satt på to forskjellige turer.

Henrik og Knut kan konstantere at gode forberedelser, en fantastisk bil, fleksibilitet med hensyn til timing og rutevalg, samt evnen til å ta de riktige avgjørelsene gjorde at de nådde målet. De hadde planlagt å dra fra Skellefteå på formiddagen lørdag etter en overnatting, men den planen ble fort forandret da de fikk melding om et nedbørsområde som nærmet seg. Avreisen ble fremskyndet til 03.30.
Dermed unngikk de mesteparten av regnværet. Noe regn fikk de, men ikke nok til å true verdensrekorden.

Nå er ikke Henrik og Knut ukjent med økonomikjøring fra før. I 2010 satte de seg som mål å kjøre fra Oslo til Kirkenes på én tank med diesel i en Ford Mondeo, noe de også klarte. Året etter ble en Mondeo stasjonsvogn kjørt fra Murmansk til Oslo på én tank. Europarekord ble satt i 2012, da de kjørte 2534 km fra Helsinki til Oslo - uten ferge - på én tank med diesel.

- Og hva blir neste rekordforsøk?

- Nå skal vi først slappe av noen dager uten å tenke på girskift og høydeprofiler. Så får vi starte jakten på nye utfordringer, avslutter Knut og Henrik.

For mer informasjon vennligst kontakt Henrik Borchgrevink på 990 98 656, Knut Wilthil på 957 73 384 eller informasjonsdirektøren i Ford Motor Norge Anne Sønsteby på 905 10 518.


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.