Pressemelding -
Vil sette rekkevidderekord med nye Ford Mustang Mach-E
Hvor langt kan en av Norges aller mest populære biler de siste månedene, den helelektriske SUV-en, Ford Mustang Mach-E, kjøre uten å lade i et høstlig norsk klima? Det skal to verdensrekordholdere i økokjøring nå forsøke å finne ut.
I kveld setter Henrik Borchgrevink og Knut Wilthil seg bak rattet på en helelektrisk Mustang Mach-E Long Range med bakhjulstrekk - og oppgitt rekkevidde på opptil 610 km - hos Melhus Bil i Trondheim. Nå skal de to se hvor langt sydover i Norge de kan komme uten å lade, med maksimal økokjøring i norsk høstvær.
– Det er ekstra spennende å kjøre en helelektrisk toppmoderne elbil som har det meste av førerassistansesystemer og hjelp for å få maksimal rekkevidde ut av den tilgjengelige kapasiteten. Vi er også nysgjerrige på hvor langt vi kommer med tanke på at både temperaturen underveis flere ganger vil være ned mot null grader, og vi skal også kjøre over fjellet på vei sydover. Dette vet vi krever ekstra energi som vil gå utover den maksimale rekkevidden, sier Henrik Borchgrevink.
Ladeluka blir forseglet ved avreise.
Har tidligere satt verdensrekorder med Ranger og Mustang
De to, som begge til daglig jobber i Avinor, har tidligere blant annet kjørt Ford Mustang med over 300 HK på en bensintank inn til det som da var en verdensrekord på 1249 kilometer. De satt også det som høyst sannsynlig var en verdensrekord med en Ranger pickup i 2017. Da tilbakela de hele 1616 kilometer, fra Oslo til Kautokeino, uten å fylle drivstoff.
– Jevnt lav fart og god planlegging
For å komme lengst mulig med nye Mustang Mach-E, som ifølge de offisielle WLTP-målingene skal kunne kjøre opptil 610 kilometer, har de to økokjøringsekspertene planlagt turen nøye.
– Det viktigste er hele tiden å ha fokus på ikke å miste fart, og planlegge hele kjøreturen og ruten i forhold til dette. Dessuten er det slik at energiforbruket er lavere når vi kjører saktere. Vi må derfor belage oss på en lang kjøretur med lavere hastighet og fullt fokus på jevn fart, sier Wilthil.
Snø og regn kan skape utfordringer
Rushtidstrafikk og tettbebygde strøk forsøker de også, i den grad det er mulig, å unngå på veien sydover.
– Våt veibane og snø er også en risikofaktor som vi må unngå for å holde forbruket lavest mulig. Med de lave temperaturene som det nå er over fjellet er det faktisk en reell risiko for at det kan komme snø. Da har vi lagt inn i planen at vi kan stoppe og vente til at det verste uværet har gitt seg, sier Borchgrevink.
Viser potensiale med økokjøring
De to medgir at det først og fremst er eventyrlyst og en god porsjon konkurranseinstinkt som er årsaken til at de nå legger ut på økokjøringstur igjen.
– Samtidig viser det også potensiale for å kjøre med lavere energiforbruk, og derfor mer miljøvennlig, enten du kjører elbil eller bil med tradisjonell drivlinje, sier Knut Wilthil.
Følg guttas verdensrekordforsøk på Fords Facebook-side eller på Instagram. Her kan du også tippe hvor langt Knut og Henrik greier å kjøre nye Mustang Mach-E uten å lade. De som kommer nærmest, vil bli med i trekningen av et lån av en ny Ford Mustang Mach-E i en måned!
Knut og Henrik har følgende turer på merittlisten:
2017: Oslo - Kautokeino på en tank med en Ford Ranger pickup 2.2-liters TDCI-motor med 160 HK. Distanse: 1616 km
2016: Polarsirkelsenteret - Kragerø med en Ford Mustang med en 2.3-liters EcoBoost-motor med 317 HK. Distanse: 1249,3 km.
2015: Lindesnes - Nordkapp med rekordlavt forbruk på 0,29 l/mil med en Ford Mondeo 1,5-liter diesel.
2015: Nordkapp via Oslo til Sundebru på én tank også med en Ford Mondeo, 1.5-liter diesel.
2013: Kautokeino - Oslo på én tank med bensin med Ford Focus 1-liters EcoBoost-motor. Stående verdensrekord på 1619 km. Dette er også den første registrerte turen over 1000 miles på en tank med en bensinbil.
2012: Helsinki - Oslo (uten ferge) på én tank med en Ford Mondeo. Stående Europa-rekord i kjøring på én tank diesel. Distanse 2536 km.
2011: Murmansk - Oslo - Uddevalla på én tank med en Ford Mondeo stasjonsvogn med 2.0-liters dieselmotor med 115 HK.
2010: Oslo - Kirkenes på én tank med en Ford Mondeo stasjonsvogn med 2.0-liters dieselmotor med 115 HK.
Samtlige turer er gjennomført med helt standard produksjonsbiler.
Emner
Om Ford Motor Company
Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com
Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.
Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.