Gå videre til innhold
Knut og Henrik satte verdensrekord i økokjøring med en Ford Mustang ved å kjøre 1249,3 km på en tank.
Knut og Henrik satte verdensrekord i økokjøring med en Ford Mustang ved å kjøre 1249,3 km på en tank.

Pressemelding -

Nordmenn satte verdensrekord med Ford Mustang

Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink har satt verdensrekord i økokjøring med sportsbil. Duoen har tilbakelagt hele 1249,3 kilometer på én tank med sportsbilikonet Ford Mustang.

Wilthil fra Asker og Borchgrevink fra Skedsmokorset la ut fra Polarsirkelsenteret utenfor Bodø onsdag ettermiddag. Derfra gikk turen via E6 og Rv 3 mot Oslo. Målet var å kjøre den råsterke og sportslige bilen minst 1000 kilometer på én tank.

- Det føles helt fantastisk å kunne vise spennvidden i en Mustang fra å kjenne frihetsfølelsen ved å kjøre fort til nå sette verdensrekord for hvor langt man faktisk kan kjøre en Mustang på en tank drivstoff, sier Knut Wilthil.

1249,3 tilbakelagte kilometer senere kunne gutta trille inn på en sidevei syd i Kragerø kommune og konstatere at de hadde satt verdensrekord med Mustangen som har en 317 hk sterk Ecoboost bensinmotor.

- Det var gode forberedelser, en fantastisk bil, fleksibilitet med hensyn til timing og rutevalg, samt evnen til å ta de riktige avgjørelsene som hjalp oss å nå målet, sier Knut Wilthil.

Bilen har et oppgitt blandet forbruk på 0,8 liter per mil. Under rekordforsøket hadde den et snittforbruk på imponerende 0,4872 liter pr. mil.

- Det gikk faktisk overraskende bra. Det nærmeste dramatikk vi kom på turen var når Utrykningspolitiet stoppet oss rett nord for Mo i Rana. Det viste seg at de hadde fått tips om en rød Mustang som kjørte mistenkelig sakte. Etter en promillekontroll og en god latter lot de oss imidlertid trille videre, forteller Henrik Borchgrevink.

Det er ikke første gang Henrik og Knut setter rekorder. I 2013 satt de verdensrekord i økokjøring fra Kautokeino til Oslo på én bensintank i en Ford Focus, og i 2010 tilbakela de strekningen Oslo-Kirkenes på én tank med diesel i en Ford Mondeo. Duoen har også kjørt en Mondeo stasjonsvogn fra Murmansk til Oslo på én tank. I 2012 satt paret Europa-rekord da de kjørte 2534 km fra Helsinki til Oslo - uten ferge - på én tank med diesel.

- Hva var den største utfordringen denne gangen?

- At Mustangens sportslige egenskaper skulle friste oss til å kjøre raskere enn den planlagte gjennomsnittsfarten på drøye 60 km/t, smiler Henrik

- Har dere planer om å sette nye rekorder?

- Dette hadde vi ikke våget å håpe på, men det sier noe om teknologiens fremgang og gir oss en ekstra motivasjon til å fortsette å teste ut, avslutter Knut og Henrik i kor.

Per Gunnar Berg er administrerende direktør i Ford Motor Norge. Han har latt seg imponere av guttas bragd.

-Vi gratulerer både Henrik og Knut med verdensrekorden. Vi er imidlertid ikke veldig overrasket over at når det først skjer er det med en av våre Ecoboost-bensinmotorer. Ford har vunnet en rekke høythengende priser over hele verden for disse motorene. Nettopp det at de kan gå svært billig samtidig som de kan levere masse kjøreglede er det de er kjent for, sier Berg.

--------------------------------------------------------

Vedlegger Knut og Henrik's økokjøringstips for å redusere drivstofforbruket og dermed også redusert utslipp.

- Ha alltid korrekt lufttrykk i dekkene.

- Se langt fremover på veien og planlegg kjøringen i god tid.

- Utnytt energien i bilen, unngå i størst mulig grad å bremse.

- Trill alltid med bilen i gir, og følg girskift-indikatoren – dersom bilen har det.

- Bruk cruisecontrollen, den kjører bedre enn deg.

---------------------------------------

Verdensrekordholderne Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink kan mer om økokjøring enn de fleste, og har følgende turer på merittlisten:2010: Oslo - Kirkenes på én tank.

2011: Murmansk - Oslo - Uddevalla på én tank.

2012: Helsinki - Oslo (uten ferge) på én tank. Stående Europa-rekord i kjøring på én tank diesel. Distanse 2536 km!

2013: Kautokeino - Oslo på én tank med bensin. Stående verdensrekord på 1619 km!2015: Lindesnes - Nordkapp med rekordlavt forbruk på 0,29 l/mil. 2015: De første til å kjøre Nordkapp - Oslo på én tank!

Samtlige turer er gjennomført med helt standard produksjonsbiler.

---------------------------------------

For ytterligere informasjon kontakt:

Henrik Borchgrevink, mobil 990 98 656 eller Knut Wilthil, mobil 957 73 384.

eller Anne Sønsteby, Ford Motor Norge, mobil: 905 10 518

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no