Gå videre til innhold
Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink vil sette verdensrekord med sportsbilikonet Ford Mustang og gir leserne økokjøringstips om hvordan redusere drivstofforbruket.
Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink vil sette verdensrekord med sportsbilikonet Ford Mustang og gir leserne økokjøringstips om hvordan redusere drivstofforbruket.

Pressemelding -

Vil sette verdensrekord med sportsbilikon

De stopper kun i nedoverbakker og planlegger venstresvinger en halvtime i forveien. Lite overlates til tilfeldighetene når to nordmenn i dag forsøker å sette verdensrekord i økokjøring med muskelikonet Ford Mustang.

Målet de to verdensrekordholderne Knut Wilthil fra Asker og Henrik Borchgrevink fra Skedsmokorset har satt seg er kanskje deres vanskeligste noen gang. Tidligere har de blant annet kjørt Ford Mondeo fra Lindesnes til Nordkapp, men nå er det Ford Mustang med en 2.3-liters EcoBoost-motor med 317 HK som skal temmes.

Tidligere har også dopauser blitt erstattet med en flaske inni bilen.

- Det går ikke i en så vidt trang sportsbil som Mustangen. Vi er tross alt litt diskret i forhold til hverandre, sier en munter og rekordklar Henrik Borchgrevink.

I dag klokken 17.00 skjer avreisen fra Polarsirkelsenteret utenfor Bodø i Nordland. Derfra setter de kursen via E6 og Rv3 mot Oslo. For å sette verdensrekorden må det tas i bruk helt andre virkemidler enn den gjennomsnittlige bilist benytter seg av for å kjøre billigere.

Målet er å økokjøre det råsterke og sportslige ikonet minst 1000 kilometer på én tank. Det tilsvarer et bensinforbruk ned mot 0,5 liter per mil. Tanken er på 59 liter og oppgitt blandet forbruk på bilen er på 0.8 liter per mil!

- Det hele er ekstremt nøye planlagt. Vi stopper i nedoverbakker når vi må bytte sjåfør. Vi tenker hele tiden på ikke å miste fart. Sjåførbytter, venstresvinger og rundkjøringer planlegges god tid i forveien, sier Knut Wilthil.

Når du er i et kryss og skal til venstre har du nemlig vikeplikt og må derfor stoppe. Også i lyskryss kan du bli stående midt i krysset når du skal svinge til venstre. Slike stopp og den påfølgende starten trekker nemlig ekstra med drivstoff. Dette gjør guttene alt for å slippe.

- Det å økokjøre en Ford Mondeo er ikke så vanskelig. Bilen inviterer til en rolig dans og du danser med. Mustangen vil derimot ha deg med på en ordentlig fest. Den vil ha deg med ut på tur. Etter noen timer merker man jo at det blir tøffere og tøffere å ikke la seg rive med. Du må gjøre noe med deg selv før en slik tur for i det hele tatt å være i stand til å motstå fristelsene Mustangen inviterer til, sier Henrik entusiastisk.

Begge guttene jobber til vanlig i Avinor. Det kommer også godt med de drøye 19 timene de skal tilbringe bak rattet i sportsbilen.

- Våt vei gir høyere drivstofforbruk. Vi kontakter derfor tårnet på flyplassene nedover for å få de aller siste værdataene fra disse. Blir det for vått på veien må vi stoppe å vente. Vi har kalkulert inn et par dager slingringsmonn for dette.

Det er viktig å holde akkurat den riktige farten for å ta verdensrekorden. Knut og Henrik har nemlig kjørt mye Mustang og testet seg frem til hvordan den skal kjøres mest mulig gjerrig i alle situasjoner.

Det blir med andre ord lite sportslig kjøring av Mustangen, som ellers kan unnagjøre sprinten til 100 km/t på lynraske 5,8 sekunder med den nye Ecoboost-motoren.

- Vi holder en snittfart på cirka 63 km/t på flate veier og 65 km/t i oppoverbakker. Da bruker vi rundt regnet 0,98717 minutter på hver km. Med pauser betyr det en kjøretid på mellom 19 og 20 timer.

Rushtrafikk og tettbebygde strøk har de også forberedt seg på. Turen gjennom Trondheim er timet slik at den skjer midt på natten. De justerer også ankomsten til Oslo slik at de ikke kommer midt i rushtiden.

- Detaljkart over alle kryss og rundkjøringer der vi kan komme i konflikt med annen trafikk er skrevet ut. Det er krav om at begge vet hvordan krysset ser ut og hvordan det skal forseres for å unngå tap av hastighet, sier Knut.

Følg guttas verdensrekordforsøk på Ford Norges Facebook-sider (https://www.facebook.com/FordNorge/.) Her kan du også tippe hvor langt Knut og Henrik greier å kjøre den råsterke sportsbilen på Én tank. De som kommer nærmest vil bli med i trekningen av tre gavekort på 5000 kroner fra G-Sport.

---------------------------------------

Vedlegger Knut og Henrik's økokjøringstips for å redusere drivstofforbruket og dermed også redusert utslipp.

- Ha alltid korrekt lufttrykk i dekkene.

- Se langt fremover på veien og planlegg kjøringen i god tid.

- Utnytt energien i bilen, unngå i størst mulig grad å bremse.

- Trill alltid med bilen i gir, og følg girskift-indikatoren – dersom bilen har det.

- Bruk cruisecontrollen, den kjører bedre enn deg.

Snerrge78ymcxcqkn3w8

---------------------------------------

Verdensrekordholderne Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink kan mer om økokjøring enn de fleste, og har følgende turer på merittlisten:

2010: Oslo - Kirkenes på én tank.

2011: Murmansk - Oslo - Uddevalla på én tank.

2012: Helsinki - Oslo (uten ferge) på én tank. Stående Europarekord i kjøring på én tank diesel. Distanse 2536 km!

2013: Kautokeino - Oslo på én tank med bensin. Stående verdensrekord på 1619 km!
2015: Lindesnes - Nordkapp med rekordlavt forbruk på 0,29 l/mil.
2015: De første til å kjøre Nordkapp - Oslo på én tank!

Samtlige turer er gjennomført med helt standard produksjonsbiler. 


For ytterligere informasjon kontakt: 

Henrik Borchgrevink, mobil 990 98 656 eller Knut Wilthil, mobil 957 73 384.

eller Anne Sønsteby, Ford Motor Norge, mobil: 905 10 518

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no