Gå videre til innhold
Ford Fiesta 1.0-liter EcoBoost kåret til årets verdensbil av kvinnejury

Pressemelding -

Ford Fiesta 1.0-liter EcoBoost kåret til årets verdensbil av kvinnejury

Nye  Ford Fiesta med 1,0-liters EcoBoost-motor er kåret til årets verdensbil av en jury bestående av kvinnelige motorjournalister, som plasserte den lille Ford-modellen foran finalister som Audi Allroad, Range Rover og Porsche Boxster S.

Nye Fiesta ble også utropt til årets mest økonomiske verdensbil av juryen, som består av 18 kvinnelige motorjournalister fra forskjellige deler av verden. Blant annet la jurymedlemmene vekt på faktorer som sikkerhet, valuta for pengene, utseende, oppbevaringsplass, barnevennlighet, kjøreegenskaper, farger, sexappell og miljømessig fotavtrykk.

- Nye Fiesta har hevet listen i sin klasse, med sprekere utseende, enda morsommere å kjøre og betydelig forbedret drivstofføkonomi sammenlignet med sin forgjenger, fastslår Steve Kimber, adm. dir. for Ford Motor Norge. – Ved å fininnstille bilen etter våre kunders ønsker og behov har vi sikret at nye Fiesta med sin fantastiske historie har en strålende fremtid.

Nye Fiesta fikk også de maksimale fem stjernene av sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP etter deres kollisjonstest og sikkerhetsanalyse av bilen. Her ble det også lagt vekt på at Fiesta har Ford SYNC med Nødhjelpsassistanse, som automatisk varsler den lokale redningstjenesten dersom bilen involveres i en trafikkulykke og Active City Stop som hjelper sjåføren til å unngå sammenstøt i lave hastigheter.

- Det var helt klart allerede fra begynnelsen av vår vurdering at nye Fiesta med 1.0-liters EcoBoost-motor traff de kvinnelige jurymedlemmene, som også er aktive motorjournalister i forskjellige deler av verden, sa juryleder Sandy Myhre fra New Zealand.

+++++++++++++++

Video som kan benyttes til saken: link for supporting video

Liste over juryen - trykk her: list of the judges.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no