Gå videre til innhold
Ford Fiesta er kåret til årets globale kvinnebil

Pressemelding -

Ford Fiesta er kåret til årets globale kvinnebil

Ford Fiesta 1.0-liters EcoBoost ble nylig kåret til verdens kvinnebil for 2013.

Fiesta 1.0-liters EcoBoost tok prisen foran bilmodeller som Audi Allroad, Range Rover og Porsche Boxster S, og ble også kåret til verdens økonomibil for kvinner av en jury som berømmet bilen for dens "drivstofføkonomi, utseende og Premium-følelse”.

Nye Fiesta har hurtig etablert seg som en bestselger i Europa og rundt om i verden etter å ha etablert en ny kvalitetsstandard for små biler, med et dynamisk eksteriør og interiør optimalisert for ergonomi og komfort.* Fords 1.0-liters EcoBoost-motor ble også kåret til årets internasjonale motor både for 2012 og 2013, og Fiesta med 1.0-liters EcoBoost-motor ble nylig tilgjengelig med Fords 6-trinns PowerShift automatiske girkasse.

- Fremgangen til nye Fiesta, både når det gjelder denne kåringen og imponerende salgstall, er oppnådd med en bil som har et mer sporty utseende, mer drivstofføkonomisk og med dynamiske egenskaper som åpenbart treffer kunder over hele verden, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge.

De 18 jurymedlemmene, som alle er biljournalister, vurderte sikkerhet, valuta for pengene, utseende, bagasje- og oppbevaringsplass, barnevennlighet, lettkjørthet, farger, sexappeal og miljømessig fotavtrykk. Begge prisene ble delt ut av Sandy Myhre fra New Zealand, leder for Womens World Car of the Year-jury.

- Det var klart helt fra begynnelsen av juryarbeidet at nye Fiesta 1.0-liters EcoBoost hadde truffet de riktige strengene i vår jury av biljournalister fra alle deler av verden, sier Myhre. - Kvinner spiller en betydelig men ikke alltid like synlig rolle når det gjelder kjøp av bil, og nye Fiestas høykvalitets utseende og følelse, bemerkelsesverdige  drivstofføkonomi og overraskende ytelser er bare noen av de egenskapene som klart stemmer med behovene til mange kvinnelige bilister.

Nye Fiesta har også oppnådd fem-stjerners sikkerhetsgradering  av den uavhengige sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP og har blant annet kommunikasjonssystemet Ford SYNC med Nødhjelpassistanse, som automatisk kopler kjøretøyet direkte til den lokale redningstjenesten dersom det skjer en ulykke som løser ut en kollisjonspute. Active City Stop hjelper sjåføren til å unngå sammenstøt i lave hastigheter, en av de mest vanlige skadeårsakene ved kjøring i byområder.

# # #

* Fiesta var Europas mest kjøpte småbil i årets ni første måneder i henhold til ferske opplysninger fra JATO Dynamics, som er leverandør av bilbransjedata, og verdens mest kjøpte B-klassebilen i første halvår 2013 i henhold til Fords analyse av Polks globale registreringsdata.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no